، تهران , (اخبار رسمی): بر اساس گشتهای تحقیقاتی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان زمان آزادسازی صید میگو در آبهای استان هرمزگان از روز 13 مهرماه اعلام شد.
به گزارش اخباررسمی به نقل از وزارت جهادکشاورزی، بر این اساس میزان مجاز قابل برداشت (TAC) برای میگوهای درشت برابر 830 تن و برای میگوهای ریز برابر 350 تن محاسبه شد.
در این بررسی ذخایر میگو در هرمزگان توسط پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان و با همکاری ادارهکل شیلات هرمزگان انجام شد. بر این اساس گشتهای تحقیقاتی با همکاری صیادان محلی از تیر تا شهریورماه 95 در زیستگاه میگو از منطقه کوهستک تا تولا انجام شد.
همچنین در گشت تیرماه، بررسی ورود جمعیت نوپا میگو از مناطق نوزادگاهی به آبهای ساحلی بود که بهوسیله یک فروند شناور لنج صیادی و به مدت چهار روز انجام شد. گشتهای مردادماه نیز توسط یک فروند شناور و به مدت چهار روز در آبهای ساحلی تا عمق 35 متر برای بررسی رشد میگوها و نیز توده زنده ذخیره انجام شد.
لازم به ذکر است، در شهریورماه نیز گشت تحقیقاتی با استفاده از شش فروند شناور در زیستگاه میگو حدفاصل سیریک تا تولا به مدت پنج روز انجام شد که طی آن میزان توده زنده با استفاده از روش Swept area محاسبه و در نهایت میزان مجاز و قابل برداشت از ذخیره میگو تخمین زده و به اطلاع مؤسسه تحقیقات و ادارهکل شیلات هرمزگان رسید.
نتایج تحقیقات میدانی و بررسیهای انجامشده بهوسیله این پژوهشکده نشان میدهد که میگوهای موزی به نسبت سالهای گذشته از رشد کمتری برخوردار بوده و فصل صید برای رسیدن میگوها به رشد کافی باید کمی با تأخیر در 13 مهر تعیین شد. بر این اساس میزان مجاز قابل برداشت (TAC) برای میگوهای درشت برابر 830 تن و برای میگوهای ریز برابر 350 تن محاسبه شد. نتایج بررسیهای انجامشده نشان میدهد که ذخیره میگو در سال 1395 در قسمت شرقی (حدفاصل سیریک تا هرمز) از تراکم بیشتری نسبت به سالهای گذشته برخوردار است و از طرفی ذخیره میگو در نواحی غربی ذخیرهگاه (منطقه شمال جزیره قشم) بر خلاف سالهای گذشته از تراکم کمتری برخوردار است. این امر در مجموع باعث کاهش اندک ذخیره میگو شده است.
با توجه به عدم وجود ارزیابی مناسب از صید غیرمجاز بهویژه در قبل از شروع فصل صید میگو و اهمیت آن در میزان مجاز برداشت اعلام شده توسط این پژوهشکده، لازم است میزان صید و تلاش صیادی شناورهای صیادی فعال در طول فصل صید بهصورت روزانه کنترل شود تا درصورت کاهش ذخیره بهمنظور بقاء میزان کافی از مولدان برای تخمریزی و احیاء نسل آینده، نسبت به تعطیلی صید اقدام شود.
### پایان خبر رسمی