، تهران , (اخبار رسمی): شلنگ تراز یکی از پرکاربردترین ابزارها در کارگاههای عمرانی به خصوص در عملیاتهای ساختمان سازی است. بسیاری از کارگران، بناها و حتی مهندسان برای ترازیابی دو سطح یا دو نقطه که نسبت به هم دارای پستی و بلندی هستند از این روش استفاده میکنند. در این مقاله با شلنگ تراز بیشتر آشنا خواهید شد.
از مزایای این روش میتوان به دو ویژگی ذیل اشاره کرد:
- سادگی این روش
- سرعت بالای این روش
با توجه به دو ویژگی فوقالذکر این روش یک روش بسیار معمول است.
لذا هر مهندس عمران و معمار در بخش اجرا باید با این وسیله آشنایی کامل داشته باشد.
در این مقاله شما با نحوه کارکرد شلنگ تراز، آموزش کار با شلنگ تراز و نکاتی که در هنگام کار با آن باید رعایت کنند آشنا خواهید شد.
نحوه کارکرد شلنگ تراز:
در این وسیله از قانون ظروف مرتبطه یا ظروف به هم پیوسته استفاده میشود.
نام دیگر این قانون، قانون توریچلی است.
براساس این قانون داریم:
دو ظرف مجزای حاوی مایعات، تا زمانی که از هم جدا و بیارتباط باشند، میتوانند در دو ارتفاع مختلف قرار گیرند؛ امّا، به محض آنکه این دو ظرف را با لولهای به هم وصل کنیم، محتوای ظرفی که در ارتفاع بالاتر قرار دارد شروع به حرکت به سوی ظرف پائینتر کرده و سطح مایع موجود در ظرف کم ارتفاع تر را بالا میبرد، و این جریان آنقدر ادامه مییابد تا مایعات داخل هر دو ظرف همسطح شوند.
نحوه استفاده از شلنگ تراز:
برای استفاده از این وسیله نیاز به دو فرد مجزا است. هر کدام از افراد یک سمت شلنگ تراز را نگه میدارند. نفر اول در مکانی که مبنا است و کد ارتفاعی آن معلوم است قرار میگیرد و سر شلنگ را طوری نگه میدارد که ارتفاع آب آن برابر کد مربوطه باشد. سپس فرد دوم سر شلنگ را آنقدر بالا و پایین میکند تا سطح آب در دو سر شلنگ یکسان شود. بنابراین سطح آب در سر دوم شلنگ کد ارتفاعی همتراز با سر اول را به ما میدهد.
برای درک بهتر کارکرد شلنگ تراز میتوان فیلم زیر از آپارات را مشاهده کنید.
فیلم کاربرد شلنگ تراز در عمران
### پایان خبر رسمی