اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13951002205345376

ذرت وارداتی به بورس کالا رسید

کد: 13951002205345376

https://goo.gl/pUYA0R

، تهران , (اخبار رسمی): با هدف توسعه و تسهیل معاملات نقدی در بورس کالای ایران و استفاده از ابزارهای مالی و اوراق بهادار مبتنی بر کالا برای تحقق این هدف، دیروز در نخستین روز معاملات مستمر گواهی سپرده، یک هزار تن ذرت برزیلی معامله شد.

ذرت وارداتی به بورس کالا رسید

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی بورس کالای ایران، با هدف توسعه و تسهیل معاملات نقدی در بورس کالای ایران و استفاده از ابزارهای مالی و اوراق بهادار مبتنی بر کالا برای تحقق این هدف،  دیروز در نخستین روز معاملات مستمر گواهی سپرده، یک هزار تن ذرت برزیلی معامله شد.
با توجه به تامین بیش از دو سوم ذرت مصرفی کشور از طریق واردات، معاملات گواهی سپرده کالایی ذرت برزیلی، روند معامله این محصول و کشف قیمت آن را تسهیل می کند.
قرار است افزون بر استفاده از گواهی سپرده کالایی در بازار داخل کشور، به صورت بین المللی نیز معاملات گواهی سپرده کالایی اجرایی شود.
بر این اساس، یک هزار تن ذرت برزیلی با نماد (ذرو9603-01) امروز روی سامانه معاملاتی قرار گرفت که کل حجم عرضه شده با قیمت هشت هزار و 700 ریال به ازای هر کیلوگرم معامله شد.
خریداران پس از خرید به طور مستمر در زمان معاملاتی این نماد (ساعت 9 تا 12:30 هر روز) روی اوراق گواهی ذرت برزیلی امکان معاملات ثانویه را دارند.
معاملات گواهی سپرده کالایی به این دلیل فراهم شده است که تولیدکنندگان بتوانند کالای خود را در انبارهای استاندارد ذخیره کرده و قبض کالای انبار شده‌ خود را دریافت کنند.
بدین ترتیب، تولیدکنندگان با استفاده از گواهی سپرده کالایی می توانند موجودی انبارهای خود را به نقدینگی نزدیک کنند و این در حالی است که خریداران نیز می توانند تا زمانی که کالا ماندگاری دارد نسبت به نگهداری و فروش کالا (قبض انبار یا همان گواهی سپرده) خود به دیگران اقدام کنند.
بر این اساس، چنین معاملاتی برای سرمایه گذارانی که قصد مصرف کالا را نداشته و فقط با هدف سرمایه گذاری به بازار کالایی وارد می شوند، بسیار مناسب است.
همچنین گواهی سپرده کالایی مانند دیگر اوراق بهادار از امکان معاملات پیوسته ثانویه برخوردار است؛ به طوری که می توان این ورقه بهادار را همانند سایر اوراق بهادار مانند سهام در بازار ثانویه معامله کرد.
همچنین، تبدیل شدن کالا به اوراق بهادار این امکان را برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری فراهم می کند که بتوانند با سرمایه‌گذاری روی این اوراق، امکان تامین مالی بازار کالایی را از طریق بازار سرمایه فراهم کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

شرکت بورس کالای ایران

نیاز به ایجاد بازاری متشکل و سازمان یافته برای تقابل آزاد عرضه و تقاضا، دولت و مجلس شورای اسلامی را بر آن داشت تا بستر قانونی لازم جهت تاسیس و راه اندازی بورسهای کالایی را در ایران فراهم سازند. در این راستا با تصویب بند (ج) ماده (95)قانون برنامه سوم و بند (الف) قانون برنامه چهارم ، شورای عالی بورس موظف به تشکیل و گسترش بورسهای کالایی در ایران گردید.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]