اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950628129515500

رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران:

دولت از انتخاب صادرکننده نمونه حذف شوند

کد: 13950628129515500

https://goo.gl/JvS1Kt

، تهران , (اخبار رسمی): مدت زیادی تا اعلام صادرکننده نمونه سال باقی نمانده است اما موضوعی که این روزها مورد نقد اساسی و مختلفی قرار گرفته، چگونگی و میزان شفافیت انتخاب صادرکننده نمونه از سوی مسئولان است.

دولتی ها از چرخه انتخاب صادرکننده نمونه حذف شوند

با انتخاب صادرکننده نمونه، در واقع یک تسهیلات ویژه‌ای را باید برای او قائل شویم، اما این امتیازات هم قاعدتا امتیازات مادی نباید باشد.

به گزارش اخباررسمی به نقل روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، محسن بهرامی ارض اقدس، رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران در این خصوص گفت: در هر مسابقه‌ای یک رنکینگ‌های خاص خودش وجود دارد؛ مثلا در وزنه برداری شرکت کنندگانی که پروزن هستند با هم و سنگین وزن ها هم با هم مسابقه می دهند. در ارتباط با ارزیابی عملکرد صادرکنندگان نمونه هم باید یک مبنای رنکینگ و طبقه بندی بر این اساس وجود داشته باشد. به طور مثال یک شرکت کوچکی که با همه بضاعت کمش موفق می شود یک موفقیتی را در بازارهای جهانی کسب کند، ارزشش می‌تواند به مراتب بیشتر از یک شرکت بزرگی باشد که با زحمت کمتری موفق به کسب آن امتیاز می‌شود. این یک اصل است.

وی ادامه داد: اصل دوم این است که به نظر من شرکت‌های دولتی باید از این دور مسابقه کاملا حذف بشوند؛ چراکه آنها اساسا از امتیازاتی برخوردار هستند که این امتیازات خودش یک جور دوپینگ برای برنده شدن و کسب امتیاز محسوب می شود.

بهرامی ارض اقدس با اشاره به اینکه صادرکنندگان نمونه باید تشویق تسهیلاتی شوند، اظهار کرد:  با انتخاب صادرکننده نمونه، در واقع یک تسهیلات ویژه‌ای را برای او قائل بشویم که عملا این امتیاز باعث بشود خودش یک رقابت مثبتی را برای شرکت‌های دیگری که در این دوره انتخاب نمی‌شوند فراهم کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی افزود: این امتیازات هم قاعدتا همه اش امتیازات مادی نیست،‌ امتیازات معنوی‌ای هم می تواند در این زمینه خیلی موثر باشد. به طور مثال ما بارها پیشنهاد کردیم برای صادرکننده نمونه یکسری کارت‌های 5 ساله و بدون دریافت هزینه صادر شود یا در زمینه دسترسی به مسئولان مرتبط، یک فضایی برای صادرکننده نمونه فراهم شود که حداقل هر فصلی یک بار بتواند به راحتی به حضور مسوولان دولتی مرتبط برسد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین صادرکننده نمونه باید بتواند از معافیت‌های دیگر قانونی هم استفاده بکند؛ یعنی کالایش بدون ارزیابی صادر و با سرعت با تعهد بتواند ترخیص بشود. ‌صورت های مالی‌اش و گزارشاتی که به سازمان مالیاتی ارائه می‌شود بدون رسیدگی مورد اعتماد قرار بگیرد؛ اینها از جمله تسهیلات مثبتی است که منهای آن بحث جوایز صادراتی می تواند به مراتب اثرگذارتر از مشوق‌های صادراتی باشد که طبیعتا باید به صادرکننده نمونه با اولویت پرداخت بشود. الان متاسفانه یکی از مشکلات ما تاخیر در پرداخت مشوق‌های صادراتی است.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

سال 1263 مجلس «وکلای تجار» به عنوان اولین نهاد حامی تجار ایران شکل گرفت. این نهاد بعدها به اتاق بازرگانی تغییر نام داد. مورخان تاریخ اقتصاد ایران اعتقاد دارند، پایه تمامی فعالیت‌های صنفی و تخصصی بخش بازرگانی کشور از همین نهاد شکل گرفته است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]