اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 140006035396816587

بررسی عمده مشکلات کفپوش اپوکسی و ارائه راهکار برای رفع آنها

کد: 140006035396816587

https://bit.ly/3kkNQkB

، تهران , (اخبار رسمی): کفپوش اپوکسی درصورت اعمال مناسب پس از پخت، سطحی براق و چشم نواز ایجاد می‌کند. علاوه بر زیبایی بصری، این کفپوش ها از زمینه بتنی در برابر عوامل محیطی نظیر رطوبت محافظت می‌کنند ولی تمام این موارد در صورت اجرای دقیق کفپوش محقق می‌شوند.

بررسی عمده مشکلات کفپوش اپوکسی و ارائه راهکار برای رفع آنها
بررسی عمده مشکلات کفپوش اپوکسی و ارائه راهکار برای رفع آنها

کفپوش های اپوکسی در دسته رزین‌های دوجزئی که متشکل از هاردنر و رزین می‌باشند، جای می‌‌گیرند؛ بنابراین تهیه نسبت های دقیق از دو جزء و اعمال آن نیاز به افراد باتجربه دارد.

از عمده دلایل بروز نقایص بر زمینه شامل این موارد است:

مضرس نبودن کافی زمینه

شرایط جوی نامناسب و اجرای نادرست

که در نهایت باعث عدم کارایی مناسب کفپوش های اپوکسی می‌شوند.

در ادامه هریک مشکلاتی که در صورت وجود شرایط بالا ایجاد می گردد بیان شده و راهکارهایی برای جلوگیری از آنها ارائه می‌شود.

چسبندگی نامناسب کفپوش اپوکسی

اگر کفپوش اپوکسی چسبندگی کافی به زمینه نداشته باشد سطح پوسته پوسته می‌شود و ناهمواری های سطحی ایجاد می‌گردند حتی ممکن است در برخی نواحی قسمتی از کفپوش طور کامل از زمینه جدا گردد و باعث آسیب به سازه بتنی شود.چسبندگی نامناسب در صورت بروز شرایط زیر حین اجرا و کاربرد رخ می‌دهد:

  • دمای بسیار بالا
  • دمای بسیار پایین
  • رطوبت بسیار بالا

رزین و هاردنر باید در شرایط مناسب از نظر دما و رطوبت ترکیب و اعمال شوند، اگر رطوبت محیط خیلی بالا باشد، رطوبت به لایه های زیرین نفوذ کرده و باعث بروز مشکلاتی در زمینه می‌شود هم‌چنین تغییرات دما و انبساط و انقباض ناشی از آن سبب بروز ترک خوردگی و به همراه آن کاهش چسبندگی می‌شود.

در زیر به برخی راهکارهای پیشنهادی برای دستیابی به چسبندگی مطلوب اشاره می‌شود:

زدودن چربی‌ها و گرد و غبار از سطح قبل از اعمال کفپوش

اگر برروی سطح گرد‌و‌غبار و چربی وجود داشته باشد کفپوش چسبندگی خوبی به زمینه ندارد و باید قبل از اعمال کفپوش، سطح عاری از گرد‌و‌غبار و چربی باشد.

مضرس کردن سطح

اگر سطح خیلی صاف و صیقلی باشد کفپوش چسبندگی خوبی به زمینه بتنی نخواهد داشت و برای مضرس کردن سطح از دستگاه کف‌سابی استفاده می‌کنیم تا سطح متخلخل شود.

زمینه کاملا خشک باشد

گاهی ممکن است برای حذف کفپوش قبلی از آب استفاده کنیم یا به دلیل طی نشدن فرایندپخت بتن، زمینه بتنی مرطوب باشد در اینصورت لازم است برای دستیابی به چسبندگی مطلوب فرصتی را برای خشک شدن زمینه در نظر بگیریم.

 تاول زدن سطح

ایجاد تاول و حباب از مشکلات عمده در کفپوش‌های اپوکسی می‌باشند. تاول‌های سطحی در صورتی که محیط خیلی سرد باشد یا در معرض نور مستقیم خورشید فرایند پخت انجام شود ایجاد می‌گردند البته عوامل دیگری هم در ایجاد تاول دخیل هستند نظیر:

هم‌زدن سریع رزین و هاردنر باعث ایجاد حباب هوا در فیلم تر می‌شود که سبب پدیدآمدن تاول در فیلم خشک می‌گردد.

اگر سطح بیش از حد متخلخل باشد هوای موجود در حفره ها حین پخت به سمت بالا حرکت کرده و باعث ایجاد تاول در رزین اپوکسی  می‌شود.

