، تهران , (اخبار رسمی): ارزیابی هفتگی کیفیت هوای تهران نشان میدهد در سومین هفته از شهریور ماه پایتخت 5 روزدر وضعیت ناسالم برای گروههای حساس و 2 روز را در شرایط سالم سپری کرده است.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، «مریم نادری» مدیر واحد پایش و پیشبینی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: وزش بادهای نسبتا شدید در تهران طی هفته گذشته (روزهای 13 تا 19 شهریور) اثر متضادی داشته است. وزش بادهای مذکور در اوایل هفته به ویژه در بعدازظهر منجر به کاهش موقتی غلظت آلایندهها و بهبود نسبی کیفیت هوا شده است. حالآنکه وزش این بادها از روز چهارشنبه با انتقال گرد و خاک به سطح شهر و وقوع پدیده گردوغبار شرایط نامطلوبی را فراهم کرده است.
به گفته نادری، به طور کلی تا اواسط هفته گذشته وزش باد محلی، که در اثر نوسانات روزانه دما رخ می دهد، به طور مستقیم در پراکندگی موقتی آلایندهها مؤثر بوده و در بهبود کیفیت هوا نقش بهسزایی داشته است. شایان ذکر است میانگین سرعت باد طی روزهای مذکورحدود 3 متر بر ثانیه گزارش شده و در برخی ساعات طی بعد ازظهر بزرگی آن بین 4 تا 7 متر بر ثانیه (با جهت متغیر بین جنوب شرقی تا شمال غربی) متغیر بوده که در بیشتر مواردکاهش موقتی غلظت آلاینده ها را به دنبال داشته است.
در روز چهارشنبه بانفوذ امواج ناپایدار به نوار شمالی کشور، دامنه های جنوبی البرز تحت تأثیر فعالیت آن قرار گرفته و به تدریج سبب افزایش میزان ناپایداری جوی، میزان ابرناکی و وزش باد شدید موقتی در این مناطق گردید. در بعدازظهر چهارشنبه وزش باد شدید با سرعت متغیر بین 6 تا 9 متر بر ثانیه با جهت غالب غربی جنوب غربی، خیزش و انتقال گرد و خاک را به منطقه به دنبال داشت و منجر به کاهش کیفیت هوای پایتخت شد.
براساس نمودارها طی روز چهارشنبه غلظت بالایی از ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5میکرون و 10میکرون همراه با باد غربی و جنوب غربی به سمت ایستگاه شریف جابه جا شد. لازم به ذکر است، همزمان باتجمع ذرات معلق در سطح شهر و غبار آلودگی عمق میدان دید در برخی ساعات طی روز چهارشنبه به مقدار 4 کیلومتر رسید. خوشبختانه تغییرات شرایط آب و هوایی حاکم بر منطقه و کاهش تردد خودروها در روزهای پایانی هفته شرایط کیفی هوا را به سمت بهبودی نسبی هدایت کرد. اطلاعات غلظت آلاینده ها بر اساس داده ایستگاه های شرکت کنترل کیفیت هوا و اطلاعات هواشناسی اندازه گیری شده در ایستگاه مهرآباد از پایگاه اطلاعات دانشگاه وایومینگ تهیه شده است.
### پایان خبر رسمی