، تهران , (اخبار رسمی): بانک مرکزی دستورالعمل حسابداری کارت اعتباری مرابحه را به شبکه بانکی ابلاغ کرد که براساس این دستورالعمل بانکها میتوانند کارت اعتباری عام را در سقفهای 10، 30 و 50 میلیون تومان و متناسب با اعتبارسنجی بین مشتریان خود توزیع کنند.
به گزارش اخباررسمی به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، مهلت بازپرداخت حداقل 12 و حداکثر 36 ماه است و در صورت بازپرداخت تمام یا بخشی از تسهیلات کارت اعتباری توسط مشتری پیش از سررسید بانکها ملزم به تخفیف 90 درصدی در نرخ سود آن هستند.
همچنین محدودیتی در ارائه این کارتهای اعتباری وجود ندارد و همه مشتریان بانکها میتوانند در صورت موجودی یا گردش حساب مناسب، این کارتهای اعتباری را دریافت کنند. این در حالی است که کارت اعتباری عام مشمول محدودیت خرید کالای ایرانی نیست. بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی کارت اعتباری 10 میلیون تومانی به رنگ برنزی، 30 میلیونی نقرهای و 50 میلیون تومانی طلایی است.
بانک مرکزی همچنین در انتهای این دستورالعمل خود نوشت: «ضمن اعلام این که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای فراگیر شدن کارت اعتباری مرابحه (کام) عزم و اهتمام جدی دارد، بر لزوم تمهید تمامی مقدمات لازم از سوی بانکها و مؤسسات اعتباری برای صدور و گسترش آن در نظام بانکی کشور تأکید و خاطرنشان میسازد که عملکرد بانکها در این رابطه به دقت تحت رصد بانک مرکزی خواهد بود. همچنین متذکر میشود نقد شدن مبلغ اعتبار کارتهای اعتباری نزد پذیرندهها به دلیل اینکه موجب انحراف موضوع از کارکرد اصلی و اهداف متصور بر آن میشود، مطلقاً ممنوع است.»
البته بانک مرکزی در حالی این نقد کردن کارت های اعتباری را بیان می کند که به گفته کارشناسان اقتصادی برای جلوگیری از آن هیچ تدبیری اندیشه نشده است. حتی به گفته بعضی از فعالان اقتصادی این کارت ها قابل نقد شدن در دستگاه های POS است.
حسین سلیمی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران درباره اجرای دستورالعمل بانک مرکزی و این کارت های اعتباری بیان کرد: دستورالعمل فعلی بانک مرکزی خام است و باید بررسی های بیشتری روی آن شود.
به گفته سلیمی، همان طور که در دستورالعمل بانک مرکزی عنوان شده است، این کارت ها شامل، 10، 30 و 50 میلیون تومان هستند. او ادامه داد: این کارت ها می تواند برای خرید هرکالایی باشد، باید فقط در مقابل فاکتور و فروش پرداخت شود. اگر این کارت ها نقد شود مشکلات حال حاضر حل نخواهد شد.
سلیمی همچنین گفت: مهلت پرداخت این کارت ها سه ساله است و با یک دوره تنفس اجرایی می شود. این مدت تنفس پرداخت اقساط سه ماهه است. یعنی سه ماه بعد از خرید، بازپرداخت ها شروع می شود.
براساس صحبت های سلیمی، براساس مقدار اقساط و فراخور درآمد مشخص می شود که افراد کدام کارت را تحویل می گیرند. او ادامه داد: اما با این حال، تا همین جای اجرای این کارت های اعتباری مشخص است. اگر روند اجرایی این ماجرا برعهده بانک ها باشد، آنها نمی توانند کاری انجام دهند.
سلیمی تاکید کرد: حتما باید جلوی نقد کردن این کارت های اعتباری گرفته شود. به هرحال، هدف گردش تقاضا است. تولیدات در حال ورود به بازار هستند اما اگر خریداری برای آنها نباشد، این محصولات در انبار باقی می مانند. باید ساز و کار درست اجرایی شدن آن ایجاد شود.
### پایان خبر رسمی