، تهران , (اخبار رسمی): معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اعلام اینکه نقشه راه تبدیل تهران به شهر هوشمند با دقت ترسیم و مسیر نیل به آن نیز به دقت تدوین شده، تأکید کرد: مدیریت شهری در مسیر تحقق اهداف پیش بینی شده در این نقشه که در نهایت به مقصد هوشمندسازی کامل شهر منتهی می شود، حرکت می کند.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، دکتر مازیار حسینی افزود: در حال حاضر، سامانه های حمل و نقل هوشمند تهران موسوم به ITS، متشکل از یک هزار و 502 کیلومتر فیبر نوری است، در حالی که در سال 84 تنها 83 کیلومتر فیبر نوری در تهران وجود داشت.
وی با تأکید بر اینکه 4 هزار و 930 سامانه حمل و نقلی به علاوه 392 ساختمان شهرداری تهران به شبکه فیبر نوری متصل می باشند، اعلام کرد: در حال حاضر، سامانه های حمل و نقل هوشمند تهران متشکل از یک هزار و 506 لینک شبکه بی سیم است، در شرایطی که در سال 84 اصولاً تهران از این امکان بی بهره بود.
دوربین های نظارت تصویری تهران در 11 سال 11 برابر شده است
معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه تهران در حال حاضر مجهز به یک هزار و 318 دستگاه دوربین نظارت تصویری متحرک است، اظهار کرد: این در حالی است که تهران در سال 84 تنها 120 دستگاه دوربین داشت، تعداد این دوربین ها در 11 سال گذشته 11 برابر شده است.
دکتر مازیار حسینی با بیان اینکه علاوه بر این، تهران مجهز به 528 دستگاه دوربین نظارت تصویری ثابت و 423 دستگاه دوربین نظارتی ثبت تخلف است، تصریح کرد: تهران در حال حاضر به 5 هزار و 221 فانوس چراغ راهنمایی مجهز است که از این تعداد، چراغ های 492 تقاطع هوشمند و چراغ های 273 تقاطع دیگر نیز برنامه پذیر هستند.
وی با تأکید بر اینکه در 40 محور بزرگراهی تهران، 327 دستگاه دوربین ثبت تخلف سرعت غیر مجاز نصب شده، اضافه کرد: در حال حاضر، 182 تقاطع تهران مجهز به 369 دستگاه دوربین پلاک خوان و 88 دستگاه دوربین نظارتی ثبت تخلف است، ضمن این که سامانه ثبت تردد موسوم به RTM نیز در 15 محور ورودی و خروجی پایتخت نصب شده است.
کنترل محدوده های طرح ترافیک و طرح زوج و فرد با 833 دوربین
معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه 218 سامانه ثبت تخلف با 276 دستگاه دوربین پلاک خوان و 81 دستگاه دوربین نظارتی در ورودی ها و خروجی های محدوده طرح ترافیک نصب شده، اظهار کرد: علاوه بر این، 174 سامانه دیگر ثبت تخلف نیز با 306 دستگاه دوربین پلاک خوان و 170 دستگاه دوربین نظارتی در ورودی ها و خروجی های محدوده طرح زوج و فرد نصب شده اند.
دکتر مازیار حسینی با بیان اینکه 44 سامانه ثبت تخلف دوربین پلاک خوان در قالب طرح انضباط اجتماعی در محدوده منطقه 12 نصب شده و 29 سامانه ثبت تخلف نیز در مسیرهای ویژه اتوبوس تعبیه شده که نیمی از آنها در رینگ اتوبوسرانی شهید مطهری – شهید بهشتی قرار دارند، تصریح کرد: همچنین 120 سامانه ثبت تخلف سرعت، 41 سامانه ثبت تخلف عبور غیر مجاز از خط اضطرای و 14 سامانه ثبت تخلف عبور خودروهای سنگین در پل صدر و 4 تونل شهری تهران نصب شده اند.
وی با تأکید بر اینکه 8 مرکز مکانیزه معاینه فنی تهران مجهز یه سامانه های هوشمند هستند، اضافه کرد: در حال حاضر معابر اصلی 7 منطقه تهران، مجهز به دو هزار و 140 دستگاه پارکومتر هستند، ضمن این که بزرگراه های تهران به 65 دستگاه سنسور اندازه گیری زمان سفر موسوم به بلوتوث مجهز می باشند.
نظارت شبانه روزی 12 مرکز کنترل ترافیک بر معابر 22 منطقه تهران
معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه تهران، مجهز به 67 نمایشگر هوشمند شامل 32 تابلوی متغیر خبری، 18 تلویزیون شهری و 17 نشانگر آلودگی هواست، اظهار کرد: در حال حاضر، 298 ایستگاه بی آر تی متصل به مرکز کنترل ترافیک هستند، ضمن این که 419 دستگاه کارتخوان و 759 نمایشگر اطلاع رسانی نیز در ایستگاه های بی آر تی نصب شده اند.
دکتر مازیار حسینی با بیان اینکه 6 هزار و 94 دستگاه اتوبوس فعال در ناوگان اتوبوسرانی تهران، مجهز به سیستم موقعیت یآب موسوم به GPS می باشند، تصریح کرد: در حال حاضر 153 خانه دوچرخه مجهز به سیستم هوشمند در 18 منطقه تهران راه اندازی شده و 40 سامانه هوشمند مدیریت تردد نیز در پایانه های تاکسیرانی تهران نصب شده اند.
وی در پایان با تأکید بر اینکه علاوه بر مرکز کنترل ترافیک پایتخت، 7 مرکز اقماری کنترل ترافیک در 7 منطقه تهران و 4 مرکز محلی کنترل ترافیک نیز در 4 تونل شهری تهران مشغول به کار می باشند، خاطرنشان کرد: مرکز اصلی کنترل ترافیک و 11 مرکز منطقه ای و محوری به صورت شبانه روزی بزرگراه ها، معابر و تونل های شهری در 22 منطقه تهران را زیر نظر دارند.
### پایان خبر رسمی