، تهران , (اخبار رسمی): آنچه که ما به عنوان افشانه یا اتومایزر عطرها می شناسیم در سال 1887 توسط پزشکی اسپانیایی به نام Allen DeVilbiss اختراع شد.
نقش اصلی افشانه ها، ترکیب اکسیژن با مایع عطر در هنگام فشردن آنهاست تا بدین ترتیب، قطرات معطر ریز به صورت یکسان و یکپارچه از بطری خارج شود.
به گزارش لوکس بایر، آنچه که ما به عنوان افشانه یا اتومایزر عطرها می شناسیم در سال 1887 توسط پزشکی اسپانیایی به نام Allen DeVilbiss اختراع شد. او این ابزار را برای استفادههای دارویی و به منظور اسپریکردن مقادیر کمی از دارو در گلوی بیماران خود به کار می برد. در اوایل قرن بیستم، DeVilbiss Tom، فرزند این پزشک اسپانیایی، اتومایزرها را برای اسپریکردن عطرهای خود به کار برد و با این تغییر کاربری، اصلیترین کاربرد و نقش اتومایزرها تعریف شد: استفاده به عنوان افشانه عطرها. در جنگ جهانی اول نیز سربازان پس از بازگشت به خانه، عطرهایی را از پاریس برای عزیزان خود تحفه می بردند که در بطریهایی با عطرافشانهای جالب توجه جای داده شده بودند و بدین ترتیب، اتومایزرها جایگاه خود را در عطرسازی تثبیت کردند.
اتومایزرهای اولیه به شکل یک حباب پلاستیکی متصل به لوله ای نازک ساخته می شدند که به درون مایع داخل بطری راه یافته بود و با فشردن این حباب، قطرات معطر از درون بطری خارج می شد. امروزه بهندرت از این افشانه ها استفاده می شود. دلایل اقتصادی و محیطزیستی، به علاوه بیاستفاده ماندن بطری عطر در صورت آسیب دیدن افشانه حبابی از اصلی ترین عوامل منسوخ شدن این اتومایزرها بود. مدتی بعد، اتومایزرها به شکلی ساده، کارامد و مقرون به صرفه تر روی بطری ها تعبیه شدند؛ نصب مستقیم افشانه روی بطری و استخراج مایع درون آن از طریق لوله ای نازک که از میان بطری عبور می کند. شبیه به آنچه امروزه متداول است. اما سال ها قبل، هنگام اسپری کردن و استفاده از مایع معطر داخل یک بطری، کافی بود تا دست روی افشانه بگذارید و بی وقفه عطر را اسپری کنید. این رَویه که تا لحظه رهاکردن افشانه ادامه داشت و پیوسته از عطر درون بطری اِسپری میشد، امروزه به دلایل محیطزیستی، ممنوع شده است و اسپری کردن عطرها بدین شیوه منسوخ شده است. با کنار گذاشته شدن این روش، شرکت ها و طراحان بطری های عطر به فکر ابداع روش های جدید و متنوعی افتادند که در نهایت، افشانه ها به گونه ای ساخته شدند که با هر بار فشردن آن ها، حجم معینی از عطر از بطری خارج شود تا به صورت قطرات ریز روی پوست بنشیند و یا در هوا پخش شود.
نقش اصلی افشانه ها، ترکیب اکسیژن با مایع عطر در هنگام فشردن آنهاست تا بدین ترتیب، قطرات معطر ریز به صورت یکسان و یکپارچه از بطری خارج شود. افشانه ها این امکان را فراهم می کنند تا میزان استفاده از عطر را کنترل و در هر بار استفاده از هدررفت عطر جلوگیری شود. همچنین از آنجا که افشانههای جدید در هنگام فشرده شدن، حجمی محدود از مایع عطر را اسپری می کنند بهخوبی از عطرها در برابر فساد در اثر ترکیب شدن با هوا و نیز تبخیر شدن محافظت میکنند.
همچنانکه اشاره شد یکی از مهم ترین ویژگی های یک عطر افشان، جلوگیری از هدررفت مایع گرانبهای درون بطری هنگام استفاده است. با وجودی که در عطرسازی مدرن توجه ویژه ای به طراحی و ساخت بطری ها می شود همچنان بسیاری از بطری ها از معضل نشتی مایع عطر در هنگام استفاده رنج می برند. این نقص که به خاطر عللی از جمله استفاده از موادی با کیفیت نازل، سختی افشانه تعبیهشده، اتصالات ضعیف بین اتومایزر و لوله درون بطری و نیز سفتبودن فنر پمپاژکننده نصبشده زیر افشانه ایجاد می شود، باعث نشت و هدررفت عطر و همچنین ایجاد شرایط ظاهری نامناسب برای بطری در درازمدت خواهد شد. از این رو اگرچه اینگونه به نظر می رسد که اتومایزرها در ساختمان یک عطر نقش چندانی ندارند اما با نگاهی دقیق متوجه ارزش بالا و نقش حیاتی آن ها در ساختمان یک بطری عطر می شویم. نقش افشانه ها گرچه کمتر به چشم می آید اما برخورداری بطری عطر شما از یک عطر افشان مرغوب و با کیفیت، ضامن دوام طولانی عطر و لذت بردن بیشتر در هر بار استفاده خواهد بود.
عطر افشان مطلوب، نرم، بدون انفصال، حرکت، هرز بودن و محکم و نیز فاقد نشتی در هنگام اسپری کردن است. در فهرست زیر، نگاهی خواهیم داشت به نام برخی از خانه ها که از عطر افشان هایی مرغوب در محصولات خود استفاده کرده اند:
PARFUM D`EMPIRE
LIQUIDES IMAGINAIRES
SERGE LUTENS
FRAPIN
L'ARTISAN PARFUMEUR
PENHALIGON'S
GROSSMITH
EAU D'ITALIE
FREDERIC MALLE
JOVOY PARIS
Miller Harris
KEIKO MECHERI
Maison Francis Kurkdjian
HIST OIRES de PARFUMS
CLIVE CHRISTIAN
PROFUMI DEL FORTE
HEELEY
PUREDISTANCE
MDCI
The Different Company
### پایان خبر رسمی