، تهران , (اخبار رسمی): مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران گفت: 3 همراه سرای دیگر در کنار مرکز درمانی رویان درحال ساخت است.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، رضا قدیمی گفت: با توجه به اینکه در سالهای گذشته برخی از هموطنان ما برای درمان بیماری به پایتخت مراجعه می کردند و متاسفانه به دلیل شرایط اقتصادی و اینکه مجبور هستند در کنار بیمار خود باشند در پیاده روهای کنار بیمارستان های اصلی پایتخت اسکان پیدا می کردند.
وی افزود: با توجه به شرایط سخت در حاشیه بیمارستان ها شهرداری تهران از سال گذشته در مناطق 2، 3 و 6 به ایجاد همراه سرا از جمله همراه سرای مفید در کنار بیمارستان مفید و همراه سرای جوادالائمه در کنار بیمارستان امام خمینی و غیره اقدام کرد.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران افزود: به هر صورت با همکاری مددکاری بیمارستان ها و دادن معرفی نامه به همراهان بیمارانی که از شهرستانها به آن بیمارستان مراجعه می کنند نسبت به اسکان موقت همراهان بیمار در مراکز همراه سرا اقدام می شود.
قدیمی خاطرنشان کرد: اقامت در همراه سراها رایگان است و ساعت پذیرش از ساعت 6 بعدازظهر تا 8 صبح فردا است.
وی افزود: در تلاش هستیم ایامی که خانواده ها بیمار دارند و رنج و مشکل زیادی را بابت بیماری تحمل می کنند دیگر مشکل اسکان نداشته باشند.
قدیمی تصریح کرد: با بیمارستان فارابی نیز هماهنگ شده است تا بیماران شهرستانی که به آنجا معرفی می شوند معرفی نامه ای به آنان بدهند زیرا ما با چند مسافرخانه قرارداد داریم تا میهمان عزیز شهرستانی به آنجا مراجعه کنند.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران افزود: درحال حاضر ظرفیت پذیرش همراه سراها 300 نفر است که در حال توسعه این همراه سراها هستیم.
ایجاد 61 مرکز مربوط به آسیب دیدگان اجتماعی در پایتخت توسط شهرداری
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران از استقرار بیش از 168هزار نفر شب مددجو در مددسراهای شهرداری تهران طی 8 ماه اول امسال خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران و به نقل از شهرنوشت ، رضا قدیمی مدیر عامل این سازمان ضمن تشریح اقدامات مدیریت شهری در راستای ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی اظهارکرد: در حال حاضر 19مددسرا، 2سامانسرای لویزان و اسلامشهر و 16 مرکز پرتو در تهران فعال است و به طور شبانه روزی به افراد آسیب دیده یا در معرض آسیب خدمات اجتماعی ارائه می کند. علاوه بر این شهرداری تهران طی 2 سال اخیر زیرساخت های مورد نیاز چندین کمپ از جمله کمپ سعیدآباد و خاورشهر را هم فراهم کرده و در اختیار سازمان های ذیربط قرار داده است.
وی با اشاره به تعداد افراد آسیب دیده ای که در 8ماه اول امسال در کمپ ها و مددسراهای شهرداری مستقر شده اند، عنوان کرد: در این مدت حدود 600نفر در کمپ های سعیدآباد و خاورشهر که به عنوان کمپ های ماده 16 فعالیت می کنند، مستقر شده اند و 927 نفر نیز به طور داوطلبانه به مراکز ماده 15 منتقل شده اند. به طور کلی از ابتدای سال تا پایان آبان ماه 1527 نفر در مراکز ماده 15 و 16 حضور داشتند.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری تهران همواره در تلاش است با نگاهی داوطلبانه محور به بهبود شرایط آسیب دیدگان و بازگشت آنان به زندگی اجتماعی کمک کند، تصریح کرد: بر این اساس از 927 نفری که به مراکز ماده 15 مراجعه کرده اند، برخی به دلیل بیماری به بیمارستان و کلینیک، 590 نفر به بهاران و 306 نفر به خانواده ارجاع داده شده اند.
95 درصد از مددجویان به طور خودمعرف به مددسراها مراجعه می کنند
قدیمی آمار مراجعه کنندگان به مددسراها در 8 ماه اول امسال را 168 هزار و 180 نفر شب اعلام کرد و گفت: از میان این افراد 96 نفر به سامانسرا، 1227 نفر به طور داوطلبانه به کمپ و 114 نفر به کمیته امداد امام خمینی (ره) معرفی شده اند. همچنین 65 نفر به دلیل بیماری به بیمارستان، 57 نفر به بهزیستی و 250 مددجو هم به مراکز DIC و MMT انتقال یافته اند.
به گفته وی به طور کلی 1809 نفر به اشکال مختلف ساماندهی شده اند و مابقی نیز به طور مرتب به مددسراها مراجعه کرده اند. نکته مهم این است که 95درصد از مددجویان به طور خودمعرف و تنها 5 درصد توسط گشت های فوریت های اجتماعی به مددسراها معرفی شده اند.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در ادامه به تعداد مددجویان مددسراها پرداخت و عنوان کرد: تا پایان آبان ماه 3387 نفر در دو سامانسرای لویزان و اسلامشهر مستقر شده اند که از این میان 38 نفر به اداره اتباع، 249 نفر به بهزیستی و عده ای به مددسرا انتقال یافتند. البته با همکاری های صورت گرفته در این مدت توانستیم 45 مددجوی شهرستانی را به شهر محل سکونت و 1321 نفر را به کانون خانواده بازگردانیم.
جمع آوری بیش از 16 هزار بی خانمان و متکدی تا پایان آبان
قدیمی حضور مستمر گشت های خدمات اجتماعی برای جمع آوری افراد بی خانمان و متکدیان را از دیگر اقدامات مدیریت شهری دانست و اظهار کرد: طی 8 ماه 14125 مرد اعم از 10482 بی خانمان و 3643 متکدی جمع آوری شده اند. این تعداد اما درخصوص خانم ها بسیار کمتر است؛ به این معنی که در همین بازه زمانی 2168 خانم مشتمل بر 1401 بی خانمان و 767 متکدی توسط گشت های خدمات اجتماعی جمع آوری و ساماندهی شده اند.
به گفته این مسئول در کل 11883 بی خانمان و 4410 متکدی با همکاری 5470 گشت خدمات اجتماعی به سامانسراها و مددسراها منتقل شده اند. البته 34 نفر به دلیل صغر سنی به بهزیستی انتقال یافتند.
وی با یادآوری ظرفیت مراکز خدمات رسانی شهرداری تهران در حوزه آسیب های اجتماعی بیان کرد: 65 درصد از زیرساخت ها مختص بزرگسالان و 35 درصد به کودکان اختصاص یافته است. از این میان 44 درصد به مراکز بهاران، 33 درصد به مددسراها، 7 درصد به سامانسراها، 13 درصد به کمپ ها و 3 درصد به همراه سراها تعلق دارد.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در پایان گفت: به طور کلی شهرداری با 61 مرکز مربوط به آسیب دیدگان اجتماعی ظرفیتی برابر با 8425 نفر را فراهم کرده است که این میزان بیشتر از تعهداتی است که بر عهده این سازمان قرار دارد.
### پایان خبر رسمی