اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950719155895793

لوح ثبت ملی مرثیه"واویلای مند "رونمایی شد

کد: 13950719155895793

https://goo.gl/PTXNtB

، تهران , (اخبار رسمی): مراسم رونمایی لوح ثبت ملی مرثیه آیینی "واویلای مند" روستای مند شهرستان گناباد استان خراسان رضوی در حسینیه اعظم این روستا برگزار شد.

لوح ثبت ملی مرثیه"واویلای مند "رونمایی شد

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی ، حسین متشکری،مدیر امورشهرستان‌های اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی بااعلام این خبر گفت: دیروز با حضور مسئولان شهرستان گناباد از لوح ثبت ملی مرثیه آیینی "واویلای مند" در حسینیه اعظم روستای مند گناباد رونمایی شد.

وی افزود: ثبت آثار ملی به دو روش ملموس و ناملموس انجام می‌شود که در این راستا آثاری مانند رباط‌ها  و بناهای تاریخی در فهرست آثار ملموس و آیین های سنتی و رسم و رسوم های محلی و ملی در فهرست آثار ناملموس قرارمی‌گیرد.

متشکری با بیان اینکه در این مراسم از لوح ثبت ملی "حسن حسین بیدخت" نیز رونمایی شد،ادامه داد: این مراسم ریشه در فرهنگ دارد  و فرهنگ مقدم بر هر کاری حتی مقدم بر اقتصاد است. مراسم های آیینی ریشه در تمدن دارند و سینه به سینه و نسل به نسل از نیاکان به ما و از ما به نیاکانمان خواهد رسید.

مدیر امورشهرستان‌های اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی بیان کرد: نخل گردانی گناباد نیز به ثبت رسیده است این مراسم روز عاشورا توسط عزاداران حسینی برگزارمی‌شود و هر قسمت نخل اختصاص به یک نفر دارد  و موروثی به فرزندان و نسل آن منتقل می‌شود.

وی افزود: یکی دیگر از زیبایی های مراسم نخل گردانی نقاب بهره مندی از پارچه های رنگی است به این معنا  که دراین روز هرکسی با هرنژاد، پوست، آیین و رنگی، یک صدا و یک دل به عزاداری سالار شهیدان بپردازد و در این مراسم یاد می‌کنند از جوانمردی، آزادگی و این درس خداشناسی و خداپروری است.

درپایان مراسم رونمایی لوح ثبت ملی مرثیه آیینی" واویلای مند  و حسن حسین بیدخت" گناباد از افرادی که در ثبت ملی این دو اثر فعالیت داشتند ونیز پیرغلامان تقدیر به عمل آمد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری

گردشگری در سرزمین ایران از پیشینه‌های چند هزار ساله برخوردار است. در تمامی دوران باستان، تا قبل از اسلام مستندات تاریخی حکایت از گسترش شهرها، راه‌ها و اقامتگاه‌ها در سرزمین پهناور ایران دارد. آثار مکتوب‌ بر جای مانده حاکی از سفر یونانیان و رومیان به ایران است، اگرچه از سیاحانی که قبل از اسلام به ایران سفر کرده‌اند اطلاع دقیقی در دست نیست. در قرون اولیه پس از اسلام، بعد از پشت سر نهادن یک دوره بحرانی، رویکرد ادبی، فرهنگی و علمی در ایران آغاز شد و از رونقی بی‌نظیر برخورداد گردید . شاعران و نویسندگان به گشت و گذار در سرزمین اسلامی پرداختند که حاصل آن سفرنامه‌هایی بود که اکنون بر جای مانده و از خلال آنها می‌توان با جغرافیا، فرهنگ و تمدن آن روزگار آشنا شد. از جمله معروفترین این جهانگردان می‌توان به ناصرخسرو قبادیانی شاعر، فیلسوف و سفرنامه‌نویس قرن پنجم اشاره کرد. از سوی دیگر به تدریج و به ویژه طی قرون هفتم به بعد جهانگردان غربی نیز در پی سفر به شرق و از جمله ایران برآمدند. در همان دوران اقامتگاه‌هایی در ایران تأسیس شد که بسیاری از آنها همچنان بر جای مانده است. ایران در دوران صفویه و علی‌الخصوص در دوره شاه عباس اول به عنوان کشوری جذاب نظر بسیاری از جهانگردان اروپایی را به خود جلب کرد. به همین دلیل می‌توان دوره سلطنت شاه عباس اول تا انقراض سلسله صفوی را یکی از مهمترین ادوار توسعه جهانگردی در ایران به حساب آورد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

گردشگری و میراث فرهنگی