، تهران , (اخبار رسمی): تهیهی اطلس نقشههای ثبت جهانی راه آهن سراسری ایران
ثبت میراث جهانی: راه آهن سراسری ایران
ساخت راه آهن سراسری ایران که از بندر ترکمن در شمال آغاز و به بندر امام در جنوب منتهی میگردد، در سال 1305 شمسی تصویب شد و پس از آن توسط مهندسان ایرانی، آلمانی و امریکایی به انجام رسید که نه تنها از حیث تکنیک و کیفیت ساخت، بلکه از بعد گردشگری و برخورداری از مناظر و جاذبههای طبیعی ویژه در جهان حائز اهمیت میباشد و لذا این اثر تاریخی را برای ثبت در لیست آثار جهانی مورد توجه قرار داد.
تاکنون چهار مسیر ریلی در جهان به ثبت رسیده است که در این میان مسیر ریلی ایران نیز از نظر مقیاس و بسیاری از شاخصهها از جمله زیبایی شناختی و منظر میتواند با آنها برابری کند.
شرکت طرح و ساخت طَراد، در فاز دوم ثبت پرونده و در سال 1397 خورشیدی به عنوان مشاور در پروژهی ملی ثبت جهانی راه آهن سراسری شمال- جنوب ایران و با هدف تهیهی اطلس نقشههای مسیر مورد نظر وارد همکاری با دفتر ثبت جهانی شد.
در ابتدای امر، مسیر راه آهن سراسری در راستای شمال تا جنوب به هشت ناحیهی مجزا با خصوصیات مشترک اقلیمی در داخل هر ناحیه و متمایز با سایر نواحی تقسیم گردید. لذا مسیر مورد نظر در این محدوده به طول1394 کیلومتر و مشتمل بر 89 ایستگاه منتخب از حیث اهمیت ارزشهای تاریخی و کارکردی مورد مطالعه و مستندنگاری قرار گرفت.
این مسیر از بندر ترکمن در شمالیترین نقطهی آن آغاز و به بندر امام خمینی در جنوبیترین نقطه منتهی میگردد و در میانهی راه نیز از ایستگاههای مهمی چون قائمشهر، گدوک، گرمسار، تهران، اراک، درود، شهبازان و اندیمشک عبور میکند.
به گزارش ایرنا، در نشست عصر یکشنبه سوم مرداد ۱۴۰۰(۲۵ جولای ۲۰۲۱) چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (UNESCO) پس از وقفهای یک ساله به دلیل همه گیری کرونا، پرونده راه آهن سراسری ایران (موسوم به راه آهن شمال – جنوب) مورد بررسی قرار گرفت و با تصویب اعضای کمیته، راه آهن سراسری ایران با طول حدود ۱۴۰۰ کیلومتر به عنوان بیست و پنجمین میراث فرهنگی ملموس و نخستین میراث صنعتی کشورمان در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.
برای مشاهده اطلاعات تکمیلی این پروژه و سایر پروژههای ما میتوانید به وبسایت شرکت به آدرس https://trd-studio.com مراجعه کرده یا ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
### پایان خبر رسمی