رزین اپوکسی و هاردنر باید در نسبت های مشخصی با یکدیگر ترکیب شوند مثلا اگر هاردنر به میزان کافی نباشد کفپوش بطورکامل پخت نمی‌شود و باعث ایجاد تاول می‌گردد در مقابل اگر هاردنر بیش از حد در فرمولاسیون وجود داشته باشدزمان کافی برای اجرای کفپوش وجود ندارد و مواد به سرعت ویسکوز می‌شوند و اعمال آن سخت خواهد بود.

تاول ها باعث ناهمواری سطحی در سیستم پوشش نهایی می‌شوند و سبب نفوذ رطوبت به زمینه بتنی می‌گردند که باعث آسیب به سازه بتنی می‌گردد. راه‌حل های پیشنهادی برای جلوگیری از ایجاد تاول و رفع آن در زیر آمده است:

  •  پس از اعمال کفپوش، از غلتک هواگیر برای از بین بردن حباب ها استفاده کنیم.
  • رزین و هاردنر را به خوبی و در نسبت مناسب ترکیب کنیم.
  • از خشک بودن زمینه بتنی اطمینان حاصل کنیم.
  • مدت زمان بین ترکیب رزین اپوکسی و هاردنر و اعمال کفپوش طولانی نباشد زیرا در این صورت ویسکوزیته فیلم تر بالا می‌رود و باعث بروز تاول می‌شود.
  • تغییر رنگ و زرد شدن کفپوش اپوکسی
  • تغییر رنگ و زردشدن از مشکلات عمده ای است که برای کفپوش های اپوکسی رخ می‌دهد و عمده دلایل بروز این اتفاق در زیر اشاره شده است:
  • گذر از  pot life در حین اعمال کفپوش باعث تغییر رنگ و زرد شدن کفپوش اپوکسی می‌شود.
  • درصورتی که نوع و مقدار هاردنر مناسب نباشد تغییر رنگ و زرد شدن کفپوش اتفاق می‌افتد.

قرار گرفتن کفپوش اپوکسی در معرض نور مستقیم خورشید و UV باعث تیره شدن و تغییر رنگ کفپوش اپوکسی می‌شود و میزان این تغییر بستگی به مدت زمانی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد دارد.

کربن مونواکسید و دیگر ترکیبات شیمیایی اگر با رزین اپوکسی وارد واکنش شوند باعث زردشدن کفپوش اپوکسی می‌شوند.

از مهمترین انتظاراتی که عموم از کفپوش های اپوکسی دارند ایجاد زمینه ای زیبا می‌باشد و به همین علت باید دقت شود که کفپوش اپوکسی دچار تغییر رنگ و زردشدن نگردد.

درصورتی‌ که مشکلات ذکر شده غیر قابل کنترل باشند ناگزیر خواهیم بود کفپوش اپوکسی را از زمینه به طور کامل حذف و با کفپوش جدید جایگزین کنیم.

بنابراین بهتر است برای صرفه جویی در وقت و هزینه از متخصصان مجرب در طراحی و اجرای کفپوش اپوکسی کمک بگیریم.

برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با متخصصین شرکت رسپاد به شماره 88279096 تماس گرفته و یا به سایت این شرکت به نشانی https://raspod.com/ مراجعه کنید.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

شرکت رنگ های صنعتی ایران

شرکت رنگ های صنعتی ایران ، در شهریور سال ۱۳۶۱ به همت جمعی از متخصصین و صنعتگران زبده ایرانی و در زمینی به مساحت بیش از ۱۰،۰۰۰ متر مربع در شهرک صنعتی رازی اصفهان، به عنوان یکی از قطب های صنعت رنگ کشور، آغاز به فعالیت نمود. این شرکت از بدو تاسیس، به عنوان یکی از پیشگامان تولید رنگ های صنعتی کشور، همواره حفظ بالاترین کیفیت و بهبود مستمر فنی را در دستور کار خود قرار داده است. به گونه ای که هم اکنون افتخار همکاری با بیش از ۱۵ فارغ التحصیل رشته مهندسی پلیمر – رنگ از دانشگاه صنعتی امیر کبیر را در واحد‌های مختلف تولید، فروش، R&D و کنترل کیفیت، دارد. تجربه حاصل از نزدیک به ۴۰ سال همکاری مستمر با صاحبان صنایع بالادستی کشور، نظیر صنعت نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاه ها، صنایع فلزی و آلیاژی و… اندوخته گران بهایی را برای شرکت رنگ های صنعتی ایران به همراه داشته است و با این پشتوانه فنی و تجربه ارزشمند، ورود به بازارهای منطقه ای و بین المللی در راستای اعتلای نام ایران عزیزمان، در دستور کار و اولویت جدی برنامه های بازرگانی این شرکت، قرار گرفته است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس های:

مسکن و ساختمان | دکوراسیون و منزل