اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395060599464750

نگاهی به معماری نخستین مسجد مدرن ایران

مسجدی که هوای شهرش را تصفیه می‌کند

کد: 1395060599464750

http://goo.gl/y0F3Zc

، تهران , (اخبار رسمی): نخستین مسجد مدرن ایران با معماری منحصربه‌فرد در ضلع شرقی میدان هفتم ‌تیر تهران با نام مسجد الجواد در سال 1341، تأسیس شده است‌.

مسجدی که هوای شهرش را تصفیه می‌کند

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی ، ساختمان مسجد الجواد(ع) توسط مهندس ابراهیمی طراحی و ساخته شده و اولین مسجد مدرن ایرانی است.

ساختمان مسجد از دو بخش شبستان و سالن سخنرانی تشکیل شده است. سالن سخنرانی این مسجد دو طبقه است، شبستان به صورت مخروطی از اضلاع متقاطع تشکیل شده که از رأس به طرف قائده پهن تر می شود.

در زیر زمین مسجد کتابخانه و بالای آن مؤسسه تعاونی امام خمینی(ره) قرار دارد. زمین این مسجد حدود 1500 متر مربع مساحت دارد. نخستین امام جماعت این مسجد آیت الله آقا سید رضا زنجانی بود که به دلیل کهولت سن آیت الله شهید مطهری بعد از ایشان از  سال 49 تا 51 در مسجد نماز خواندند.

در مبارزات دهه 40 به از بستن مسجد جاوید پایگاه مبارزان انقلابی به مسجد الجواد(ع) انتقال پیدا کرد و بیشتر جلسات در آنجا برگزار می شد تا اینکه به دستور مستقیم شاه مسجد الجواد(ع) هم تعطیل شد. بعد از تعطیلی، مسجد الجواد(ع) تا سال 68 رونق خود را از دست داد و با آمدن حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر آشتیانی و راه اندازی کانون فرهنگی و کتابخانه دوباره این مسجد رونق سابق خود را به دست آورد.

این مسجد بنا به دلایل مختلفی‌، از جمله قرار گرفتن در مرکز شهر تهران‌، نوع خاص معماری و امکانات جانبی مسجد، توجه شهروندان تهرانی را به خود جلب کرده است.

در این مسجد جدا از برگزاری نماز جماعت روزانه‌، مجالس ترحیم هم برپا می‌شود. در ایام تابستان، کلاس‌های مختلف علمی‌، تفریحی‌، مذهبی و اردوهای دسته‌جمعی برگزار می‌شود.

مسجدالجواد کتابخانه ای‌ با 19000جلد کتاب دارد. سیستم ادارة این کتابخانه‌ باز است‌. این مسجد اولین مسجد مدرن ایرانی است که به وسیله مهندس ابراهیمی طراحی شده است‌. ساختمان مسجد از دو بخش شبستان و سالن سخنرانی تشکیل شده است‌. سالن سخنرانی دو طبقه است‌. نمازخانه به صورت مخروطی از اضلاع متقاطع تشکیل‌شده که از رأس به قاعده پهن‌تر می‌شود. این دو قسمت مسجد در مجموع 1250 مترمربع مساحت دارد.

نمای مسجد الجواد(ع) با رنگ تصفیه‌کننده هوا رنگ آمیزی شده است. این بنای ارزشمند در یکی از کانون‌های اصلی آلودگی هوای تهران، میدان هفت تیر قرار گرفته که به عنوان یکی از مساجد شاخص در دنیا از لحاظ قابلیت تصفیه هوا شناخته می‌شود.

رنگ تصفیه‌کننده هوا، خواص خودتمیز شوندگی و طول عمر بالای نمای ساختمان را به دنبال دارد و این تکنولوژی در سال‌های اخیر در بسیاری از کشورهای توسعه یافته به مدد شهرسازی و مدیریت شهری آمده است.

اولین بیمارستان تصفیه‌کننده هوا در شهر مکزیکوسیتی و یا اولین کلیسا با قابلیت تصفیه‌ هوا و نمای خودشوینده در ایتالیا در زُمره این پروژه‌ها هستند. این‌بار نیز در ایران و یکی از آلوده‌ترین نقاط پایتخت، مسجدی تاریخی و ارزشمند به این ویژگی نوینِ رنگ‌های هوشمند تصفیه کننده هوا مجهز شده است. که این امر بسیار ارزشمند و قابل تحسین است.

در این طرح که با همیاری مدیران و مشاوران عالی مسجد طی 14 روز به انجام رسید، نمای مسجد الجواد(ع) با رنگ ناکسوت با پایه سلیکون و مقاومت بسیار بالا رنگ‌آمیزی شد و از روز اتمام پروژه در عید مبعث نمای این مسجد به عنوان «اولین مسجد تصفیه کننده هوا» نام‌گذاری و به بهره‌برداری رسید.

 در این مسجد جدا از برگزاری نمازهای جماعت‌ روزانه‌، مجالس و کلاس‌های مختلف علمی‌، تفریحی‌، مذهبی و اردوهای دسته‌جمعی برگزار می‌شود. مسجدالجواد کتابخانه ای‌ با 19هزار جلد کتاب دارد.

 ساختمان مسجد از 2 بخش شبستان و سالن سخنرانی تشکیل شده است‌. سالن سخنرانی 2 طبقه است‌. نمازخانه به صورت مخروطی از اضلاع متقاطع تشکیل‌شده که از راس به قاعده پهن‌تر می‌شود. این 2 قسمت مسجد در مجموع 1250 مترمربع مساحت دارد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت راه و شهرسازی

در تاریخ 31 خرداد 1390 وزارت راه و شهرسازی با رای مجلس شورای اسلامی وسپس تایید شورای نگهبان از ادغام دو وزارتخانه راه وترابری و مسکن و شهرسازی تشکیل و مقرر گردید همه امکانات، تعهدات، اعتبارات، نیروی انسانی و اموال منقول و غیر منقول دو وزارتخانه یاد شده به وزارت راه وشهرسازی منتقل گردد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

شهر و جامعه