، تهران , (اخبار رسمی): براساس توافقات انجام شده به منظور بهره مندی بهتر و سریع تر بخش خصوصی و تولیدکنندگان از تسهیلات بانکی نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در ستاد اعطای تسهیلات حاضر می شوند.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران،اعضای کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران در گردهمایی اخیر خود به بررسی مسائل صنعت، معدن و تجارت استان تهران پرداختند. آنها در این نشست، میزبان محمدرضا مسفروش، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت تهران بودند. آنچه بیش از هر موضوع دیگری، حساسیت اعضای کمیسیون را برانگیخت، نحوه اعطای تسهیلات به واحدهای کوچک و متوسط نیمهتعطیل بود که دولت رقمی معادل 16 هزار میلیاردتومان برای آن در نظر گرفته است.
پیش از آغاز بحث دستورجلسه این نشست، حسین حقگو، از کارشناس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران، به مرور مهمترین تحولات اقتصادی دو هفته اخیر پرداخت. او گفت: در پی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) که با رأی 52 درصد مردم این کشور به وقوع پیوست بازارهای جهان دچار شوک شد. سقوط 8 درصدی بازارهای سهام اروپا، سقوط 11 درصدی پوند استرلینگ، جهش 100 دلاری طلا و ... از جمله تاثیرات این واقعه بوده است.
او گفت: مرکز آمار ایران، نرخ تورم شهری در 12 ماهه منتهی به خرداد ماه امسال را نسبت به مدت مشابه سال قبل 9.5 درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه را 6.1 درصد اعلام کرد. بدین ترتیب نرخ تورم در نقاط شهری کشور تکرقمی شد. نرخ سود سپردههای بانکهای خصوصی و دولتی نیز از اول تیرماه به 15 درصد کاهش یافت. همچنین نرخ سود سپردههای با مدت کمتر از یک سال به کمتر از 15 درصد کاهش یافته است. اما با این حال نرخ تسهیلات تغییری نکرد.
اشتیاق تولیدکنندگان به دریافت تسهیلات
رییس سازمان صنعت ،معدن و تجارت استان تهران نیز دراین نشست، با اشاره به ابلاغ مصوبه کمک 16 هزار میلیارد تومانی به واحدهای کوچک و متوسط گفت: درحوزه اعطای تسهیلات، مقرر شده است از این اعتبار 16 هزار میلیارد تومانی، استان تهران بیشترین سهم را دارا باشد؛ یعنی حدود 8.2 درصد که رقمی معادل 1316 میلیارد تومان است. با وجود اینکه نرخ این تسهیلات 20 درصد است، اشتیاق بالایی برای دریافت آن وجود دارد. چنانکه 940 بنگاه تاکنون برای دریافت این تسهیلات در سایت بهینهیاب ثبتنام کردهاند.
او افزود: باید مراقبت کنیم که سرنوشت طرح بنگاههای زودبازده در مورد این تسهیلات تکرار نشود. بانکها مکلف شدهاند که در اعطای این تسهیلات، بدهیهای غیرجاری و چکهای برگشتی بنگاهها را مدنظر قرار ندهند. مسفروش با بیان اینکه هنوز از این محل وامی پرداخت نشده است، گفت: پرداخت یارانه سود تسهیلات نیز که معادل 800 میلیارد تومان برآورد شده است ابلاغ شد. با اعطای این یارانه سود تسهیلات به کمتر از 20 درصد میرسد. او افزود: اعتبار 16 هزار میلیارد تومانی مربوط به بنگاههایی با کمتر از 100 نفر کارکن است و تسهیلات بنگاههایی با بیش از 100 نفر کارکن نیز در راه است.
او در مورد برنامههای سازمان متبوعاش در حوزه اقتصاد مقاومتی گفت: سرخط ماموریتهای ما در بخش مدیریت واردات، کاهش واردات کالاهای نهایی و واسطهای و همچنین ایجاد محدودیت برای کالاهای سرمایهای است که نمونه داخلی آن در کشور موجود باشد. در بخش صادرات نیز بسته حمایتی صادرکنندگان ابلاغ شده و در آن مشوقها و ابزارهایی نظیر اعتبار خریدار احیا شده است. مسفروش از نیازهای معدنی استان تهران پس از خروج از رکود سخن گفت و در ادامه به اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه بازرگانی پرداخت: در این بخش، چند اتفاق مهم در شرف اجراست؛ وزارتخانه روی موضوع قاچاق متمرکز شده و برخورد با قاچاق را در دستور کار قرار داده است. ساماندهی و چابکسازی اتحادیهها از دیگر برنامههای این وزارتخانه در ضربالاجلی سه ماهه است. او ادامه داد: در ثبت سفارش کالاها نیز چند ایستگاه مزاحم وجود داشت؛ به طوری که 7800 اساچکد (SH Code) وجود داشت که اکنون طی فرایندی به 1700 کد کاهش یافته است. نگرش دولت به بازرسیها نیز تغییر کرده و بیشتر کیفی شده است.
### پایان خبر رسمی