اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950823181865500

در سه ماهه ابتدایی امسال

آیا وضعیت محیط کسب و کار در ایران بهتر شده است

کد: 13950823181865500

https://goo.gl/DkOqpX

، تهران , (اخبار رسمی): سه مولفه «مشکل دریافت تسهیلات از بانک ها»، «ضعف بازار سرمایه در تامین مالی تولید و نرخ بالای تامین سرمایه از بازار غیررسمی» و «وجود مفاسد اقتصادی در دستگاه های حکومتی» بزرگ ترین مشکلات کنونی محیط کسب و کار کشور هستند

آیا وضعیت محیط کسب و کار در ایران بهتر شده است

به گزارش اخباررسمی به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، در شرایطی که فعالان اقتصادی و بخشی خصوصی کشور از ادامه رکود در کشور می گویند و کاهش تقاضا و افت خرید در بازار، مرکز پژوهش های مجلس آخرین گزارش پایش محیط کسب و کار در کشور را منتشر کرد که مربوط به سه ماهه ابتدایی سال است و در مقایسه با سال گذشته تغییرات قابل توجهی نداشته است.

براساس آمارهای این گزارش وضعیت محیط کسب و کار ایران از 5.87 ( از 10 که بدترین عدد ارزیابی است) در فصل بهار سال گذشته به 5.97  رسیده است. این ارزیابی با مشارکت تشکل های اقتصادی سراسر کشور تهیه می شود و در این دوره 264 تشکل حضور داشته اند و درباره 21 مولفه ملی محیط کسب و کار در ایران و در بهار 1395 نمرات ارزیابیشان را ارائه داده اند.  نمره ای که نسبت به گزارش زمستان سال گذشته تغییر بسیار جزئی داشته است و بسیار کم بهبود را نشان می دهد. نمره ارزیابی تشکل های اقتصادی از محیط کسب و کار ایران در زمستان سال گذشته 6 بوده است که حالا به 5.97 رسیده است.

بزرگ ترین مشکلات محیط کسب و کار چیست؟

براساس این گزارش تشکل های شرکت کننده در این مطالعه، به ترتیب سه مولفه «مشکل دریافت تسهیلات از بانک ها»، «ضعف بازار سرمایه در تامین مالی تولید و نرخ بالای تامین سرمایه از بازار غیررسمی» و «وجود مفاسد اقتصادی در دستگاه های حکومتی» را نامناسب تر از بقیه مولفه ها ارزیابی کرده اند و مولفه های «ضعف زیرساخت های تامین برق»، «ضعف زیرساخت های حمل و نقل» و «ضعف نظام توزیع و مشکلات رساندن محصول به دست مصرف کننده » را نسبت به سایر مولفه ها در بهار 1395 در شرایط مساعدتری ارزیابی کرده اند.

کدام استان ها شرایط بهتری و بدتری دارند؟

همچنین تشکل های اقتصادی استان های بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد ، ایلام، گلستان و زنجان ارزیابی بدتر و تشکل های اقتصادی استان های اردبیل ، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، گیلان و کردستان ارزیابی بهتری نسبت به تشکل های سایر استان ها از وضعیت مولفه های محیط کسب و کار در بهار 1395 ارائه داده اند.

همچنین وضعیت محیط کسب و کار ایران در بهار 1395 بر اساس نظریه عمومی کارآفرینی شین ( فرد- فرصت)، 6.11 از 10 (عدد 10 بدترین ارزیابی) ارزیابی شده است به طوری که میانگین ارزیابی محیط اقتصادی (شامل محیط مالی، محیط اقتصاد کلان، ساختار تولید و محیط جغرافیایی) 5/77 و میانگین ارزیابی محیط نهادی (شامل محیط سیاسی، محیط حقوقی ، محیط فرهنگی و ساختار دولت، محیط فناوری و نوآوری و محیط آموزشی و علمی) 6.44 است.

گزارش های فصلی پایش محیط کسب و کار ایران از تابستان 1389 به طور مستمر با همکاری تشکل های اقتصادی سراسر کشور توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تهیه و منتشر می شود. این گزارش ها، ارزیابی تشکل های اقتصادی ایران از 23 مولفه ملی محیط کسب و کار در ایران را با ابزار پرسشنامه استخراج و ارائه می کند.

کدام اقدامات باید در اولویت اقتصادی باشد؟

در پرسشنامه این مطالعه معمولا یک سوال گزینه دار نیز درباره مسائل روز محیط کسب و کار از تشکل های اقتصادی پرسیده می شود. در پرسشنامه بهار 1395 ، اولویت کاری (قانونگذاری یا نظارت) مجلس جدید پرسش شده بود که در مجموع، پاسخ دهندگان به ترتیب محورهای مفاسد اقتصادی در ادارات، نظام بانکی، قاچاق کالا، سرمایه گذاری خارجی ، مهار تورم ، تجارت خارجی، قانون چک، مالیات ستانی، قانون کار، تامین اجتماعی و درانتها بازرسی و تعزیرات حکومتی را به عنوان اولویت کاری مجلس جدید ذکر کرده اند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

سال 1263 مجلس «وکلای تجار» به عنوان اولین نهاد حامی تجار ایران شکل گرفت. این نهاد بعدها به اتاق بازرگانی تغییر نام داد. مورخان تاریخ اقتصاد ایران اعتقاد دارند، پایه تمامی فعالیت‌های صنفی و تخصصی بخش بازرگانی کشور از همین نهاد شکل گرفته است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]