اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395051980105808

قائم مقام وزارت تعاون تاکید کرد

ضرورت رسیدگی به فقر حاشیه نشین ها

کد: 1395051980105808

http://goo.gl/gN76uA

، تهران , (اخبار رسمی): وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی بر ضرورت تدوین برنامه‌ای جهت ساماندهی به وضعیت حاشیه‌نشین‌ها تاکید کرد.

ضرورت رسیدگی به فقر حاشیه نشین ها

به گزارش اخبار رسمی به  نقل از روابط عمومی وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی ،ابوالحسن فیروز آبادی ،قائم مقام وزیر تعاون،‌با تاکید بر اینکه در زمینه شناخت پدیده فقر در کشور تحقیقات جامعی صورت نگرفته است گفت: موضوع حاشیه‌نشین‌ها بسیار نگران کننده است و حتما باید برنامه‌های دقیقی برای آن تهیه شود.

وی با بیان اینکه در وزارت تعاون کار سنگینی را برای فقرزدایی آغاز کرده‌ایم گفت: شاخص‌های خوبی در کشور در این زمینه نداریم.

وی افزود: در زمینه شناخت پدیده فقر در کشور تحقیقات جامعی صورت نگرفته است و موضوع حاشیه نشین‌ها بسیار نگران کننده است که حتما باید برنامه‌های دقیقی برای آن تهیه شود. خوشبختانه اکنون این دغدغه‌ مورد توجه مسئولان قرار گرفته است.

قائم مقام وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه امسال برای فقرزدایی برنامه جدی داریم گفت: قطع یارانه‌ پردرآمدها،‌ اعطای یارانه هدفمند و ایجاد اشتغال در مناطقی که میزان فقر بالاست از جمله اقدامات و برنامه‌های ما در این زمینه است.

فیروزآبادی ادامه داد: در خصوص فقر به این جمع بندی رسیدیم که راهکار ریشه کن کردن آن یک راه حل عمومی نیست بلکه باید مورد به مورد راه حل خاص هر منطقه و مورد را در نظر گرفت، به همین دلیل به سمت ایجاد مشاغل خانگی و خرد بر اساس مزیت‌های منطقه‌ای حرکت کردیم.

قائم مقام وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بررسی‌ها انجام شده که در هر منطقه چه مشاغلی به صورت سنتی و تاریخی وجود دارد ادامه داد: در جهت رفع مشکلات پیش روی رونق این مشاغل حرکت می‌کنیم و تقریبا در بیش از 20 استان امور مطالعاتی در حال انجام است، در 6 استان اقدام شده است و در استان‌های دیگر نیز تا پایان سال وارد عمل می‌شویم.

وی افزود: امیدواریم در صورت تخصیص اعتبارات لازم شاهد انجام اقدامات خوبی در این زمینه باشیم. وزارتخانه با سازمان تامین اجتماعی نیز تعاملات خوبی داشته و قرار بر این شده است سازمان در فاز اول 200 میلیارد تومان اعتبار به صورت وجوه اداره شده برای ایجاد مشاغل خرد و خانگی در مناطق فقیرنشین اختصاص دهد که البته کفایت نمی‌کند و امیدواریم از دستگاه‌های دیگر نیز کمک برسد.

فیروزآبادی با اشاره به افزایش دقت نقشه‌های فقر در کشور گفت: در هر زمینه موارد فقر مشخص شده است و در هر استانی یک نوع حاشیه نشینی داریم و بهتر است فعلا اسم استان ها ذکر نشود اما به عنوان مثال در گلستان شاخص سوء تغذیه و معلولیت مطلوب نیست.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

رفاه و تأمین اجتماعی یکی از اساسی‌ترین پیش نیازهای توسعه در جوامع مختلف است و به این جهت همواره در سرلوحة کار برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران دولتها قرار دارد و آرزوی آحاد بوده است و چون کالایی عمومی است و افراد جامعه خود بطور مستقیم نمی‌توانند تولید کنندة آن باشند، ناگزیر این دولتها هستند که سامان دهنده آن محسوب می‌گردند و برآنهاست که این وظیفه مهم و بنیادی را با مشارکت مردم به انجام رسانند. سابقه تاسیس وزارت رفاه و تامین اجتماعی در ایران به سال 1352 بازمی گردد در این سال با افزایش قیمت نفت، درآمدهای ایران به بیش از سه برابر افزایش یافت که این امر تاثیرات مهمی در اقتصاد کشور و به تبع آن در سایر زمینه ها برجای گذاشت از جمله تاثیرات این واقعه ارائه و اجراب طرحها و برنامه هایی بود که پیرامون آنها کارشناسی دقیقی صورت نگرفته بود. طرح ایجاد وزارت رفاه و تامین اجتماعی از جمله این طرحهای جدید بود که لایحه تاسیس آن در خرداد ماه سال 1353 به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد با تاسیس این وزارتخانه وظایف و مسولیت های چندین وزارتخانه و نهاد متصدی امور رفاهی و مسائل مربوط به بیمه های اجتماعی به آن منتقل شد و در همین رابطه نقل وانتقالات متعددی انجام گردید. وزارتخانه تازه تاسیس در راستانی انجام وظایف محوله یعنی اجرای برنامه جامع رفاه در سراسر کشور دو لایحه تامین خدمات رفاهی و لایحه تاین اجتماعی را به مجلسین وقت ارائه کرد ولی علی رغم تمام بحثها و گفت و گوهای به عمل آمده به هنگام تاسیس وزارت رفاه در خصوص ضرورت تمرکز امور رفاهی و بیمه های اجتماعی کمتر از دوسال پس از تاسیس دولت وقت با ارائه لایحه ای در خصوص ضرورت تمرکز زدایی در این زمینه لایحه تاسیس وزار بهداری و بهزیستی و انحلال وزارت رفاه را به مجلس ارائه کرد و بدین سان در بهمن ماه سال 1354وزارت رفاه اجتماعی منحل شد.. در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی بعد از بررسیهای فراوان در زمینه چگونگی تحقق رفاه و تأمین اجتماعی در ایران، قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی در اردیبهشت ماه 1383 در مجلس شورای اسلامی تصویب و به تائید شورای محترم نگهبان رسید. در ماده 11 این قانون آمده است : در راستای تحقق نظام جامع تأمین اجتماعی و جهت اجرای این قانون وزارت رفاه و تأمین اجتماعی تشکیل می گردد.. به همین منظور وزارت رفاه و تأمین و اجتماعی در تاریخ بیست و پنجم تیر ماه 1383 یعنی درست در آخرین سال برنامه پنجساله سوم کشور تأسیس شد و در یازدهم شهریور ماه 1383 که برنامه پنجساله چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور از تصویب نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی گذشت، سیاستگذاری و برنامه ریزی فعالیتهای بیمه ای، حمایتی و امدادی به این وزارتخانه سپرده شد. این وزارتخانه سرانجام با دووزارتخانه کار و تعاون ادغام شد . قانون تشکیل وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ هشتم تیرماه یکهزار و سیصد و نود مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 11/4/1390 به تأیید شورای نگهبان رسید.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

شهر و جامعه