اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950929203044750

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه وشهرسازی عنوان کرد

تحقق موارد مغفول مانده برنامه پنجم توسعه

کد: 13950929203044750

https://goo.gl/yNbQRe

، تهران , (اخبار رسمی): معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه وشهرسازی با اشاره به این که معاونت اقتصاد و برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی به دو معاونت تقسیم شد تا به موارد جامانده از برنامه پنجم توسعه حمل ونقل کشور تحقق بخشد، از مهمترین اقدامات صورت گرفته در این راستا نام برد.

تحقق موارد مغفول مانده برنامه پنجم توسعه

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت راه وشهرسازی، امیر امینی معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه وشهرسازی در نشست خبری امروز 29 آذرماه که در حاشیه نمایشگاه راهسازی، راهداری، حمل و نقل و صنایع وابسته در مصلای امام خمینی برگزار شد اعلام کرد: ساختار وزارت راه وشهرسازی در سال‌های اخیر با رویکرد یکپارچه‌سازی و تلفیق دو بخش مسکن و شهرسازی و راه وترابری که از تکالیف مهم ادغام دو وزارتخانه به شمار می‌رفت تغییر کرد. به دنبال این اتفاق معاون اقتصاد و برنامه‌ریزی نیز به دو معاونت دیگر تقسیم شد. درحقیقت هدف کلان این اقدام تحقق بخشیدن به موارد جامانده از برنامه پنجم توسعه حمل ونقل کشور است.

امینی در ادامه با بیان اینکه سیستم حمل ونقل یکپارچه همانند سیستم‌های حمل ونقل ریلی و جاده‌ای در کشور حائز اهمیت است گفت: حمل ونقل یکپارچه و چندوجهی همانند سایر بخش‌های حمل ونقلی یک سیستم به شمار می‌رود و باید به دست یک معاونت مستقل هدایت شود.

وی در خصوص حوزه برنامه‌ریزی و مدیریت منابع نیز اعلام کرد: برنامه‌ریزی بلند، میان وکوتاه‌مدت، مدیریت منابع سالانه (بودجه)، سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌های فاوا برعهده معاونت برنامه‌ریزی و مدیریت منابع است.

امینی در ادامه تاکید کرد: ما در برنامه پنجم توسعه حمل ونقل شاهد مغفول ماندن حدود 5 ماده مهم در مواد 161، 163 و 166 بودیم که طی سال‌های 94 و 95 اقدامات بسیار خوبی در راستای تحقق این موارد انجام دادیم.

این مقام مسئول انتشار طرح جامع حمل ونقل کشور را یکی از مهم‌ترین این موارد اعلام کرد و گفت: این طرح در سال 82 کلید خورد و در سال 84 به طور جدی با همکاری مهندسین مشاور مصری و همچنین مشاورینی از داخل کشور شروع به فعالیت کرد. این طرح در سال 89 با 16 هزار برگ محتوای تحقیقات، پژوهش، آمار و اطلاعات در وزارتخانه مصوب شد ولی تا امسال موفق به انتشار آن نشده‌ایم.

وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر به همت وزیر راه وشهرسازی کارگروهی برای انتشار طرح جامع حمل ونقل تشکیل شده و راهبری آن نیز به معاونت اقتصاد و برنامه‌ریزی حمل ونقل واگذار شده است. این کارگروه توانست طرح مذکور با رویکرد ادامه مسیر را در آبان ماه سال جاری منتشر و به خدمت رهبر معظم انقلاب، ریاست محترم جمهوری، وزرای دولت و سازمان برنامه و بودجه ارائه دهد.

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه وشهرسازی در ادامه سخنان خود یادآور شد: پس از ارائه طرح جامع حمل ونقل راهبردهایی برای طرح را طراحی کردیم که سند آن به طور مقدماتی در شورای عالی ترابری به تصویب رسیده و در سال جاری بحث به روزرسانی آن نیز مصوب خواهد شد.

