، تهران , (اخبار رسمی): هماهنگی های لازم بین شرکت های دولتی و بخش خصوصی در زمینه مذاکره با شرکت های بین المللی وجود ندارد.
به گزارش اخباررسمی به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، در ماههای گذشته شاهدیم که در حوزه نیرو و صنعت برق مذاکرات بسیاری بین شرکتهای مهم بین المللی همچون زیمنس و... با شرکتهای ایرانی و مدیران وزارت نیرو صورت گرفته است، مذاکراتی که حالا انتظار میرود کم، کم از فاز مذاکره خارج شوند و شکل اجرایی به خود بگیرند، اما در این بین چالشهایی هم وجود که به نظر میرسد با حل آنها کارها میتواند سرعت بیشتری بگیرد.
علیرضا کلاهی رئیس هیات مدیره سندیکای برق مهمترین مشکل را در این بین عدم هماهنگی بین شرکتهای ایرانی و فعالان بخش خصوصی و مسئولان و مدیران دولتی وزارت نیرو و شرکت توانیر میداند و میگوید: «ما شاهدیم که شرکتهای بزرگ بین المللی و نمایندگانی از آنها در سطوح بالا به ایران میآیند و مذاکراتی صورت میگیرد ولی هماهنگیهای لازم بین شرکتهای ایران و مدیران و مسئولان وزارت نیرو وجود ندارد؛ و این ناهماهنگی باعث سردرگمی این شرکتها میشود. نکته مهم این است که وقتی نمایندگان این شرکتها به ایران میآیند در مذاکرات دائماً باید به سرمایهگذاری در کشورمان تشویق شوند و برای این کار هماهنگیهای بیشتری لازم است صورت بگیرد.
او با اشاره به اینکه در بسیاری از مذاکرات بین المللی مدیران دولتی حوزه نیرو شرکتها و فعالان بخش خصوصی صنعت برق را در نظر نمیگیرند و یا تنها به شرکتهای بزرگ توجه میکنند؛ میگوید: « سیاستی که دولت هماکنون دنبال میکند حضور شرکتهای بزرگ و بینالمللی در ایران است که از نظر سیاسی هم برد بسیار خوبی خواهد شد و تأثیر بسیاری روی حضور شرکتهای دیگر و جذب سرمایهگذاری دارد و از طرفی میتواند به حل شدن مشکلات بانکی و... هم سرعت بیشتری ببخشد.
الان شرکت هایی همچون جنرال الکتریک به دنبال حضور و راه اندازی دفتر در ایران هستند و شرایط کنونی برای کشورمان و شرکت های داخلی یک فرصت است که باید به بهترین شکل از آن استفاده کنیم و بتوانیم با حضور شرکت های بین المللی علاوه بر جذب سرمایه گذاری با دانش فنی و به خصوص دانش مدیریت نوین هم آشنا شویم.
او در ادامه درباره علاقه شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در حوزه انرژی های نو و پاک هم در کشورمان گفت:«دلیل اصلی علاقه شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری روی انرژیهای نو و پاک در کشورمان به نرخهایی که ایران برای تولید انرژیهای پاک و خرید پرداخت میکند، باز می گردد که خیلی جذاب است و به نظرم یک موجی بزرگی به احتمال شکل خواهد گرفت و شرکت های بسیاری برای مذاکراه به ایران خواهند آمد و سرمایهگذاری میکنند؛ در نظر داشته باشید ایران ازنظر انرژیها پاک پتانسیل های بسیار بالایی دارد و به همین میزان هم بسیار بکر است و کار چندانی در این حوزه تاکنون صورت نگرفته است و بازدهی میتواند در این بخش بالا باشد ولی خب سؤال مهمی هم در این وجود دارد که آیا منابع کافی برای پرداخت این رقمهای قراردادی وجود دارد یا خیر؟ شما در نظر داشته باشید که هم اکنون وزارت نیرو با بدهی های بسیار زیادی رو به رو است و مشخص نیست منابع قرار است چگونه تامین شود.
### پایان خبر رسمی