، تهران , (اخبار رسمی): درخواست تشکلهای بخشخصوصی صنعت دارو و تجهیزات پزشکی این است که دولت با تزریق منابع نقدی هرچه سریعتر و تا پیش ازاینکه این مشکل به یک بحران ملی تبدیل شود آن را حل کند.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران از جلسه با معاون اجرایی رئیس جمهور برای حل مشکل مطالبات شرکت های دارویی، تجهیزات پزشکی و داروخانهها گفت: درحال حاضر دولت، وزارت بهداشت و بیمارستانهای دولتی تنها بیش از 6هزار میلیارد تومان بدهی به شرکتهای تجهیزات پزشکی و دارو دارند که این به یک بحران جدی در کشور تبدیل شده است و سلامت مردم را تهدید میکند.
او با بیان اینکه این بحران تاجایی جدی شده است که شرکتها اعلام کردهاند دیگر نمیتوانند ادامه دهند، افزود: عدم پرداخت مطالبات باعث شده درحال حاضر شرکتهای تجهیزات پزشکی و تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو با نبود و کمبود شدید نقدینگی روبهرو باشند و حتی نتوانند حقوق کارکنان خود را به موقع پرداخت کنند. مسئولان دولتی باید توجه داشته باشند که بخش مهمی از این مطالبات مربوط به سال های 93، 94 و 95 است یعنی از زمان پرداخت آن ها ماه ها و چندسالی گذشته است.
او در بخش دیگری از صحبتهایش به معضلات داروخانه ها پرداخت و ادامه داد: علاوه بر شرکتهای دارو و تجهیزات پزشکی داروخانهها نیز با بنبست روبهرو هستند زیرا شرکتهای بیمه ماه هاست که مطالبات آنها را پرداخت نمیکند و این باعث شده آنها هم به شرکتهای پخش پولی نپردازند و این چرخه معیوبی را شکل داده و طبق قانون شرکتهای بیمه حداکثر ظرف سه ماه باید پول داروخانه ها را پرداخت کنند ولی متاسفانه این مهم اتفاق نیفتاده و معضل تاجایی پیچیده شده که داروخانه ها اعلام کردهاند در صورت نپرداختن مطالبات ظرف این دو هفته از ابتدای اسفند ماه نسخههای صاحبان دفترچههای بیمههای خدمات درمانی، بیمه تامین اجتماعی و بیمه سلامت را نمیپیچند و این به معنی افزایش هزینههای سلامت در جامعه و شروع جدی بحران در کشور خواهد بود. البته باید توجه داشت که داروخانهها هم دیگر چارهای ندارند زیرا از یک سو بدهیهای بسیار زیادی به شرکتهای پخش دارو دارند و از طرف دیگر حتی نمیتوانند هزینههای جاری و حقوق پرسنلشان را پرداخت کنند.
رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران در ادامه به شرکتهای تولید کننده و واردکننده دارو اشاره کرد و گفت: بیشتر این شرکتها حد اعتباراتشان در بانکها به سقف رسیده است و از سوی دیگر بانکها هم به دلیل نبود منابع، تسهیلات جدید به آنها پرداخت نمیکنند و در این شرایط و عدم پرداخت مطالباتشان نقدینگی چندانی برای تولید دارو، واردات مواد اولیه و دارو ندارند و این میتواند در ماههای آینده به مفهوم توقف تولید بخشی از داروهای مورد نیاز کشور باشد، به خصوص داروهای خاص و تامین داروهای ضروری که توقف تولید و واردات آن ها مشکلات بزرگی را پیش خواهد آورد.
نجفی عرب همچنین با بیان اینکه تاکنون بارها درباره بحران شرکتهای تجهیزات پزشکی، دارویی و داروخانهها با مسئولان وزارت بهداشت و دیگر مقامات دولتی صحبت شده گفت:ز درخواست تشکلهای بخشخصوصی صنعت دارو و تجهیزات پزشکی این است که دولت با تزریق منابع نقدی هرچه سریعتر و تا پیش ازاینکه این مشکل به یک بحران ملی تبدیل شود آن را حل کند. البته پیش از این از پرداخت بدهیها به صورت اوراق قرضه صحبت به میان آمده بود که با مخالفت تشکلها و شرکت2های طلبکار رو به رو شد زیرا اوراق مشارکت قرضه نقد شوندگی آنها زیر سوال میرود و به سادگی امکان پذیر نیست و شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی نیازمند تزریق منابع نقدگی برای حل چالش هایشان هستند.
### پایان خبر رسمی