اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395041462605500

رییس کمیسیون انرژی اتاق تهران: وزارت نفت سرعت بیشتری به خرج دهد

نگرانی‌ از تاخیر در اجرای قراردادهای نفتی

کد: 1395041462605500

http://j.mp/29cUDpE

، تهران , (اخبار رسمی): مدل جدید قراردادهای نفتی که سال گذشته از آن رونمایی شد، هنوز در پیچ‌وخم سختی برای اجرا گرفتار شده است. این سند که از آن به عنوان شریانی برای احیای پروژه‌های نفتی در ایران یاد می‌شود، قرار بود پای شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی را به صنعت نفت ایران باز کند و در مشارکت بنگاه‌های داخلی و خارجی، غول صنعت نفت کشور پس از سال‌ها، دوباره بیدار شود.

نگرانی‌ از تاخیر در اجرای قراردادهای نفتی

به گزارش اخبار رسمی به نقل از  روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، اما همزمان با رونمایی از این سند، ایراد و اشکالات متعددی از سوی منتقدان مطرح شد تا آنجا که به نظر می‌رسد سمبه مخالفان مدل جدید قراردادهای نفتی چنان پر زور بوده است که پس از گذشت بیش از شش ماه از رونمایی، هنوز این سند مهم طعم اجرا را نچشیده است.

رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران در این باره معتقد است که هرگونه تاخیر در اجرای مدل جدید قراردادهای نفتی، فرصت‌های طلایی را از ایران و ارتقای صنعت نفت کشور دور می‌کند. به گفته منصور معظمی، بنگاه‌ها و مدیرانی که بتوانند در دنیای پر تب و تاب کسب‌وکار جهانی از فرصت‌ها، بیشترین بهره را ببرند، برنده هستند و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

او با بیان اینکه قیمت پایین تمام شده انرژی، نیروی انسانی ماهر و تحصیلکرده، ثبات سیاسی و امنیتی کشور در مقایسه با منطقه، از مهم‌ترین مزیت‌های حوزه انرژی در کشور است، گفت: عرصه نفت و گاز ایران با دارا بودن چنین امتیازهایی، بازاری ایده‌آل برای سرمایه‌گذاران خارجی محسوب می‌شود و در شرایطی که سایر کشورها رقابت شدیدی را برای جذب سرمایه‌گذاران و به کارگیری توان شرکت‌های بزرگ بین‌المللی ایجاد کرده‌اند، نباید با برخی سوءتعبیرها این فرصت را از دست داد.

معظمی با اشاره به اینکه بر اساس سند برنامه ششم توسعه، حوزه نفت و انرژی کشور نیاز به جذب 180 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دارد، افزود: به طور قطع، این میزان سرمایه‌گذاری را نمی‌توان از داخل کشور تامین کرد و باید مسیر ورود و حضور سرمایه‌گذاران خارجی را فراهم کنیم که یکی از روش‌های تامین منابع، مدل‌های قراردادی است.

رییس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران با بیان اینکه کشورها براساس نیاز خود، از مدل‌های مختلف قراردادهای نفتی استفاده می‌کنند، افزود: در ایران نیز مدل جدید قراردادهای نفتی چندی پیش تدوین شد که بر اساس مفاد آن، روی استفاده از توان ساخت داخل تاکید شده و سرمایه‌گذاران و شرکت‌های خارجی نیز برای حضور در صنعت نفت ایران باید به صورت همکاری مشترک با شرکت‌های ایرانی و در داخل کشور اقدام کنند.

به گفته وی، مدل جدید قراردادهای نفتی این فرصت را برای بنگاه‌های داخل فراهم کرده است که بتوانند در مشارکت با شرکت‌های بزرگ خارجی، توان و تکنولوژی خود را ارتقا دهند.

معظمی در عین حال، معتقد است که وزارت نفت در شیوه تدوین مدل قراردادهای نفتی، باید ظرافت بیشتری به خرج می‌داد. به گفته وی، اگرچه در تدوین این سند طیف‌های مختلف و صاحب‌نظر حضور داشته‌اند، اما اگر به صورت گسترده‌تری عمل می‌شد، شاید موانعی که امروز بر سر راه اجرای آن به وجود آمده، شکل نمی‌گرفت.

معظمی با بیان اینکه نباید بیش از این اجرای مدل جدید قراردادهای نفتی به عقب افتد، گفت: ابتدا باید یک اجماع عمومی در سطح کشور برای اجرای این سند شکل بگیرد و نهادها و مجامع ذی‌نفوذ را نسبت به آن به طور شفاف و صریح توجیه کرد. وی با اشاره اینکه گرفتار شدن در مسائل حاشیه‌ای، جا ماندن از رقابت در عرصه بین‌المللی نفت و انرژی را برای ایران به بار خواهد آورد، افزود: در طول سال‌های گذشته که ایران نتوانست سرمایه‌گذاری مناسبی در حوزه نفت انجام دهد، کشور عراق از فرصت عدم‌حضور موفق ایران نهایت استفاده را برد و شاهد آن خواهیم بود که در آینده‌ای نزدیک و در حدود 5 سال آتی، این کشور تولید نفت خود را به 7 میلیون بشکه در روز خواهد رساند.
معظمی در پایان با بیان اینکه مدل جدید قراردادهای نفتی را باید به فال نیک گرفت و کمک کرد که هر چه سریع‌تر اجرایی شود، گفت: باید همه یک صدا بگوییم، آقای وزیر نفت تعجیل کنید.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

سال 1263 مجلس «وکلای تجار» به عنوان اولین نهاد حامی تجار ایران شکل گرفت. این نهاد بعدها به اتاق بازرگانی تغییر نام داد. مورخان تاریخ اقتصاد ایران اعتقاد دارند، پایه تمامی فعالیت‌های صنفی و تخصصی بخش بازرگانی کشور از همین نهاد شکل گرفته است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

کارآفرینی و استارتاپ