، تهران , (اخبار رسمی): در انتخاب یک بازی خوب، سناریو، نوع و محتوای آن اهمیت ویژهای دارد. خوشبختانه بازار بازیهای فکری در ایران از تنوع مناسبی برخوردار است و هر سلیقهای این امکان را دارد که بازی فکری مناسبی برای خود پیدا کند.
این روزها پیشرفت تکنولوژی تمامی ابعاد زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده است. یکی از آسیبپذیرترین گروهها در مواجهه با این موضوع، کودکان و نوجوانان هستند. چرا که با پیشرفت تکنولوژی، این گروه بیش از حد طبیعی درگیر مواردی چون بازیهای کامپیوتری و موبایل شدهاند.
کودکان و نوجوانان به جهت کسب مهارتهای فردی و اجتماعی و رشد ابعاد مختلف شخصیتی، نیاز به حضور در جمع دوستان و انجام بازیهای فیزیکی دارند. بازیهای فکری میتوانند این نیازها را بهخوبی پاسخ دهند.
در انتخاب یک بازی خوب، سناریو، نوع و محتوای آن اهمیت ویژهای دارد. خوشبختانه بازار بازیهای فکری در ایران از تنوع مناسبی برخوردار است و هر سلیقهای این امکان را دارد که بازی فکری مناسبی برای خود پیدا کند.
اکثر بازیها، به جز سرگرم کردن مخاطب، اهدافی مثل تقویت یک یا چند مشخصهی فردی یا گروهی را دارند. برای مثال به بازی دژ میتوان اشاره کرد. در این بازی بازیکنان در رقابت با یکدیگر، تلاش میکنند تا با ساخت جذابترین و بهترین شهر، تبدیل به بهترین حکمران در قلمرو پادشاهی شوند.
در طی بازی، بازیکنان با حدس زدن هویت بازیکنان دیگر بر اساس اطلاعات موجود، تلاش میکنند تا اموال و شهر خود را از گزند بازیکنان دیگر حفظ کنند و همزمان ساخت و ساز خود را در شهر گسترش دهند.
از اهداف بازی دژ، پرورش مهارتهای تصمیمگیری، ذهنخوانی، پیشبینی، ریسکپذیری و مهارتهای ارتباطی است.
از دیگر ویژگیهای خوب این بازی این است که مختص کودکان و نوجوانان نیست و افراد ۱۰ تا ۹۹ ساله در کنار هم میتوانند از این بازی لذت ببرند.
بازیهای رومیزی دیگر از جمله پاتک، کاپوچین، پایاپای، دالیز، جالیز و…. هر کدام به نوعی به تقویت جنبههای مختلف شخصیت میپردازند و میتوانند به گرمتر شدن کانون خانواده کمک کند.
### پایان خبر رسمی