، تهران , (اخبار رسمی): وجود یک نرمافزار حسابداری چه رایگان و چه غیررایگان، مزایای بسیاری دارد که سبب میشود از آن استفاده کنیم. در این مقاله، انواع نرمافزارهای حسابداری را بررسی خواهیم کرد.
نرمافزار حسابداری تحتوب لاندا، به مدت 1 ماه رایگان است. دوره آزمایشی 1 ماهه این فرصت را به شما خواهد داد که نرمافزار حسابداری آنلاین لاندا را آزمایش کرده و در صورت رضایت، تمدید کنید.
نرمافزار حسابداری چیست؟
نرمافزار حسابداری (Accounting Software)، نرمافزارهایی هستند که بر پایه مفاهیم حسابداری طراحی میشوند و جهت کمک در امور حسابداری، به حسابداران، مدیران مالی و همجنین مدیران کسب و کارها، کمک میکنند.
همچنین نرمافزارهای حسابداری، ممکن است بر اساس نوع آن، در هر زمان و با هر دستگاهی استفاده شود (به صورت آنلاین) و یا باید آن را بر روی سیستم نصب کرد. این مورد، به شدت در میزان پیچیدگی و هزینه نرمافزار حسابداری، تفاوت ایجاد میکند.
اهمیت نرمافزارهای حسابداری در کسب و کار
در هر رشته و یا کسب و کاری، ما نیاز به ابزار مخصوص آن رشته و یا آن کسب و کار داریم. نرمافزار حسابداری هم از آن جمله ابزارهایی است که برای هر حسابدار یا هر کسب و کاری، واجب است. همچنین ما برای گزارشهای متنوعی مانند گزارش بدهکاران، بستانکاران، خرید و فروش فصلی و...، نیاز به یک ابزاری داریم تا بتوانیم آنها را دریافت کنیم و در جهت بهبود کسب و کار خود، استفاده کنیم.
تمامی این کارها را فقط یک نرمافزار حسابداری می تواند انجام دهد. نرم افزارهای حسابداری به دلیل سیستمی بودن، سرعت بیشتر، دقت بالاتر و همچنین گزارشهای متنوع، برتری چشمگیری نسبت به دستی ثبت کردن رویدادهای مالی توسط انسان را دارد.
انواع نرمافزارهای حسابداری
همانطور که در بالا گفتیم، نرمافزارهای حسابداری را با توجه به ماهیت کارکرد آنها، میتوان به 2 دسته زیر تقسیم کرد:
- نرمافزارهای حسابداری "آنلاین"
- نرمافزارهای حسابداری "آفلاین"
هر کدام از این دو دسته، مزایا و معایب خاص خود را دارد که در ادامه با هر دوی اینها، آشنا خواهیم شد.
نرمافزار حسابداری آنلاین |نسل جدید| چیست؟
پدیده حسابداری آنلاین که به آن حسابداری ابری یا حسابداری تحت وب نیز گفته میشود، به حسابداران اجازه میدهد که از طریق اینترنت، کارهای حسابداری خود را انجام دهند. در واقع ما در نرمافزارهای حسابداری نسل جدید، نیازی به نصب هیچگونه نرمافزاری نداریم و میتوانیم با مروگری مانند کروم، کارهای حسابداری را انجام دهیم.
دسترسی با موبایل، تبلت و لپتاپ، از جمله مزایایی است که میتوان به نرمافزارهای حسابداری آنلاین (ابری) اشاره کرد. همجنین در نرمافزارهای حسابداری آنلاین، ما میتوانیم تمامی کارهای حسابداری اعم از ثبت رویدادهای مالی، ایجاد فاکتور، ایجاد پیشفاکتور و... را در نرمافزارهای حسابداری ابری، ثبت کنیم.
نرمافزار حسابداری آفلاین |سنتی| چیست؟
منظور از نرمافزارهای حسابداری سنتی، این است که حتما باید بر روی سیستم نصب شوند. در زمانه امروزی که همه چیز به اینترنت متکی است، دیگر جایی ندارند. همچنین باید دقت کرد که برای نصب یک نرمافزار حسابداری، وارد پروسه نصب نرمافزار و نصب پیشنیازهای یک نرمافزار حسابداری خواهیم شد که پیچیدگی کار را بالا خواهد برد. از معروفترین نرمافزارهای حسابداری سنتی، میتوان به نرمافزارهای سپیدار و هلو اشاره کرد.
علاوه بر اینها، داشتن حداقل مشخصات سختافزاری برای نصب نرمافزارهای حسابداری سنتی، ما را مجبور میکند تا سیستم خود را ارتقاء دهیم! و این یعنی تراشیدن هزینه بیشتر برای کسب و کار!
