، تهران , (اخبار رسمی): دومین هفته از آبان، آلوده ترین هوا طی پاییز سال جاری بود. پیش از این در مهر ماه تنها 2 روز هوا ناسالم بود.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، «مریم نادری» مدیر واحد پایش و پیش بینی این شرکت گفت: ارزیابی هفتگی کیفیت هوای تهران نشان می دهد پایتخت طی هفته گذشته (روزهای 8 تا 14آبان ماه)،3 روز در وضعیت نا سالم برای گروههای حساس و 4 روز در شرایط سالم سپری کرده است. شایان ذکر است، وضعیت نامطلوب کیفیت هوادر روزهای مورد نظر ناشی از افزایش غلظت ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون گزارش شده است.
به گفته نادری، در اوایل هفته گذشته افزایش محسوس غلظت آلاینده ها عمدتا ناشی از پایداری شبانه و سکون نسبی هوا (وزش باد آرام متغیر بین 0 تا 2 متر بر ثانیه) بوده که همراه با کاهش دما در طول شب هنگام و در نتیجه محدودیت فضای مورد نیاز برای پخش آلاینده ها در راستای قائم، منجر به تجمع موقتی ذرات در سطح شهر و غبارآلودگی شد. هرچند از روز دوشنبه افزایش میزان ناپایداری جوی و وزش بادهای شدید در برخی ساعات طی بعدازظهر، نقش به سزایی در انتقال ذرات معلق و به تبع کاهش کیفیت هوا ایفا کرد.
شایان ذکر است، طی هفته گذشت فعالیت امواج ناپایدارروی کشورهای حاشیه غربی کشور منجر به وزش باد شدید و وقوع پدیده گرد و غبار در این مناطق شد. به تدریج جریان شدید باد نشأت گرفته از سمت غرب همراه با خیزش گرد و خاک به استان های غربی و جنوب غربی کشور و با غلظت کمتر به سمت استان تهران گسترش یافت و باعث افزایش قابل توجه غلظت ذرات معلق در برخی روزهابه ویژه طی روز چهارشنبه شد. وزش باد شدید با سرعت متغیر بین 6 تا 10 متر بر ثانیه(با جهت متغیر بین شمال غربی تا جنوب غربی) افت کیفیت هوای پایتخت را به طور موقتی به دنبال داشت. هرچند حاکمیت وضعیت جوی ناپایدار، افزایش رطوبت نسبی و فراهم شدن شرایط برای بارش پراکنده در بعدازظهر چهارشنبه منجر به کاهش غلظت آلاینده ها شد.
همزمان با افزایش میزان ناپایداری جوی،پارامتر دما نیز از اواسط هفته تا پایان هفته روند کاهشی داشته و بر میزان رطوبت نسبی و ابرناکی شهر تهران افزوده شده است. عمق میدان دید نیز در اثر خیزش گرد و خاک و غبار آلودگی در سطح شهر دستخوش تغییر شد و در برخی ساعات طی هفته مورد مطالعه به 3 کیلومتر رسید. اطلاعات غلظت آلاینده ها بر اساس داده ایستگاه های شرکت کنترل کیفیت هوا و اطلاعات هواشناسی اندازه گیری شده در ایستگاه مهرآباد از پایگاه اطلاعات دانشگاه وایومینگ تهیه شده است.
### پایان خبر رسمی