اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13951011210885995

جذام مرغی از شایعه تا واقعیت

کد: 13951011210885995

https://goo.gl/vJthNQ

، تهران , (اخبار رسمی): جذام بیماری خاص انسانی است و هیچ حیوانی، به جز یک استثنا، به آن مبتلا نمی‌شود؛ شایعاتی از این دست، به منظور ایجاد جو روانی منفی در کشور ساخته می‌شوند.

جذام مرغی از شایعه تا واقعیت

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سلامتیسم، «فوری فوری؛ به همه دوستان و آشنایان خود خبر دهید که جذام در گوشت مرغ پیدا شده است. خواهش می‌کنیم در هر گروهی که هستید، اطلاع رسانی کنید»؛ این خبر چند روزی است که در شبکه‌های مجازی دست به دست شده و اسباب نگرانی بسیاری از خانواده‌ها را فراهم کرده است.

آراسب دباغ مقدم، دامپزشک و نایب رییس کمیسیون بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی در همین خصوص گفت: اصولا جذام بیماری خاص انسانی است و هیچ حیوانی، به جز یک استثنا، به آن مبتلا نمی‌شود و تنها حیوانی که به جذام مبتلا می‌شود آرمادیلو (Armadillo) نام دارد که در نقاط مرکزی و جنوبی ایالات متحده زندگی می‌کند. به نظر می‌رسد که این حیوان در آمریکا به عنوان مخزن جذام عمل می‌کند.

وی ادامه داد: ایران در مرحله حذف جذام قرار دارد و تعداد مبتلایان به این بیماری در سال، کمتر از ۵ نفر است اما برخلاف باور و ترس عمومی که از قدیم در مورد جذام وجود داشته، انتقال جذام از فرد بیمار به سالم، مستلزم تماس طولانی مدت است و بیماری توسط ترشحات بینی (و نه خوراکی) منتقل می‌شود.

دباغ مقدم با اشاره به باکتری عامل جذام (مایکوباکتریوم لیپرا) افزود: این باکتری حتی در انسان نیز به نقاط سردتر بدن که گردش خون کمتر است (مانند نوک بینی و گوش‌ها)، تمایل دارد. با توجه به این که دمای طبیعی بدن مرغ (۴۱ درجه سانتی‌گراد) از انسان هم بالاتر است، شرایط رشد برای این باکتری در بدن مرغ به هیچ عنوان فراهم نیست.

وی خاطرنشان کرد: تمام کشتارگاه‌های صنعتی مرغ، دارای تیم دام‌پزشکی شامل دکتر دام‌پزشک، کارشناس و کاردان دام‌پزشکی هستند و مرغ‌ها در دو نوبت قبل و بعد از کشتار، مورد بازرسی بهداشتی قرار می‌گیرند که مهم‌ترین بیماری‌های قابل انتقال از مرغ به انسان از مسیر خوراکی شامل کمپیلوباکتریوز، سالمونلوز، لیستریوز، مسمومیت با استافیلوکوکوس اورئوس، ای کولای مولد وروسیتوتوکسین می شود.

نایب رییس کمیسیون بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی گفت: در مورد این شایعه و عکسی که از سینه مرغ منتشر شده هم باید گفت که ضایعات پوستی در ناحیه سینه مرغ، مشکلی بسیار آشنا برای تمامی دست اندرکاران صنعت پرورش مرغ‌های گوشتی است؛ چراکه با سنگین شدن مرغ‌های گوشتی و تمایل آنها به عدم تحرک و در نتیجه نشستن طولانی مدت آنها روی بستر، پوست ناحیه سینه آزرده می‌شود.

وی اضافه کرد: گاهی نیز باکتری‌ای به نام «مایکوپلاسما سینوویه» در مرغ، باعث بروز بورسیت ناحیه سینه می‌شود که آن هم قابل سرایت به انسان نیست (بورسیت به معنای التهاب بورس است. بورس‌ها کیسه‌های بافتی ظریفی هستند که معمولا در اطراف مفاصل قرار دارند و وظیفه آنها، تسهیل حرکت تاندون‌ها بر روی استخوان مجاور است).

وی گفت: آزردگی پوست ناحیه سینه مرغ، یک مشکل کیفیتی، و نه بهداشتی است که از نمره بازارپسندی مرغ کم می‌کند. ضایعات و زخم‌های پوست سینه مرغ یک بیماری انفرادی است که حتی به مرغ‌های دیگر هم قابل سرایت نیستند؛ چه برسد به انسان‌ها. به طور معمول، چنین ضایعاتی در بازرسی بهداشتی پس از کشتار توسط تیم دام‌پزشکی مستقر در کشتارگاه پرندگان، شناسایی و اصلاح می‌شوند. این ضایعات هرگز قابل سرایت به مصرف‌کننده نیستند.  

نایب رییس کمیسیون بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی در پایان خاطرنشان کرد: در نهایت باید گفت شایعاتی از این دست، به منظور ایجاد جو روانی منفی در کشور ساخته می‌شوند. مطالب علمی و صحیح را از متخصصان هر رشته بپرسید. به ویژه در مواردی که نویسنده شایعه از شما «خواهش»! می‌کند که شایعه‌اش را پخش کنید، باید بیشتر به ساختگی بودن خبر شک کنید؛ چراکه هیچ خبرنگار یا نویسنده مطلبی، برای انتشار اخبار و مطالب دارای ارزش بالای خبری، از کسی «خواهش»! نمی‌کند». 

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سلامتیسم

«سلامتیسم» یک سایت مرجع در حوزه سلامت است که هدفش آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی به روز و کارآمد، ترویج سبک زندگی سالم و افزایش توان خودمراقبتی مخاطبان از طریق ارائه مشاوره‌های پزشکی است. «سلامتیسم» بر این باور است که آگاهی، پیش‌شرط سلامت است؛ برای اصلاح سبک زندگی و روی آوردن به زندگی سالم، نخست باید مؤلفه‌های سلامت را شناخت و دانست که زندگی سالم چه اجزایی دارد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان