اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950917196885464

فعالیت 350 شرکت دانش‌بنیان کشاورزی

کد: 13950917196885464

https://goo.gl/otK3pV

، تهران , (اخبار رسمی): حمایت‌های دولت از شرکت‌های "دانش‌بنیان کشاورزی" باعث رشد جهشی این شرکت‌ها شده و افزایش تعداد این شرکت‌ها بدون وجود ضابطه‌های کارشناسی دقیق و نظارت‌های مستمر، به‌مانند تیغ دودمی می‌ماند.

فعالیت 350 شرکت دانش‌بنیان کشاورزی

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، شهریار حسامی نایب‌رئیس انجمن صنفی کشت بافت گیاهی ایران و مدیر یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی با اشاره به اولویت اخذ یا تضمین تسهیلات مالی بلاعوض یا اعتباری شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی گفت: دولت از سال 85 با فراهم کردن بسته‌های حمایتی از شرکت‌های دانش‌بنیان پشتیبانی‌های مالی انجام می‌دهد؛ زیرا این شرکت‌ها در ابتدای کار برگشت مالی ندارند و این تسهیلات می‌تواند کمک بزرگی به شروع یک طرح تحقیقی و پژوهشی باشد.

وی افزود: هم‌اکنون شرکت‌های دانش‌بنیان کشورهای عضو اتحادیه اروپا از بودجه این اتحادیه برای پیشبرد اهداف تحقیقاتی خود استفاده می‌کنند و این اهداف بر اساس نیاز کشورها تعریف می‌شود تا در نهایت از نتیجه حاصله در رفع مشکل یا ارتقاع تولید بهره برده شود.

وی عنوان کرد: اما آنچه در بحث افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی و پرداخت تسهیلات به آنها در کشور ما جای تأمل دارد، این است که نتایج خروجی از شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی با تعداد این شرکت‌ها و نیاز کشور هم‌خوانی ندارد، این امر نشان می‌دهد که نشت سرمایه زیادی از این شرکت‌ها وجود دارد.

حسامی با اشاره به شرایط دریافت عنوان "دانش‌بنیان کشاورزی" توسط شرکت‌های متقاضی، بیان داشت: روند ثبت این شرکت‌ها همانند سایر شرکت‌ها است، با این تفاوت که بعد از ثبت باید درخواستی به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبنی بر تقاضای دانش‌بنیان شدن فرستاد و چانچه مورد پذیرش قرار گیرد می‌تواند از مزایای شرکت‌های دانش‌بنیان که شامل معافیت از پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت 15 سال و همچنین وام‌های کم‌بهره یا بی‌بهره، تسهیلات بلندمدت، تأمین مالی تمام یا بخشی از هزینه‌های تولید بهره برد.

انتقاد از شکل کنونی ثبت شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی

نایب‌رئیس انجمن صنفی کشت بافت گیاهی ایران با انتقاد از شکل کنونی ثبت شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی و نظارت بر آن، تصریح کرد: این شرایط بسیاری را به معرفی شرکت خود به‌عنوان دانش‌بنیان تشویق می‌کند و به همین دلیل باید کارگروه حرفه‌ای متشکل از متخصصان بخش خصوصی و دولتی ایجاد شود تا تمام این مراحل را نظارت کند و این نظارت نیز نباید بر اساس روال عادی اداری باشد و با توجه به شکل و ماهیت این نوع شرکت‌ها معیارهای نظارت بر اساس آخرین تحولات علمی جهان قرار گیرد.

وی تخلف در مقالات علمی منتشر شده توسط اساتید ایرانی را نمونه‌ای از ضعف در نظارت بر پروژه‌های علمی و تحقیقاتی عنوان کرد و ادامه داد: این اتفاق نمونه بارزی از ضعف نظارتی و نشست سرمایه‌های کشور بود که می‌تواند درباره شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اتفاق بیفتد.

حسامی تأکید کرد: انتظار می‌رود شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی در رشد تحقیقات، توسعه تکنولوژی و همچنین در امنیت غذایی نقش مؤثری ایفا کنند. برای رسیدن به نتایج مطلوب این انتظارت باید جداسازی انجام گیرد و شرکت‌های هدفمند مشخص شوند.

وی در پایان اظهار داشت: هم‌اکنون 350 شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های باغبانی، حفظ نباتات، زراعت و مکانیزاسیون فعال هستند و بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی در نظر است تعداد آن را به یک‌هزار واحد برسد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت جهاد کشاورزی

بخش کشاورزی و توجه به توسعه و عمران روستا ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، همواره مورد اهتمام و تایید قانونگذاران ، برنامه ریزان و دستگاه های اجرایی و محور توسعه اقتصادی و اجتماعی بوده و تحولات وسیعی در عرصه کشاورزی و روستاها و مناطق عشایری به وجود آمده است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]