اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13951030223235500

حسین سلیمی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران:

طلبکاران دولت در ایران بلاتکلیف هستند

کد: 13951030223235500

https://goo.gl/1uiSlb

، تهران , (اخبار رسمی): ابتدای این دولت چنین می‌پنداشتیم که بدهی‌های دولت نهایتاً رقم 150 هزار میلیارد تومان است اما بعد از آغاز به کار دولت برای شفاف شدن رقم دقیق این بدهی‌ها دفتری در وزارت اقتصاد شکل گرفت که نتیجه این شد، رقم دقیق بدهی‌های دولتی الان عددی بین 600 تا 700 هزار میلیارد تومان است.

طلبکاران دولت در ایران بلاتکلیف هستند

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، حسین سلیمی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در خصوص میزان بدهی دولت به پیمانکاران بخش خصوصی گفت: طیب‌نیا در این جلسه عنوان کردند بدهی‌های دولت نسبت به GDP (تولید ناخالص ملی) عدد قابل‌توجهی نیست. این رقم برای کشوری مثل ژاپن 210 درصد است این در حالی است که این نسبت برای ایران به 40 درصد است.

وی ادامه داد: از همین رو نسبت بدهی به GDP کشورها شاخص مهمی است، حتی در آمریکا نسبت این بدهی 60 درصد است؛ بنابراین در اکثر کشورها میزان رقم بدهی دولت بالاست اما تفاوت این کشورها با ایران این است که رقم بدهی و نحوه بازپرداخت آن سروسامان گرفته است. به‌طور مثال در بیشتر کشورها اوراق خزانه 30 ساله بین مردم رد و بدل می‌شود، به‌این‌ترتیب بدهکار بلاتکلیف نیست.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، افزود: به‌هرحال زمانی که دولت بدهکار است و پولش را نمی‌دهد، پیمانکاری هم که از دولت طلبکار است، از سوی دیگر به بانک‌ها بدهکار می‌شود و نمی‌تواند این بدهی‌اش را وصول کند. به‌این‌ترتیب این دومینو بدهی همین‌طور ادامه‌دار طی می‌شود. بنابراین همه به‌نوعی به یکجایی بدهکار هستند. اما اگر دولت بدهی‌اش را بپردازد، بدهی باقی افراد و سازمان‌ها و شرکت هم پرداخت می‌شود.

این فعال اقتصاد گفت: به‌این‌ترتیب آن موضوعی که در ایران مساله سازتر شده است، مساله بلاتکلیفی طلبکاران به دولت است؛ چراکه با تورم‌های 20، 30 درصدی که طی سال‌های گذشته شاهدش بودیم، اگر طلبکاری بعد از 5 سال طلبش را بگیرد، درواقع صفر درصد به دست آورده است.

وی اظهارکرد: در کشورهای پیشرفته، این‌طور کار نمی‌کنند، تکلیف طلبکار روشن است. دولت اوراق چاپ می‌کند و در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. آن‌ها هم هر طور بخواهند با این اوراق برخورد می‌کنند، اگر خواستند در بورس نقد و رفع احتیاج می‌کنند.

سلیمی درخصوص مشکل طلبکاری بخش‌خصوصی خاطرنشان کرد: مشکل بدهی دولت در ایران این است که همه می‌گویند طلبکارند، اما آنچه در بودجه آمده است حاکی از این است که دولت می‌تواند تا 40 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت و اوراق خزانه برای بدهی‌اش صادر کند که این میزان تنها 5 درصد کل بدهی‌هایش است. بنابراین اگر حتی هرسال دولت این میزان از اوراق صادر کند تا 10 سال آینده تنها 400 هزار میلیارد تومان اوراق پرداخت‌شده که بازهم از رقم فعلی بدهی مقدار زیادی کمتر است. در این میان باقی بدهی دولت چه می‌شود؟

وی ادامه داد: به‌این‌ترتیب در این شرایط هم رقم مهم نیست، بلکه بلاتکلیفی طلبکاران است که مساله ساز می‌شود. دولت می‌تواند اوراق 30 ساله به مردم بدهد و آن‌ها خریدوفروش انجام دهند. البته باید دقت کرد که اگر این اوراق که شبه پول هستند به گردش درآیند و نقد شوند، تبدیل به نقدینگی و افزایش تورم می‌شوند. این اوراق تا زمانی گردش نداشته باشند و نقد نشوند تأثیر منفی در اقتصاد نخواهد داشت. اگر دولت می‌خواهد این آثار منفی اوراق را برطرف کند باید اوراق را 30 ساله صادر کند. اگر اوراق زمان‌دار باشد نقد نمی‌شود.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

سال 1263 مجلس «وکلای تجار» به عنوان اولین نهاد حامی تجار ایران شکل گرفت. این نهاد بعدها به اتاق بازرگانی تغییر نام داد. مورخان تاریخ اقتصاد ایران اعتقاد دارند، پایه تمامی فعالیت‌های صنفی و تخصصی بخش بازرگانی کشور از همین نهاد شکل گرفته است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]