امینی همچنین از تشکیل دفتر طرح جامع حمل ونقل با هدف پایش مستمر این طرح خبر داد و گفت: تشکیل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) از دیگر موارد مغفول مانده برنامه پنجم توسعه حمل ونقل به شمار می‌رود که با همت جناب آقای آخوندی مراحل تشکیل آن از سال 94 اعم از اخذ مجوز، تعیین هیئت مدیره، اساسنامه و غیره انجام شد. این در حالی است که هم‌اکنون در این شهر فرودگاهی 13 هزارو 700 هکتاری پروژه‌های بزرگی در دست اجرا قرار دارد که احداث ترمینال سلام و افزایش ظرفیت ترمینال مسافری از جمله آن‌ها به شمار می‌رود.

وی در اشاره به نکات حائز اهمیت دیگر در مواد برنامه پنجم اظهار داشت: سامانه‌های ثبت سوانح و حوادث و سامانه جامع حمل ونقل کشور از دیگر موارد به جا مانده از برنامه پنجم توسعه به شمار می‌روند. در حال حاضر داشبردهای این سامانه‌ها در مراحل نهایی قرار داشته و با پیشرفتی 95 درصدی در اختیار مدیران وزارت راه وشهرسازی قرار دارند که امید است تا دهه فجر و یا حداکثر پایان سال 95 در اختیار عموم قرار گیرد.

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه وشهرسازی با بیان اینکه قصد داریم با اجرای این سامانه‌ها از تاخیر هفتگی و ماهانه در ارائه اطلاعات به تاخیر روزانه تیدیل شویم گفت: بحث پایدارسازی منابع مالی حوزه حمل ونقل و مسکن از دیگر نکات مهم مورد پیگیری در طول تصدی جناب آقای آخوندی در وزارت راه وشهرسازی به شمار می‌رود که تلاش برای تبدیل بانک مسکن به یک بانک توسعه‌ای از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه محسوب می‌شود. این اقدام کاری بسیار علمی، منطقی و با توجه به منطقیات جهانی بود که متاسفانه هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است ولی همچنین در حال پیگیری آن هستیم.

امینی افزایش 10 هزار میلیارد تومانی سرمایه بانک مسکن در قانون بودجه را از موفقیت‌های بدست‌آمده در این مسیر دانست و گفت: تشکیل صندوق توسعه حمل ونقل از دیگر اقداماتی بود که توانستیم در بحث پایدارسازی منابع مالی انجام دهیم که امید است مراحل تصویب نهایی آن در شورای نگهبان نیز انجام شده و این اقدام نیز به پایان برسد.

وی در خصوص وضعیت بودجه‌ای وزارت راه وشهرسازی نیز بیان کرد: در حال حاضر حدود 258 طرح اجرایی در وزارت راه وشهرسازی وجود دارد که مجموعه این پروژه برای تکمیل نیاز به 163 هزار میلیارد تومان منابع دارد.

این مقام مسئول با تاکید براینکه قالب پروژه‌های در دست اجرای وزارت راه وشهرسازی جوان هستند گفت: از 163 هزار میلیارد تومان مورد نیاز 140 هزار میلیارد تومان برای پروژه‌های زیر 50 درصد پیشرفت فیزیکی نیاز بوده و مابقی برای پروژه‌های بالای 50 درصد پیشرفت فیزیکی هستند که ما تکمیل پروژه‌های بالای 50 درصد را در اولویت قرار می‌دهیم.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت راه و شهرسازی

در تاریخ 31 خرداد 1390 وزارت راه و شهرسازی با رای مجلس شورای اسلامی وسپس تایید شورای نگهبان از ادغام دو وزارتخانه راه وترابری و مسکن و شهرسازی تشکیل و مقرر گردید همه امکانات، تعهدات، اعتبارات، نیروی انسانی و اموال منقول و غیر منقول دو وزارتخانه یاد شده به وزارت راه وشهرسازی منتقل گردد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

مسکن و ساختمان