، تهران , (اخبار رسمی): کاهش صرفه و افزایش خطر قاچاق کالا، کاهش عوامل انسانی در مبادی رسمی تجارت، تعادل بین روشهای فرهنگی و استفاده از قوه قهریه و آزادسازی اقتصاد، پنج عامل مهم در مبارزه با قاچاق کالاست.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، عباس آرگون، عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران درباره آسیبهای ناشی از قاچاق در اقتصاد کشور گفت: رشد اقتصادی کشور نیازمند افزایش سرمایهگذاری و حمایت از تولید داخل بهویژه تولید صادرات محور است و یکی از موانع بزرگ توسعه تولید صادرات محور، قاچاق کالاست.
آرگون افزود: قاچاق کالا تهدیدی بزرگ برای توسعه تولید ملی در کشور است و علاوه بر این بر اصلاح نظام اقتصادی، جنبههای مهمی از سلامت و فرهنگ جامعه اثر منفی دارد.
عضو کمیسیون پول و سرمایه اتاق تهران با اشاره به آمار 15 تا 25 میلیارد دلاری ارائهشده از قاچاق کالا در ایران گفت ادامه داد: شواهد نشانمی هد که بخش بزرگی از کالاهای وارداتی و بخشی از کالاهای صادراتی بهویژه در حوزه انرژی قاچاق میشود. قاچاق امروز به یک مانع اساسی درراه توسعه تجارت کشور تبدیلشده است و هزینههای ناشی از قاچاق بر بدنه اقتصاد کشور جبرانناپذیر است.
خدشهدار شدن اهداف حمایتی و سیاستهای تعرفهای و غیر تعرفهای دولت، پرداخت نشدن حقوق دولت، کاهش درآمدهای مالیاتی و کاهش سرمایهگذاری خارجی، کاهش حجم فعالیتهای تولیدی و افزایش نرخ بیکاری را مهمترین پیامدهای قاچاق کالاست. آرگون دراینباره اظهارکرد: ضرورت مبارزه با قاچاق کالا انکارناپذیر است و البته نیازمند عزم همگانی بهویژه مسئولان و بخش خصوصی است. اصلاح تعرفهها و افزایش کار آیی سیستم تعرفهها از مهمترین اقداماتی است که باید در مبارزه با قاچاق کالا در نظر داشت. افزایش بهرهوری برای تولید کالای باکیفیت از مهمترین فرایندهایی است که باید برای کاهش شدت قاچاق کالا دنبال کرد.
آرگون با اشاره به اینکه باید سود قاچاق را به حداقل رساند و خطر انجام آن را افزایش داد گفت: صرفه قاچاق در ایران بالاست. کاهش صرفه قاچاق راه مؤثری در مبارزه با آن است و از سوی دیگر تعادل استفاده درست از قوه قهریه و روشهای فرهنگی برای مقابله با قاچاقچیان و روی آوردن مردم به استفاده از کالای تولید داخل ضروری است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران ادامه داد: تعیین دستوری قیمتها در هیچ شرایطی به نفع اقتصاد نیست. در اقتصاد باید خریدوفروش کالا بر اساس منافع فروشنده و خریدار انجام شود. در یک اقتصاد آزاد امکان تولید کالای باکیفیت و افزایش احتمال خرید کالای داخلی توسط مصرفکننده وجود دارد. در کنار تلاش برای آزادسازی اقتصاد باید فرهنگسازی کرد تا استفاده از کالای تولید داخل ارزش تلقی شود. از سوی دیگر با کاهش نقش عوامل انسانی در مجاری رسمی تجارت میتوان مانع قاچاق کالا شد.
### پایان خبر رسمی