اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950808171345500

تولید گریدهای با حاشیه سود بالا، تنها راه نجات پتروشیمی ها

زیان‌ده شدن پتروشیمی‌ها به نفع اقتصاد نیست

کد: 13950808171345500

https://goo.gl/2uSNdz

، تهران , (اخبار رسمی): هفته گذشته وزارت نفت با ارسال مصوبه‌ای توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ارز خوراک مایع صنایع پتروشیمی را آزاد کرد.

زیان‌ده شدن پتروشیمی‌ها به نفع اقتصاد نیست

به گزارش اخباررسمی به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، بر اساس مصوبه جدید شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران که به‌تمامی پالایشگاه‌های نفت خام کشور ابلاغ‌شده است، قیمت فروش خوراک مایع موردنیاز صنایع پتروشیمی شامل انواع نفتا، گاز مایع، پنتان و آلکیل بنزن خطی LAB Linear alkyl benzeneبه‌جای محاسبه با ارز مبادله‌ای با ارز آزاد محاسبه خواهد شد.

آنچه در این میان مسلم است، این است که این اقدام دولت در جهت یکسان‌سازی ارز بوده است. اما مسلماً با نرخ خوراک پتروشیمی‌ها به‌خصوص خوراک‌های مایع، پتروشیمی‌ها قطعاً دچار زیان می‌شوند و از آن‌طرف هم به دلیل حاشیه سود از بین رفته در بازار جهانی انعطاف‌پذیری‌مان را از دست خواهیم داد.

البته واحدهای پتروشیمی باید ازلحاظ فنی بررسی کنند تا گریدهایی با حاشیه سود بالاتر تولید کنند یا کارایی مجمتع‌هایشان را بالا ببرند. اگر امکان برگشت قیمت خوراک به قبل نباشد تنها راه این است که روی قیمت تمام‌شده کار کنند و کارایی را بالا ببرند. البته این موضوع قابل‌مذاکره است، می‌شود صحبت کرد. به‌هرحال پتروشیمی‌ها سرمایه‌های کشور هستند و زیان‌ده شدن آن‌ها به نفع اقتصاد نیست. به همین جهت شاید لازم باشد یارانه پرداخت شود و یا از راه‌های مالیات منافع را بردارند.

این مساله احتمالاً صنایع پایین‌دستی را هم درگیر می‌کند. البته که قبلاً هم پتروشیمی‌ها محصولات را با نرخ آزاد می‌فروختند، بنابراین این مساله درفروش آن‌ها تأثیر ندارد در خرید مشکل‌ دارند. همیشه هم یکی از اعتراضات صنایع پایین‌دستی به پتروشیمی‌ها این بود که چرا آن‌ها خوراک را باقیمت ارز مبادله‌ای می‌خرند اما محصولات را باقیمت نرخ آزاد می‌فروشند.

به‌هرحال حالا یکی از راهکارهای نجات پتروشیمی‌ها این است که گریدهای محصولات و تکنولوژی‌ها را بالا ببرند. آن‌ها شاید در بعضی لحاظ به سرمایه‌گذاری احتیاج داشته باشند تا با یکسری گریدهایی که حاشیه سود بالاتری دارند این تفاوت نرخ را پوشش دهند.

در بعد سرمایه‌گذاری هم به‌تازگی شرکت توتال همکاری در سرمایه‌گذاری در پتروشیمی‌های ایران را اعلام کرده است. به‌هرحال شرکت‌های بین‌المللی واحدهای R&D قوی دارند و می‌توانند با تکنولوژی جدید و آوردن تکنولوژی‌های به‌روز این فرایندها را کوتاه‌تر کنند و یا محصولات باکیفیت و با گرید خاصی تولید کنند تا زیان شرکت‌ها از باب نرخ ارز آزاد را پوشش دهند

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

سال 1263 مجلس «وکلای تجار» به عنوان اولین نهاد حامی تجار ایران شکل گرفت. این نهاد بعدها به اتاق بازرگانی تغییر نام داد. مورخان تاریخ اقتصاد ایران اعتقاد دارند، پایه تمامی فعالیت‌های صنفی و تخصصی بخش بازرگانی کشور از همین نهاد شکل گرفته است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]