، تهران , (اخبار رسمی): بازار جهانی امسال شاهد افزایش تولید کشمش آمریکا، ترکیه و ایران است، به همین دلیل قیمتها روند کاهشی پیدا کرده و بهنظر نمیرسد تصمیمات داخلی همچون کاهش یارانه کشمش از 700 به 200 تومان در بازار آن تأثیر چندانی داشته باشد.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی امروز در گفتوگو با خبرنگار ایانا با بیان اینکه در سال گذشته وضعیت صادرات کشمش بهتر از سال جاری بود، گفت: سال گذشته محصول کشمش کشور ترکیه بهطور گسترده گرفتار آفت شد و این امر باعث بیرغبتی کشورهای اروپاییها به خرید کشمش تولیدی این کشور گردید.
محمدعلی طهماسبی افزود: این اتفاق فرصتی را در اختیار تجار ایرانی قرار داد تا کشمش ایران را در بازارهای اروپایی به فروش برسانند، اما در سال جاری علاوه بر افزایش میزان تولید، مرغوبیت کشمش ترکیه نیز بهبود یافته و دوباره این فرصت از ایران گرفته شده است.
وی در واکنش به این گفته که با توجه به شرایط حاکم بربازار جهانی کشمش، این صنعت نیاز به حمایت بیشتر دارد در صورتی که کاهش یارانه پرداختی خلاف این امر را نشان میدهد، بیان کرد: تعیین میزان یارانه محصولات کشاورزی، تصویب آن و تأمین اعتبارات خارج از وزارت جهاد کشاورزی صورت میگیرد. این تصمیمات معمولاً بر اساس اعتبارات موجود گرفته میشود و تا حد زیادی وزرات جهاد کشاورزی در آن نقشی ندارد. تصمیم کاهش یارانه کشمش نیز در شورای اقتصاد گرفته شده است.
طهماسبی با اشاره به کیفیت بالای کشمش ایرانی، اظهار داشت: مهمترین دلیل عدم موفقیت کشمش ایران در بازار جهانی، قیمت تمامشده آن است. در حال حاضر ترکیه هر تن از این محصول را به قیمت یکهزار و 300 دلار در بازار جهانی عرضه میکند، در حالی است که قیمت تمام شده هر تن کشمش صادراتی در ایران یکهزار و 400 دلار است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان با بیان اینکه میزان تولید در کشور ما در واحد سطح از کشورهای رقیب بسیار پایینتر است، اضافه کرد: بخش زیادی از دلیل قابل رقابت نبودن محصول کشمش ایران مربوط به شکل نامناسب مدیریت و تولید کشمش از باغهای انگور تا کارخانههای فرآوری است.
### پایان خبر رسمی