، تهران , (اخبار رسمی): روستاهای با اصالت و قدیمی ایران اغلب حرفهای زیادی در خصوص آداب و رسوم خاص گرفته تا ویژگی جغرافیایی که برای گردشگران و ماجراجویان برای گفتن دارند.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از مجله گردشگری مپگرد، مردم سراسر دنیا برای بازدید عجیبترین و شگفتانگیزترین مناقط دنیا به راحتی هزینه میکنند و در ایران نیز مناطق بکر و شگفتانگیزی که بتواند در جذب توریسم موفق باشد، کم نیست و تنها نیاز به معرفی این مناطق در سطح بازارهای گردشگری را دارد.
1) روستایی که مردم آن 6 ماه از سال با دنیا ارتباط ندارند
روستای سرآقا سید، استان چهار محال و بختیاری
خانههای این روستا با معماری زیبا و پلکانی بر روی دامنهکوه، از خشت و گل ساخته شده و فضایی ساده و صمیمی دارد. معماری روستای سرآقا سید به شکلی است که حیاط هر خانه، پشت بام خانه زیرین است و به صورت زنجیروار به هم متصل هستند. روستا کاملا قدیمی و سنتی است و مردم آن بخصوص زنان و دختران هنوز از پوشاک کاملا محلی استفاده میکنند و هنوز هیزم و چالههای آتش، گرما بخش خانه و وسیله پخت و پز غذای خانواده است. راههای دسترسی روستای سرآقا سید با بارش اولین برف زمستانی قطع شده و مردمی که در این روستا ماندگار شده اند، حداقل 6 ماه از سال را در پشت برفها زندگی میکنند.
2) ونیز ایران
روستای صراخیه، تالاب بین المللی شادگان در خوزستان
کوچهها و خانههای روستای صراخیه در میان آب هستند و به همین دلیل این روستا به ونیز ایران مشهور شده است.
تالاب شادگان یک سیستم زیست محیطی بزرگ است که از تالابهای شیرین و شور تشکیل شده و مردم روستای صراخیه برای تامین معاش خود وابسته به تالاب شادگان بوده و ساکنان روستا با مصالحی مثل خشت و گل و نی که در تالاب فراوان است، خانههای خود را میسازند.
3) روستایی که زنان در آن حاکم می شوند
روستای آب اسک، لاریجان، مازندران
در روستای آب اسک لاریجان، هر سال، یک روز جمعه در اردیبهشت ماه، مراسم جالب "زن شاهی" یا "ورف چال" برگزار میشود. در این روز زنان روستا صبح زود اسپند دودکنان مردان را از روستا بیرون میکنند و هیچ مردی از 5 ساله تا 50 ساله نباید در روستا بماند. زنان هم که از رفتن همه مردها مطمئن شدهاند برای پادشاهی یک روزه خود را آماده میکنند.
در خانههای روستا قرار است یک نفر از زنان ملکه شود، یکی وزیر، عروس و نگهبان و حاکم هم در روستا لازم است. عیادت از بیماران و تبریک گفتن به دخترهای نو عروس و حل مشکلات زنان روستا، داستان یک روز حکومت زنان روستای آب اسک است.
از آن طرف مردان روستا هم بخش دیگری از این مراسم را با نام "ورف چال" برگزار میکنند. مردان روستا یخ کوهها را میشکنند و در چالههایی که خودشان کندهاند، میریزند و روی چاله را میپوشانند تا فصل تابستان که دامهای خود را برای چرا به این منطقه می آورند، مقداری از این برف را آب کرده و برای دامهایشان استفاده کنند.
4) روستای لیلی پوتها
روستای ماخونیک، بیرجند، خراسان جنوبی
ماخونیک به سرزمین لیلیپوتهای ایران شهرت دارد. سبک زندگی مردم روستا، معماری خانه ها، آداب و رسوم و باورهای عجیب و انزوای چند صد ساله روستای ماخونیک، آن را به یکی از هفت روستای شگفت انگیز جهان تبدیل کرده است.
مردم این روستا قدی متوسط رو به بالا دارند، ولی دلیلی که روستای ماخونیک را به لیلیپوت ایران معروف کرده، بافت مسکونی روستا است که به طور فشرده و در گودی زمین قرار دارد، کف خانه حدود 1 متر از سطح زمین پایینتر است و یک در چوبی کوتاه دارد تا جایی که برای رفتن به خانه باید خم شد و داخل شد.
آداب و رسوم مردم روستای ماخونیک از نحوه قضاوت تا شیوه کشاورزی و نحوه تقسیم ارث و حتی بازیهایشان همگی از گذشتههای دور بدون تغییر مانده است.
5) روستای رومانوها
روستای زرگر، طالقان
روستای زرگر در 17 کیلومتری شهر آبیک است، مردم این روستا زبانشان فارسی و ترکی و رومانو است. آنها آریایی هستند اما به اروپاییها هم شباهت ظاهری دارند. به روستای زرگر، روستای رومانو هم میگویند. مردم این روستا خودشان هم نمی دانند از کجا آمده اند و چه شد که زبانشان زرگری شد. الان مردم این روستا به رومانو حرف میزنند و به لاتین می نویسند.
نام بیشتر خانواده های این روستا زرگر یا احمدی است. بسیار صمیمی و مهمان نواز هستند، البته باید گفت پراکندگی قوم زرگر در ایران زیاد است و غیر از قزوین در قوچان، خوی و شهریار هم زندگی می کنند.
جالب است بدانید 18000 رومانو در اروپا وجود دارد که هر ساله در ترکیه (Turkey) گردهمایی برگزار میکنند و تمام رومانوهای جهان سعی میکنند خود را به این مراسم برسانند و زبانشان را حفظ کنند.
6) روستای نابینایان
روستای چهاربرج، اسفراین، خراسان شمالی
این روستای 2500 نفری، 32 نابینا دارد که با توجه به تعداد کل جمعیت، این عدد زیاد است. علاوه بر آن، روستای چهار برج، 23 معلول جسمی و حرکتی، 20 معلول ذهنی، 5 ناشنوا هم دارد. تحقیقات زیاد محققان ایرانی و ژاپنی برای یافتن دلیل نابینایی مردم چهار برج، علت نابینایی اهالی روستا را مشکل ژنتیکی اعلام کردند.
مستند تلخ «فقط کمی نور» ساخته حامد نوبری درباره مردم نابینای روستای چهار برج است که در حدود 300 سال است به دلایل نامعلوم، بعضی کودکان آن نابینا به دنیا میآیند.
اما یکی از اهالی قدیمی روستا، آلودگی خاک و آب را علت این بیماری میداند و میگوید: " افرادی در روستا وجود دارند که هیچ نسبتی با هم ندارند اما فرزندانشان نابینا به دنیا آمدهاند و علاوه بر این در این روستا بعضی حیوانات هم نابینا متولد شده اند.
برای دیدن تصاویر، ادامه مطلب و توضیحات کامل عجیب ترین روستاهای ایران به متن کامل این پست در وبسایت گردشگری مپگرد مراجعه کنید.
### پایان خبر رسمی