اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950810173814750

عباس آخوندی در دوازدهمین همایش بین‌المللی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی:

آمادگی پسکرانه‌ های بنادر برای ترانزیت امن و سریع

کد: 13950810173814750

https://goo.gl/WvYcpk

، تهران , (اخبار رسمی): وزیر راه وشهرسازی بر موقعیت ژئواستراتژیک ایران و حضور در کریدورهای شمال به جنوب و شرق به غرب تاکید کرد و با اشاره به نقش ایران به عنوان عاملی برای توسعه ثبات گفت: امروز سرافرازیم که می‌توانیم به عنوان قدرت مستقل و دریایی در سطح جهان حضور داشته باشیم و با همه مذاکره کنیم.

آمادگی پسکرانه‌های بنادربرای ترانزیت امن و سریع

به گزارش اخباررسمی به نقل از روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی عباس آخوندی در دوازدهمین همایش بین‌المللی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی که نمایندگاه نهادهای علمی،‌ بین‌المللی و بنگاه‌های تجاری و مهندسی 37 کشور حضور داشتند با خوشامدگویی به میهمانان حاضر در همایش گفت: قطعا دریا یک بخش موثر از تاریخ، ‌فرهنگ و همچنین اقتصاد و زندگی مردم ایران است.

وی با اشاره به رونمایی اطلس دریانوردی گفت: همانطور که این کتاب نشان می‌دهد در تمدن ایران‌شهر ما دریا یک نقش بسیار موثر داشته و همواره بخشی از این تمدن بوده و به همین دلیل توجه ما به دریا امری تصادفی و تصنعی نیست.

وزیر راه وشهرسازی ادامه داد: نکته مهم این است که ما بتوانیم با تحول فناوری و توسعه اقتصادی این موقعیت را در سطح جهان حفظ کنیم.

آخوندی ادامه داد: من مکررا در سخنرانی‌هایم این را گفتم که موقعیت ژئواستراتژیک ایران و حضورش در کریدورهای شمال به جنوب و شرق و غرب نه فقط مزیت بلکه همزمان یک مسولیتی برای ایران است. برهمین اساس همواره در اندیشه بازخوانی نقش و مسئولیت ایران بر این شاهراه حیاتی جهان هستم.

این مقام مسئول ادامه داد:‌ متاسفانه منطقه‌ای که در آن هستیم منطقه‌ای است که مملو از انواع سوء‌تفاهم‌ها در اندازه قدرتمندان و تک‌اندیشه برخی جریان‌های منطقه‌ای است و با این حال تا این لحظه، دولت و ملت و رهبری ایران به عنوان یک لنگر ثبات عمل کرده و ما امیدوایم بتوانیم با ایفای نقش منطقه‌ای به تدریج این امنیت را به کل منطقه گسترش دهیم.

به عنوان قدرت مستقل دریایی در سطح منطقه‌ و جهان حضور داریم

وی با اشاره به نکته که ایران کاملا به این نقش خود در جهت توسعه ثبات در منطقه واقف است تاکید کرد: امیدوارم قدرت‌های منطقه‌ به این موضوع بیش از گذشته توجه کنند که مردم منطقه ما دستاویز دخالت مکرر قدرت‌ها در منطقه بوده‌اند و ایران نیز در این بین با تحمل تحریم‌ها هزینه‌های سنگینی را داده است.

آخوندی گفت: با این حال امروز سرافرازیم که می‌توانیم به عنوان قدرت مستقل دریایی در سطح منطقه‌ و جهان حضور داشته باشیم و با همه مذاکره کنیم.

عضو کابینه دولت یازدهم ادامه داد:‌ما در پی این هستیم که موقعیت تاریخی خود را در امنیت دریایی، ‌لجستیک دریایی و توسعه ارتباطات دریایی به دست آوریم.

وی با اشاره به حضور نهادهای علمی،‌ بین‌المللی و بنگاه‌های تجاری و مهندسی از 37 کشور جهان در این همایش گفت: این مایه افتخار است و امیدوارم این رفت و آمدها باعث ارتباطات دراز مدت شود.

وزیر راه وشهرسازی با ابراز خشنودی از برگزاری همایش جهانی پیانک 2020 در ایران گفت: این انتخاب ایران برای برگزاری این کنفرانس نشان دهنده آن است که اقدامات ما در حال جواب دادن است و ما در حال تعمیق ارتباطات با موسسات بین المللی هستیم.

آخوندی در ادامه سخنرانی خود گفت:‌ مناسب می‌دانم به عنوان مسئول حمل ونقل کشور چند نکته را مطرح کنم. ما در کنار فعالیت‌های مهندسی و فناورانه نیاز به توجه به بحث اقتصاد داریم. من فکر می‌کنم یکی از موضوعات بعدی باید اقتصاد دریا باشد.

ارتباط بنادر با شهر در دستور کار قرار بگیرد

وی توجه به اقتصاد دریایی را نکته مهمی خواند و ادامه داد: موضوع  بعدی بحث شهر-بندر و ارتباط بنادر و شهر است. ارتباط بنادر با شهر باید در دستور کار تمام جامعه علمی، ‌حرفه‌ای و تجاری قرار بگیرد.

آخوندی بحث حمل ونقل ترکیبی را نکته مهم خواند و گفت: در کنار توسعه بنادر نیاز داریم که مفهوم کریدورهای بین‌المللی و حمل و نقل ترکیبی نحوه کار بنادر با ریل، جاده و هوا در دستور کار قرار گیرد.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید تاکید کرد: نهایتا همه فعالیت‌های مهندسی باید منجربه توسعه منطقه‌ای محلی و آسایش و افزایش کارآمدی حمل ونقلی در سطح کشور و منطقه شود.

