کد: 1394122554345138

بارداری و تاثیرات موسیقی بر جنین

کد: 1394122554345138

https://goo.gl/hJrpAA

، تهران , (اخبار رسمی): امروزه اسباب‌بازی‌ها، سی‌دی‌های موسیقی و سایر محصولات تجاری بسیاری جهت بهره‌بردن جنین از موسیقی طراحی‌ شده‌اند و با تبلیغات گسترده این‌طور ادعا می‌کنند که تأثیرات عمیق و مثبتی را برای جنین فراهم خواهند کرد.

بارداری و تاثیرات موسیقی بر جنین

دانشمندان نظریات متفاوتی در مورد نحوه‌ی اثرگذاری موسیقی بر جنین ارائه می‌دهند. مطالعات نشان می‌دهد که جنین می‌تواند صداها را بشنود چراکه گوش داخلی در سه‌ماهه‌ی پایانی بارداری به تکامل می‌رسد و در آخر هفته‌ی بیست و ششم جنین از طریق افزایش ضربان قلب به موسیقی واکنش نشان می‌دهد.

امروزه اسباب‌بازی‌ها، سی‌دی‌های موسیقی و سایر محصولات تجاری بسیاری جهت بهره‌بردن جنین از موسیقی طراحی‌شده‌اند و با تبلیغات گسترده این‌طور ادعا می‌کنند که تاثیرات عمیق و مثبتی را برای جنین فراهم خواهند کرد.
والدینی که در انتظار تولد فرزند خود هستند نگران این موضوع‌ هستند که آیا تهیه چنین محصولاتی ضروری است و اصلاً کدام‌یک از انواع موسیقی برای جنین مفید است.

دانشمندان نظرات متفاوتی در مورد نحوه‌ اثرگذاری موسیقی بر جنین ارائه می‌دهند. مطالعات دو دهه‌ اخیر نشان می‌دهد که جنین می‌تواند صداها را بشنود چراکه گوش داخلی در سه‌ماهه‌ پایانی بارداری به تکامل می‌رسد و در آخر هفته‌ بیست و ششم جنین از طریق افزایش ضربان قلب به موسیقی واکنش نشان می‌دهد، اکثر محققان همین واکنش جنین را به‌عنوان نشانه‌ای از اثرات مثبت موسیقی تلقی می‌کنند.

مقاله‌ای در مجله‌ مربیان موسیقی به چگونگی تأثیرات قرارگیری جنین در معرض موسیقی نگاهی انداخت؛ مادرانی جهت آزمایش انتخاب شدند؛ در مورد گروهی از آنان دو نوع موسیقی آرامش‌بخش و پرتحرک دقیقاً از روی شکم  برای جنین پخش شد. بعد از تولد نوزاد محققان حرکات و واکنش‌های نوزادان را موردبررسی قراردادند؛ نتیجه‌ این بررسی‌ها این‌طور نشان داد که این نوزادان از توجه بیشتر، توان تقلید صوت و ایجاد آوای بهتری به نسبت سایر همتایان خود برخوردار بودند.

جنین، صدای مادر و اصوات داخل بدن او مثل تنفس، حرکت و... را بیش از هر صدای دیگری می‌شنود و مطالعات نشان می‌دهند که صدای مادر دوست‌داشتنی‌ترین صدا برای جنین است چنان‌که حتی قادر است آن را در لحظه‌ تولد هم تشخیص دهد؛ پس خواندن آواز و لالایی لذت‌بخش‌ترین صدا برای اوست چراکه فرصت دارد تا صدای مادر و موسیقی را توأمان بشنود.

اما تمامی دانشمندان موافق وجود چنین تأثیرات مثبتی بر جنین نیستند. به‌عنوان‌مثال یک متخصص عصب‌شناسی در دانشگاه کالیفرنیا  معتقد است که افزایش ضربان قلب جنین می‌تواند نشانه‌ای از عدم احساس آرامش در او باشد.

