، تهران , (اخبار رسمی): ایتالیا سابقهای موفق و قوی در زمینه صنایع کوچک و متوسط دارد و اتاق مشترک ایران و ایتالیا نیز برای تشویق افراد به سرمایهگذاری در اینگونه صنایع تلاش میکند.
به گزارش اخباررسمی به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا، لیدا شهابی گفت: تشکل متناظر ما با عنوان ایتالیا و ایران نیز فهرستی از زمینههای سودآور سرمایهگذاری را در اختیار اتاق قرار میدهد که برای مثال میتوان به بسط فضای سبز، لوازم آرایشی یا صنایع غذایی اشاره کرد.
وی گسترش ارتباطات بخشهای خصوصی دو کشور را از جمله وظایف اتاق مشترک ایران و ایتالیا اعلام کرد و گفت: مطالعه و بررسی زمینه انجام فعالیتها و سرمایهگذاری مشترک بین کشورها، موضوع ثبت شرکت که به ویژه پس از برجام بسیار مورد توجه قرار گرفته و گسترش پیدا کرده است و جمعآوری، ارزیابی و ارائه آمار و اطلاعات به روز در مورد شرایط اقتصادی ایران و ایتالیا، از وظایف اتاقهای مشترک دو کشور است.
به گفته این فعال بخش خصوصی، آمار و اطلاعات صحیح و به روز در حوزههایی همچون نرخ رشد اقتصادی، تولید ناخالص داخلی، میزان صادرات و واردات از قارهها و کشورهای مختلف، نوسانات اقتصادی و حوزههای پرریسک یا سودآور سرمایهگذاری از جمله موارد مهمی است که اتاقهای مشترک در اختیار اعضای خود قرار میدهند.
دبیرکل اتاق مشترک ایران و ایتالیا مبادله هیاتهای تجاری، انتشار بولتنهای اطلاعاتی، مشارکت در برپایی نمایشگاههای خارجی و برگزاری سمینار، همایش و نشستهای اقتصادی را از جمله دیگر وظایف این تشکل بخش خصوصی دانست و افزود: اتاق میتواند به علاقهمندان حضور در بازار ایتالیا با توجه به میزان سرمایه آنها مشاورههای لازم را ارائه دهد و بین شرکتهای ایرانی و ایتالیایی که در زمینههای سرمایهگذاری، تولید یا توزیع به دنبال شریک تجاری هستند پیوند ایجاد کند.
به گفته وی، افراد میتوانند پیش از انعقاد هر نوع قرارداد همکاری با شرکتهای ایتالیایی برای آگاهی از شرایط اقتصادی و سابقه تجاری آنها به اتاق مراجعه کنند.
تلاش برای حل و مصالحه مشکلات حقوقی فعالان اقتصادی
شهابی، اتاقهای مشترک بازرگانی را سازمانهای مردمنهادی دانست که سرمایه ابتدایی آنها توسط فعالان اقتصادی تامین میشود و تحت نظارت و قوانین اتاق ایران شکل میگیرند.
وی افزود: اتاق ایران و ایتالیا نیز بر همین اساس در سال 1375 شکل گرفته و در طول 20 سال گذشته بسیار فعال بوده است البته در دوران تحریم مانند همه اتاقهای مشترک افت فعالیت داشت و پس از اجرایی شدن برجام فعالیتهای آن پررنگتر شده است.
عضو هیاتمدیره اتاق مشترک ایران و ایتالیا، با اشاره به وظیفه این تشکل بخش خصوصی مبنی بر توسعه و بسط روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور، گفت: هر چند بخش دولتی مخاطب اصلی روابط اتاقهای مشترک نیست اما این بخش نیز گاهی به عنوان تسهیلکننده در مراودات فعالان اقتصادی دخیل میشود یا مقدمه آن را با امضای قرارداد یا تفاهنامهای فراهم میکند.
شهابی ادامه داد: به همین دلیل همه وزارتخانهها، سازمانها و تشکلهای دولتی و خصوصی مرتبط با فعالیتهای اقتصادی به نوعی با اتاقهای مشترک در ارتباط هستند.
وی با اشاره به روابط خوب اتاق ایران و ایتالیا با تشکل متناظر خود با عنوان ایتالیا و ایران، گفت: این دو مجموعه برای حل مشکلات و پاسخگویی به سوالات بازرگانان و صنعتگران دو کشور با یکدیگر همکاری و تعامل دارند به ویژه در زمینه حل و مصالحه اختلافات حقوقی.
دبیرکل اتاق مشترک ایران و ایتالیا با اشاره به عضویت بیش از چهار هزار نفر از فعالان اقتصادی در این تشکل گفت: حدود هزار نفر از این تعداد فعال هستند به این معنا که به صورت منظم حق عضویت خود را میپردازند و عضویت را تمدید میکند.
شهابی این مجموعه را سازمانی قدرتمند توصیف کرد که در همه امور مرتبط با حوزه فعالیت خود در کنار اعضا قرار گرفته است و با سفارت و کنسولگری ایتالیا در ایران، اتاقهای بازرگانی تهران و ایران و سازمانها و وزارتخانههای دولتی مرتبط، رابطه تنگاتنگی دارد.
### پایان خبر رسمی