، تهران , (اخبار رسمی): زواره را قرن چهارم قمری، مدینه السادات ناامیده اند و قلعه سنگبستش، بعد از قلعه الموت از بزرگترین و مستحکمترین قلعههای ایران است.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی شرکت گردشگری مارکوپولو ،زواره از آبادیهای کهن ایران است و نام آن از نام برادر رستم گرفته شدهاست. در آن بناهای تاریخی زیادی همچون منار در مسجد امام حسن مجتبی، قلعهٔ مغول و مسجد جامع چهار ایوانی (قدیمیترین مسجد چهار ایوانی کشور) وجود دارد. اغلب ساکنین این شهر سید طباطبایی هستند.
زواره ساختاری گلی دارد و دارای معماری ایرانی اصیل بوده که امروزه در حال خراب شدن است. در مرکز شهر زواره دورنمای گنبد کاشیکاری شده بارگاه امامزاده یحیی (ع) فرزند امام موسی بن جعفر (ع) نظرها را به خود جلب میکند(که البته امروزه به دلیل تنگ نظری برخی افراد ویران گردیده است). در جوار مرقد مطهر این امامزاده جلوههای هنر معماری چون: بازار، حسینههای سرپوشیده و سرباز بزرگ، مدرسه علمیه، آب انبار، مسجد کُرسی، حمام و با اندک قدمی فراتر از آن بازارچه، مسجد جامع، حسینیههای سرباز و سرپوشیده کوچک، بنای تاریخی هشت بهشت و بقعه پیر عارف سید بهاءالدین حیدر، خانههای چهار صفهای، مسجد نیکویه، یخچال، برج و باروهای به یادگار مانده از دوران گذشته به چشم میخورد.
وجود نخستین مسجد چهار ایوانی ایران در زواره که بنا به کتیبههایش در دوره سلجوقیان ساخته شده، نشان میدهد در قرون بعد از ظهور اسلام، منطقهای پراهمیت بوده که سیدحسن مدرس، روحانی مبارز از این شهر برخاسته است.
یکی از زیباترین پدیدههای طبیعی در بخش زواره، چشمانداز کویر است و یکی دیگر از دیدنیهای آن، شترداری به روش سنتی است که حال و هوای روزگاران گذشته و از یاد رفته را در ذهن مجسم میکند. به اضافه اینکه درکویر زواره معادن نمک، طلا، سرب و نفت نیز وجود دارد. زواره از قرن چهارم قمری با عنوان مدینه السادات نامیده شده و مورخان متعدد در تالیفات خود به نام زواره و شخصیتهای نامی برخاسته از آن یاد کردهاند.
همچنین قلعه سنگبست زواره، بعد از قلعه الموت از بزرگترین و مستحکمترین قلعههای ایران به شمار میرود که در قرن پنجم توسط ابوعلی دهدار (از مقربان حسن صباح) ساخته شده و از نوع چهار صفهای دوطبقه است( که متاسفانه امروزه با توجه مسئولیتن شهری رو به ویرانی کامل است).
### پایان خبر رسمی