مزایا و معایب نرمافزارهای حسابداری سنتی
مزایا و معایب نرمافزارهای حسابدرای سنتی، به شرح زیر هستند:
- قفل سختافزاری
- جامع و مناسب شرکتها و موسسات بزرگ
- رابط کاربری ضعیف نسبت به حسابداری ابری
- کاهش فضای هاردیسک سیستم
- سرعت پایین هنگام کار با نرمافزار
نکات مهم در انتخاب نرمافزار حسابداری مناسب
در انتخاب یک نرمافزار حسابداری چه آنلاین و چه سنتی، رعایت موارد زیر پیشنهاد میشود تا بتوانید بیشترین بهره را با کمترین هزینه، بدست آوردید:
- قیمت مناسب
اولین و مهمترین در انتخاب یک نرمافزار حسابداری، قیمت آن است. به طور عامیانه اگر بخواهیم بگوییم، ما ایرانیها به دنبال کمترین هزینه و دریافت بیشترین سود هستیم. فاکتور قیمت، همیشه الویت بالاتری نسبت به دیگر قابلیتها دارد.
- آسان بودن کار با نرمافزار
یک نرمافزار حسابداری، باید به نحوی طراحی شده باشد که حتی کسانی که دانش حسابداری ندارند، بتوانند با نرمافزار کار کنند. هرچه محیط کار با نرمافزار سادهتر باشد، مخاطبان بیشتری را جذب میکند.
- خدمات پشتیبانی و آموزش مناسب
تصور کنید که در یک شرایط بحرانی قرار دارید و نیاز شدیدی به یک پشتیبان دارید تا بتوانید مشکل مربوطه را برطرف کنید. اما پشتیبان نرمافزار حسابداری شما در دسترس نیست! حال چه اتفاقی میافتد؟ بنابراین نیاز است تا با حساسیت بیشتری برای انتخاب نرمافزار حسابداری به خرج دهید.
نرمافزار حسابداری |رایگان| چیست؟
برخی از شرکتهای حسابداری خارجی و ایرانی وجود دارند که نرمافزارهای حسابداری خود را به صورت کاملا رایگان عرضه میکنند. دلیل رایگان عرضه کردن این شرکتها، دلیلی بر بد بودن نرمافزارهای آنها نیست! بلکه دلیل آن به سیاستهای شرکت مربوطه برمیگردد که این سیاستها به نحوی است که به صورت رایگان، نرمافزارهای حسابداری خود را روانه بازار میکنند.
البته برخی دیگر از شرکتهای حسابداری هستند که به شما اجازه میدهند تا مدتی کوتاه از نرمافزار حسابداری آنها را به صورت رایگان استفاده کنید. دوره رایگان این نرمافزارها از 7 روز تا 1 ماه متغیر بوده و بعد از این دوره، در صورت نیاز میتوانید تمدید کنید.
سرآمد نرمافزارهای حسابداری رایگان خارجی، نرمافزار حسابداری آنلاین Wave است که به صورت رایگان عرضه میشود و فقط به منظور پشتیبانی از کاربران، مبلغی را دریافت میکند.
مزایای استفاده از نرمافزارهای حسابداری رایگان
وجود یک نرمافزار حسابداری چه رایگان و چه غیررایگان، مزایای بسیاری دارد که سبب میشود از آن استفاده کنیم. از مزایای نرمافزارهای حسابداری رایگان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مکانیزه کردن کسب کار
- دریافت گزارشهای کاربردی
- ثبت دریافتها و پرداختها
- ثبت خریدها و فروشها
- ثبت صدور فاکتورها و ...
تفاوت نرمافزارهای حسابداری رایگان و غیر رایگان
تفاوتهای بسیاری چه در ظاهر و چه در هسته اصلی نرمافزارهای حسابداری رایگان و پولی وجود دارد که باعث میشود تا کمتر به سراغ نرمافزارهای حسابداری رایگان برویم. تفاوتهایی مانند:
- باگهای متعدد و متفاوت
- عدم پشتیبانی و یا دریافت پول به هنگام ارائه پشتیبانی
- امنیت تضمین نشده
- مورد تایید نبودن اداره دارایی و مالیات
- نبود بروزرسانیهای یکپارچه
- سرعت کمتر و...
معرفی نرمافزار حسابداری |رایگان| لاندا
لاندا یک نرمافزار حسابداری آنلاین (مدیریت کسب و کار ابری) ایرانی است که بر اساس آخرین فناوریهای تولید و توسعه نرمافزار تولید شده است و هم اکنون با ماژولها و بخشهای زیر در دسترس مدیران و مالکان محترم کسب و کارها قرار گرفته است:
- حسابداری
- خرید و فروش
- دریافت و پرداخت
- حقوق و دستمزد
- گزارشهای مدیریتی
- API (افزونه ووکامرسی لاندا)
برای ثبت نام در لاندا، کلیک کنید.
برای مطالعه کامل این مقاله، مقاله آشنایی با نرمافزارهای حسابداری رایگان را در سایت لاندا مشاهده نمایید.
### پایان خبر رسمی