، تهران , (اخبار رسمی): مقیمی عضو هیئت رئیسه اتاق ایران میگوید: الزامات رشد اقتصادی کدام است؟ باید همه عوامل دخیل در رشد اقتصادی با هم مورد توجه قرار بگیرد. باید دولت برنامه منسجمی برای اقتصاد داشته باشد.
به گزارش اخبار رسمی و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، رشد اقتصادی در ایران حرکت سینوسی دارد و یکنواخت نیست. الزامات رشد اقتصادی چیست و موانع تحقق رشد بالا و یکنواخت در کشور کدام است؟ فاطمه مقیمی عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران میگوید: رشد اقتصادی تکعاملی نیست؛ تنها سرمایه به بهرهوری بنگاهها منجر نمیشود. باید اقتصاد، سیاست، فرهنگ و سرمایه در کنار هم حرکت کنند تا باهم به رشد اقتصادی و توسعه پایدار بیانجامد وگرنه به تنهایی، هیچ کدام از این عوامل کارساز در رشد اقتصادی نیست.
مقیمی، رئیس هیأت مدیره شورای مشترک بازرگانی ایران و گرجستان، میگوید: اقتصاد ایران در زمان شروع به کار دولت یازدهم از چند بیماری مهلک رنج میبرد: رکود، تورم و رشد منفی. اما این مشکلات کنترل شده است. تورم از حدود 39درصد به زیر 10 درصد رسیده، رشد اقتصادی مثبت شده و رکود کنترل شده است. اما دولت باید بهدنبال سیاست اقتصادی مناسب و راهکارهای بلند مدت باشد. داشتن یک سیاست اقتصادی مناسب و منسجمی در بلندمدت غیرقابل اجتناب است.
عضو هیئت رئیسه اتاق تهران تصریح میکند: از طرف دیگر باید دولت، دست نهاد دولت را از اقتصاد کوتاه کند و اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود. در هر کشور توسعه یافته اقتصادی بخش خصوصی مهمترین صحنهگردان حوزه اقتصاد است. دولتها بنگاههای اقتصادی موفقی نیستند و برای رشد پایدار دولت باید سیاستگذاری کند نه بنگاهداری.
وی تاکید میکند: اصلاح زیرساختها و شاخصههای دخیل در اقتصاد کلان باید مورد توجه قرار بگیرد و برای رفع این موانع و مشکلات دولت باید برنامه منسجمی ارایه دهد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران معتقد است رشد یکشبه ممکن نمیشود. او میگوید: بعد از امضای قرارداد برجام و برداشته شدن تحریمها ما در مسیر رشد اقتصادی حرکت میکنیم. نگاه دنیا به ما تغییر کرده است و همین باعث افزایش صادرات دکالاهای ایرانی شده است. اگرچه بیشتر صادرات کالای نفتی، محصولات غیرنفتی وابسته به نفت و خامفروشی است که باید برای ان چارهای اندیشید. اما این روزها وضعیت اقتصادی کشور با تصمیمات هیجانزده و سریع و یکشبه به هم نمیریزید. ولی ما هنوز هم مشکل داریم.
وی دلیل این مشکلات را عدم همراهی و همدلی برخی از گروهها با برنامههای دولت میداند و میگوید: اجازه دهید اقتصاد راه و برنامه خود را ادامه بدهد؛ با اقتصاد سیاسی برخورد نکنید.
مقیمی تاکید میکند: ما باید از فرصتهای بعد از برجام به خوبی استفاده کنیم و کاری نکنیم که فرصتهای ما به تهدید تبدیل شود. باید بتوانیم از این فرصتها در جهت بازاریابی هدف، شناخت بازارهای منطقه و ارتباط با بازارهای دنیا بهره بگیریم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران تصریح میکند: برنامهریزی به فضای باثبات نیاز دارد؛ باید بتوانیم در فضایی آرام برای رهایی اقتصاد از مشکلات برنامهریزی داشته باشیم.
### پایان خبر رسمی