اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950805170205763

معاون وزیر صنعت، تجارت و شیلات این کشور خبرداد

نروژ به دنبال فرصت‌های تجاری در بازار ایران

کد: 13950805170205763

https://goo.gl/A7skE5

، تهران , (اخبار رسمی): پس از اجرای برجام، زمینه همکاری بیشترمیان ایران و نروژ در بخش‌های مختلف شدت گرفته است، به طوری که در سفر اخیر وزیر صنعت، تجارت و شیلات نروژ به ایران 13 قرارداد همکاری بین شرکت‌های دو کشور در زمینه تأمین تجهیزات و ساخت پرورش ماهی به ظرفیت 20 هزار تن به امضا رسید.

نروژ به دنبال فرصت‌های تجاری در بازار ایران

به گزارش اخباررسمی به نقل از سازمان شیلات ایران،  خانم دیلک آیهان Dilek Ayhan معاون وزیر صنعت، تجارت و شیلات نروژ  گفت : با برداشته شدن تحریم‌ها، شاهد تمایل چشم‌گیرنروژ برای ورود به بازار ایران در زمینه تکنولوژی و خدمات آبزی‌پروری و هم صادرات غذای دریایی هستیم. اگرچه با باقی ماندن برخی تحریم‌های غربی، برقراری رابطه تجاری با ایران ملاحظاتی را طلب می‌کند اما اجرای برجام به طور قطع گام بزرگی در عادی‌سازی روابط تجاری بین ایران و نروژ بوده است.

وزیر تجارت، صنعت و شیلات نروژ ضمن استقبال از پیشنهاد سعیدی مدیرعامل و رئیس هیئت‌ مدیره کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران هم خواستار ایجاد همکاری گسترده و وسیع‌تری بین اتحادیه مالکان کشتی دو کشور شد.
خانم آیهان افزود: البته با توجه به تمایل شدید بخش دریایی نروژ نسبت به بازار ایران و همچنین اتحادیه مالکان کشتی نروژ، بی‌شک پتانسیل فراوانی برای همکاری دوجانبه وجود دارد.از سوی دیگر، شرکت‌های نروژی از تکنولوژی‌ها و توانمندی پیشرو در جهان در بخش صنایع کشتی‌سازی و تعمیر برخوردار هستند و همان طور که دکتر سعیدی پیشنهاد کرد همکاری بیشتری در زمینه‌های مذکور می‌تواند بین دو کشور شکل گیرد.
وی در باره انعقاد 13 قرارداد همکاری شیلاتی بین ایران و نروژ گفت: در اول ماه اکتبر سال جاری میلادی، قراردادهایی میان شرکت‌های آبزی‌پروری گروه AKVA نروژ و شرکت‌های ایرانی در حضور وزیر شیلات نروژ و وزیر جهاد کشاورزی ایران به امضا رسید.این قراردادها عمدتاً چارچوب همکاری، مشارکت و نحوه اجرای قراردادهای آتی را مشخص خواهند کرد.
معاون وزیر صنعت ، تجارت و شیلات نروژ گفت : نروژ در زمینه پرورش ماهی در قفس دریایی از مهارت بالایی برخوردار است و با استفاده از تکنولوژی مشابه گونه‌های دیگر را نیز می‌توان پرورش داد.
به عبارت بهتر، پتانسیل برای همکاری بین ایران و نروژ نه تنها در بخش تجهیزات پرورش ماهی در قفس بلکه در زمینه تبادل دانش و خدمات نیز وجود دارد. 
علاوه بر این، غیر از بخش شیلات، جامعه تجاری نروژ علاقه‌مندی شدیدی به تجارت با ایران دارد. بخش دریایی، نفت، گاز وهمچنین بخش انرژی‌های تجدیدپذیر نروژ به دنبال فرصت‌های تجاری در ایران هستند.
ناگفته نماند، بخش‌های دیگر مانند صنایع تکنولوژی پزشکی و تکنولوژی سبز نروژ نیز علاقه‌مندی خود را به بازار ایران ابراز کرده‌اند.
وی اظهار داشت : در سطح دولت، زمینه‌های همکاری در بخش‌های شیلات، آبزی‌پروری و دامپزشکی بین ایران و نروژ مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته‌است، ضمنا مذاکراتی نیز بین مقامات مسئول دو کشور با هدف رسیدن به توافقات نهایی در آینده نزدیک در حال جریان است. در سطوح شرکتی نیز چندین قرارداد طی دیدار اخیر وزیر شیلات نروژ به ایران به امضا رسید. چندین شرکت دیگر نروژی تماس‌هایی را با طرف‌های ایرانی برقرار کرده‌اند که امید می‌رود منجر به امضا قراردادها و ایجاد سرمایه‌گذاری‌هایی مشترک در آینده شود.
خانم دیلک آیهان Dilek Ayhan تاکید کرد : هم‌زمان با اجرای برجام در روز 16 ژانویه سال جاری میلادی، نروژ نیز تحریم‌ها علیه ایران را لغو کرد.
وزیر تجارت، صنعت و شیلات نروژ بر این باور است که با برداشته شدن تحریم‌ها امکان ایجاد روابط گسترده تجاری بین دو کشور فراهم شده است.
ملاقات اخیر وزیر شیلات در رأس هیئتی بزرگ تجاری به ایران نشان‌دهنده پاسخ مثبت ایران به تمایل شرکت‌های نروژی برای سرمایه‌گذاری در این کشوراست. 
وی گفت: فضای عاری از فساد، احترام به حقوق انسانی، شرایط کاری شایسته و ایجاد امکاناتی برای حفاظت از محیط‌زیست از جمله انتظارات دولت نروژ برای سرمایه‌گذاری در هر کشوری به شمار می‌آید که به طور قطع ایران از چنین فضای کسب‌وکاری بهره‌مند‌ است.

شرکت‌های نروژ نیز هم راستا با دولت، خواستار ارائه قوانین و الزامات شفاف، عینی، ثابت و قابل پیش‌بینی از سوی طرف مقابل هستند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان شیلات ایران

بهره برداری از سواحل جنوبی دریای خرز به صورت اجاره ای - سالانه از سال 1219 شمسی ( زمان سلطنت محمد شاه قاجار) آغاز شد. این نظام حقوقی در بهره برداری به مدت 80 سال تا 1299 شمسی ادامه داشته است. تا زمان محمد شاه, حاکمان هر منطقه به میل خود رودخانه ها و دریا را به اتباع روسیه اجاره می دادند. اما از سال 1215 هجری شمسی این اختیار با فرمان محمد شاه لغو شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]