این نکته که تحریک مغز توسط موسیقی قادر به ایجاد تأثیرات مثبت است منطقی به نظر می‌رسد چراکه عمده رشد مغزی جنین در رحم مادر صورت می‌گیرد و اینجاست که محققانی که بر این تأثیرات باور دارند به فکر انتخاب مناسب‌ترین انواع موسیقی می‌افتند.

شواهد نشان می‌دهند که جنس موسیقی بر نوع واکنش جنین مؤثر است چنانکه موسیقی‌های آرامش‌بخش مثل موسیقی کلاسیک غربی و اصوات موجود در طبیعت موجب آرامش و موسیقی‌های شلوغ با صداهای بلند، آرامش جنین را برهم می‌زنند.

بر اساس همین ایده است که گفته می‌شود مادرانی که سعی دارند تا موسیقی را از طریق گذاشتن هدفون بر روی شکم و با صدای بلند به گوش جنین برسانند باعث ناراحتی جنین خود می‌شوند چراکه مایع موجود در رحم باعث می‌شود تا صدا با شدت زیادی به گوش جنین برسد.

اگرچه هیچ‌کدام از این تحقیقات سابقه‌ای طولانی ندارند و ایده‌هایی چون تأثیرات موسیقی کلاسیک بر رشد مغزی و ایجاد ارتباط بین قسمت‌های مختلف مغز و کارکرد بهتر حافظه هنوز در حد فرضیه هستند اما شواهد بسیاری تکیه‌ بر تأثیرات مثبت موسیقی‌های آرامش‌بخش بر روی جنین دارند و این آثار معمولا پس از تولد نیز ادامه می‌یابد.

بسیاری از نوزادان با موسیقی‌هایی که در دوران جنین شنیده‌اند آرام می‌شوند و حتی قادرند با ریتم آن هماهنگ شوند. موسیقی برای مادر مفید است چراکه به او احساس آرامش می‌دهد و این احساس خوب مستقیما بر جنین تاثیر می‌گذارد؛ بنابراین انواعی از موسیقی را انتخاب کنید که آرامش‌بخش بوده و شدت صوتی کمی داشته باشند چراکه صدای بلند موسیقی مخل آسایش جنین بوده و باعث تکان‌های شدید او می‌گردد. شدت و بلندی صدای موسیقی باید در حد صدای موسیقی‌های ملایمی باشد که در فروشگاه‌ها می‌شنوید.

پس اگر قصد تهیه‌ محصولات و وسایل موسیقی دوران بارداری مثل کمربند دور شکم، هدفون و... رادارید حتماً دقت کنید که صدای حاصل از این محصولات بلندتر از حد معمول نباشد. این محصولات ایده‌های جالبی دارند اما اصلاً ضروری به نظر نمی‌رسند چراکه مایع درون رحم خودبه‌خود به رسیدن موسیقی به گوش جنین کمک می‌کند پس می‌توانید همان‌طور که به فعالیت‌های روزمره‌ خود می‌رسید یک موسیقی مناسب را برای پخش شدن در محیط انتخاب کرده و به آرامش خود و نوزادی که در راه دارید کمک کنید.

منبع:

Pregnancy and The Effect of Music on the Fetus

by Patricia Hughes

ترجمه: پرستو مرادی

 

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

موسیقی هنری ایران

اخبار موسیقی ایران، بیوگرافی اساتید موسیقی ایران، نوتاسیون، تصاویر موسیقی دانان ایران، مرکز خرید و فروش، موسیقی فیلم، بخش آموزشی، مجلات موسیقی، گفت و گو با اساتید موسیقی، موسیقی دانان جوان، موسیقی در شهرهای ایران، موسیقی ایران در سایر کشورها، سازندگان ساز، آهنگسازان، اتنوموزیکولوژی و...

منتشر شده در سرویس های:

بهداشت و درمان | موسیقی