، تهران , (اخبار رسمی): فیستول مقعد در پی یک آبسه مقعدی رخ میدهد که درد زیادی دارد. علت بروز آبسه بسته شدن یکی از غدد درون راست روده است و بعد ار آن چرک ناشی از آن در بافتها به پیدایش یک فیستول مقعدی کمک میکند.
جراحی با لیزر یکی از روش های نوین درمان فیستول است. در این روش به علت برش و انعقاد خون پس از بریدن محل جراحی وضوح خوبی برای جراح به وجود می آورد و امکان عود بیماری را بسیار کم در حد صفر کاهش می دهد.
فیستول مقعد چیست؟
در تعریف فیستول باید اینگونه شرح داد که این ضایعه به علت یک اتصال غیر عادی بین دو عضو یا دو سطح و بافت بدن پدیدار میشود. زمانی که فردی دچار فیستول مقعدی میشود یعنی این اتصال میان دیوارهی مخاطی داخل کانال مقعد و پوست نواحی مقعد به وجود آمده است که به صورت یک تونل کوچک باریک غیر عادی در انتهای راست روده دیده میشود که به سطح خارجی پوست باز میشود.
فیستول مقعدی به دلیل عفونت در نواحی مقعد و انباشتگی چرک در بافت حول آن به وجود میآید. چرک توانایی آن را دارد که یک کانال کوچک در پشت سر خود باقی بگذارد و تا سطح پوست پیشرفت کند. افرادی که قبلا دچار آبسه مقعدی بودهاند و کامل درمان نشدهاند به فیستول مقعد مبتلا میشوند. چرک و در بعضی مواقع ترشحات مدفوعی نیز قادرند از این کانال کوچک رد شده و در سطح پوست مشاهده شوند. عفونتی که دلیل آن آبسه باشد ممکن است کل بدن را فرا گیرد.
علائم بیماری فیستول مقعدی
- ترشح چرکی در ساعات زیاد از یک سوراخ و یا چند سوراخ در نواحی مقعد
- برخورداری از برجستگی سفت و دردناک در زمان لمس آن در اطرف مقعد
- وجود دردر در زمان درد دفع مدفوع
- برخورداری از سوزش و خارش ناشی از ترشحات در اطراف ناحیه مقعد
- تغییر رنگ پوست اطراف ناحیه مقعد
- وجود درد پس از دفع مدفوع
انواع فیستول مقعدی
فیستول مقعد به دلیل سادگی یا پیچیده بودن وابسته به جایی که قرار گرفته است و همچنین تقرب آن به محل دریچههای کانال مقعد به 5 دسته تقسیم میشود که عبارتند از:
- فیستول اکسترا اسفنکتریک (Extrasphincteric)
- فیستول سوپر اسفنکتریک ( Suprasphincteric )
- فیستول ترانس اسفنکتریک ( Transphincteric )
- فیستول اینتر اسفنکتریک ( Intersphincteric )
- فیستول زیرمخاطی
علل ایجاد فیستول مقعد چیست؟
اغلب فیستول مقعد در پی یک آبسه مقعدی رخ میدهد که درد شدیدی هم به همراه دارد. دلیل برور آبسه بسته شدن یکی از غدد درون راست روده می باشد و بعد ار آن چرک ناشی از آن در بافتها به پیدایش یک فیستول مقعدی کمک میکند. می توان به طور تقریبی گقت که در میان هر چهار فردی که به آبسه مقعد مبتلا شده اند دو تن از آن ها به فیستول دچار خواهد شد.
از علل نادر به وجود آمدن فیستول مقعد بیماری های زیر است:
- بیماری کرون
- دیورتیکولیت
- هیدر آدنیت چرکی
- عوارض جراحی در نزدیکی مقعد
- ابتلا به سل
- بیماریهای جنسی نظیر کلامیدیا یا سیفلیس
- HIV
- سرطان
- زخم ناشی از ضربه
درمان فیستول مقعدی با لیزر در کلینیک مهنا
جراحی با لیزر یکی از روش های نوین جراحی برای از بین بردن بیماریهای نشیمنگاهی محسوب میشود. در جراحی با لیزر به علت برش و انعقاد خون پس از بریدن محل جراحی وضوح مناسبی را برای جراح پدید میآورد به طوری که جراح قدرت مانوری بیشتری نسبت به روش سنتی جراحی داشته و میتواند به طور کامل ریشهها و شاخههای جانبی را ببیند و احتمال این که ریشهها ناقص سوزانده شوند بسیار کم است به همین خاطر است که امکان عود بیماری بسیار کم و در حد صفر است.
خوشبختانه کلینیک مهنا توانسته است با مدد یک تیم فوق العاده مجرب و کارآمد و همچنین بهترین پزشک متخصص درمان بیماری فیستول در سریعترین زمان ممکن بدون درد و نقاهت و خونریزی توسط مجهزترین و بهروزترین دستگاههای روز دنیا بهترین خدمات را در اختیار بیماران قرار دهد.
هزینه درمان با لیزر فیستول مقعدی
اولین نکته در خصوص هزینههای بیماریهای نشیمنگاهی با لیزر این است که یک هزینه ثابت ندارد و با رایزنیهای انجام شده قرار بر آن شده است که پس از جراحی با لیزر بیمارانی که دارای بیمه تکمیلی هستند با نامهای از سوی پزشک خود بتوانند هزینه عمل خود را دریافت کند.
و اما نکته مهم دیگری که بسیاری از بیماران در تماس تلفنی میخواهند هزینه درمان با لیزر را جویا شود این است که پزشک باید حتما بیمار را معاینه کند تا بتواند در خصوص نوع درمان و هزینهها صحبت کند.
### پایان خبر رسمی