وی همچنین به موقعیت ایران اشاره کرد و گفت:‌جغرافیای ایران و نحوه ارتباط خلیج‌فارس و دریای عمان با کشورهای همسایه و حتی شکل نقشه ایران بیان کننه این موقعیت است که در جغرافیای ایرانی یک تمدن بزرگ بروز و ظهور داشته است. اینجا منطقه‌ای است که در آن اقوام مختلف زندگی کرده‌اند و لذا موضوع هم‌زیستی مسالمت‌آمیز اقوام مختلف ثروت بزرگی است که در اختیار ملت ایران است و بر همین اساس اگر می‌خواهیم یک بار دیگر در دنیای مدرن امروزی بروز و ظهور داشته باشیم باید به این موضوع توجه کنیم که چقدر قدرت سازگاری و قدرت حل مشکلات خود و سایر ملل را داریم.

آخوندی ادامه داد: ما مدعی هستیم این امکان در ملت ایران وجود دارد که نه به صورت باخت-باخت بلکه به صورت برد-برد با همه ملت جهان در دنیا به گفتگو بنشیند.

وی ادامه داد: ما به این سرمایه اجتماعی توجه داریم و به همین دلیل است که بعد از برجام در مدت کوتاهی 17 خط کشتیرانی به سواحل ایران برگرداندیم این 17 خط کشتیرانی امروز برنامه منظم را برای حمل ونقل با ایران برقرار کرده است.

آمادگی پسکرانه‌های بنادر شمال و جنوب برای ترانزیت امن و سریع

این مقام مسئول ادامه داد: امروز اعلام می کنم که در پسکرانه همه بنادر شمالی و جنوبی کشور آمادگی داریم امکانات حمل ونقلی را در اختیار تمام مراکز بین‌المللی قرار دهیم که بتوانند ترانزیت از ایران را با سرعت و امنیت انجام دهند.

وی ادامه داد:‌آنچه در بنادر ایران صورت گرفته است اضافه کردن بیش از 2 هزارو 500 هکتار پسکرانه در بندر امام است که قابلیت افزایش به 11 هزار هکتار را دارد و همین‌طور توسعه بنادر جاسک و چابهار که این امکان را می‌دهد که در گام بعدی اقدام به توسعه زیرساخت‌های لجستیکی و ارتباطات لجستیکی داشته باشیم.

وزیر راه وشهرسازی ادامه داد: بر همین اساس است که علاقه‌مندیم علاوه بر بندر به مفهوم لجستیک و تمام تاسیسات لجستیکی توجه کنیم.

امکان حمل و نقل ترکیبی از بنادر ایران را داریم

وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر امکان حمل و نقل ترکیبی از بنادر ایران را داریم و اتصال به آسیای میانه، چین، روسیه و غرب امکان‌پذیر است این یک شبکه کم‌نظیر است که در منطقه وجود دارد.

آخوندی ادامه داد: نکته مهم این است که از این حجم سرمایه‌گذاری بین‌المللی تا چه اندازه بهره‌وری تجاری داشته باشیم.

این عضو دولت کابینه دولت تدبیر و امید ادامه داد: ما فکر می‌کنیم نگاه بازرگانی و تجاری به بنادر ایران و تمام کریدورهایی که از ایران می گذرد، وجود دارد.

آخوندی با اشاره به سفر خود به هند، گفت: برای اتصال بمبئی به مسکو از طریق دریا 40 روز زمان لازم است حال آنکه از طریق ایران به 17روز کاهش می‌یابد که در نهایت کاهش هزینه 20 درصدی را شامل می‌شود.

ایجاد اطمینان نیاز به تغییر رویکرد در تمام ارگان‌های داخل کشور دارد

وی ادامه داد: نکته مهم در این میان داشتن رویکرد تجاری است که در واقع بازرگان مطمئن شود این کریدور می‌تواند بار او را در همان زمان و با امنیت در اختیار مشتری قرار دهد.

به گفته آخوندی ایجاد اطمینان نیاز به تغییر رویکرد در تمام ارگان‌های داخل کشور و نحوه ارتباط با ارگان‌های بین‌المللی دارد.

آخوندی در بخش دیگری از سخرانی خود به موضوع بهره‌وری از دریا اشاره کرد و گفت: توجه ما به دریا در حوزه بار است ولی باید بدانیم که دریا به عنوان منبع حیات بشر مطرح است که این فراتر از موضوع بار و حمل بار است.

وی به بحث مسافرت و تفریحات دریایی و زندگی در کنار سواحل نیز اشاره کرد و گفت: سهم مسافرت دریایی اندک و بهره‌برداری توریستی از دریا در حد صفر است.

آخوندی خواستار قرار گرفتن موضوع استفاده از وضعیت‌های دریایی در این همایش شد و گفت: بحث بعدی به کارگیری فناوری اطلاعات در بنادر و نحوه مدیریت بندر است.

وی فرایند رسیدن به بنادر هوشمند را حائز اهمیت خواند و گفت: این موضوع از سوی سازمان بنادر و دریانوردی کشور مورد توجه قرار گرفته و هر روز شاهد پیشرفت در این موضوع هستیم.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت راه و شهرسازی

در تاریخ 31 خرداد 1390 وزارت راه و شهرسازی با رای مجلس شورای اسلامی وسپس تایید شورای نگهبان از ادغام دو وزارتخانه راه وترابری و مسکن و شهرسازی تشکیل و مقرر گردید همه امکانات، تعهدات، اعتبارات، نیروی انسانی و اموال منقول و غیر منقول دو وزارتخانه یاد شده به وزارت راه وشهرسازی منتقل گردد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

مسکن و ساختمان