اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13951216241835376

با استفاده از مکانیزم‌های تامین مالی از طریق بورس کالا

زمستان فولادی ها بهار شد

کد: 13951216241835376

https://goo.gl/pPgCId

، تهران , (اخبار رسمی): یکی از راه‌های خروج از رکود در ایران، استفاده از مکانیزم‌های تامین مالی در بورس کالا است که فولادسازان طی سال جاری با استفاده از این مکانیزم‌ها توانستند بسیاری از محصولات خود را به فروش برسانند.

زمستان فولادی ها بهار شد

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی بورس کالای ایران، رونق فولاد در بورس کالا بیش از سایر فلزات است، چرا که اغلب مصرف‌کنندگان و صنایع پایین‌دستی صنعت فولاد قادرند این فلز را خریداری کنند و به مصرف خود برسانند. به‌گونه‌ای که در هفته منتهی به ۱۱ اسفند سال ۱۳۹۵ بیش از ۱۷۶ هزار تن محصولات فولادی در بورس کالا معامله شد. این موضوع رونق بسیار مناسب محصولات فولادی را در بورس کالا نشان می‌دهد.

طی دو سال گذشته که صنایع فولادی در ایران و جهان در رکود به سر می‌بردند، یکی از راه‌های خروج از این وضعیت در ایران، استفاده از مکانیزم‌های تامین مالی و نیز فروش در بورس کالا پیشنهاد شد. فولادسازان نیز طی سال جاری و به‌تدریج با استفاده از این مکانیزم‌ها توانستند بسیاری از محصولات خود را که از سال پیش در انبارهای آن‌ها دپو شده بود، به فروش برسانند و به‌تدریج از شرایط رکودی خارج شوند. از جمله شیوه‌های تامین مالی در بورس کالا، سلف عادی و سلف مچینگ هستند.

در شیوه اول که تقریباً تمامی فولادسازان بزرگ ایران از آن استفاده می‌کنند، پس از اعلام موجودی انبار توسط فولادساز، متقاضی موجودی را خریداری کرده و سپس طی مدت مقرر که معمولاً یک تا دو ماه به‌طول می‌انجامد، متقاضی محصول مورد نیاز خود را از در انبار شرکت تهیه و در همان‌جا، تسویه حساب می‌کند. در نوع دومی یعنی سلف مچینگ، تنها میزان تقاضا ثبت می‌شود و عرضه‌کننده با توجه به میزان تقاضا در بورس، اقدام به عرضه محصول می‌کند. نمودار ۱ نشان می‌دهد که طی هفته گذشته یعنی از هفتم تا ۱۲ اسفند سال ۱۳۹۵، بیش از ۱۴۲ هزار تن محصول فولادی در بورس کالا عرضه شد. این میزان عرضه با تقاضای ۱۷۶ هزار تنی مواجه شد و فولادسازان نیز توانستند همین میزان فولاد را معامله کنند و به فروش برسانند. در میان محصولات فولاد، بازار محصولات تخت بیش از سایر فولادها گرم بود.  حدود ۳۴ هزار تن ورق گرم در بورس کالا از سوی فولادسازان عرضه شد که این محصول با توجه به نوع عرضه یعنی مچینگ، با تقاضای ۹۵ هزار تنی مواجه و همین میزان نیز معامله شد. پس از آن محصولاتی همچون تختال نیز با استقبال متقاضیان مواجه شد و بیش از ۶۲ هزار تن انواع تختال نیز مورد معامله قرار گرفت. محصولات طویل نیز در بورس کالا عرضه شد که شامل شمش بلوم، تیرآهن و سبد میلگرد می‌شود. شمش بلوم به میزان ۱۵ هزار تن معامله شد و یک هزار تن تیرآهن نیز به فروش رفت.

 در میان شرکت‌های فولادی، همچون همیشه شرکت فولاد مبارکه اصفهان، بزرگ‌ترین عرضه‌کننده محصول فولادی در بورس کالا بود.  این شرکت در هفته گذشته بیش از ۷۶ هزار تن انواع محصول تخت شامل ورق‌های گرم، سرد، قلع‌اندود، گالوانیزه و در نهایت تختال را در بورس کالا عرضه کرد. این محصولات با تقاضای ۱۳۰ هزار تنی مواجه شدند و این شرکت نیز توانست همین میزان را معامله کند و به فروش برساند. فولاد خوزستان نیز دومین عرضه‌کننده بزرگ در بورس کالا بود و این شرکت با عرضه ۶۵ هزار تنی، توانست بیش از ۴۴ هزار تن محصول تخت و طویل را معامله کند و به فروش برساند. شرکت‌های ذوب آهن اصفهان و فولاد آذربایجان نیز دیگر عرضه‌کنندگان محصول فولادی از نوع طویل بودند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

شرکت بورس کالای ایران

نیاز به ایجاد بازاری متشکل و سازمان یافته برای تقابل آزاد عرضه و تقاضا، دولت و مجلس شورای اسلامی را بر آن داشت تا بستر قانونی لازم جهت تاسیس و راه اندازی بورسهای کالایی را در ایران فراهم سازند. در این راستا با تصویب بند (ج) ماده (95)قانون برنامه سوم و بند (الف) قانون برنامه چهارم ، شورای عالی بورس موظف به تشکیل و گسترش بورسهای کالایی در ایران گردید.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]