، تهران , (اخبار رسمی): این روزها واژۀ «خانۀ هوشمند» را همه جا میشنویم. اما برای داشتن یک خانه هوشمند چه باید کرد؟ در این مطلب میبینیم چطور به ساده ترین شیوه ملزومات اولیه خانه هوشمند را فراهم کنیم.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی آی او تی تی ، این واژه به محصولاتی اشاره دارد که به شبکۀ WiFi منزل شما متصل شده و به صورت آنلاین، ازطریق برنامهای روی تلفن همراه هوشمندتان و یا بوسیلۀ هاب خانگی کنترل میشوند. ترموستاتهایی که میتوانند خود را براساس عادات شما تنظیم کنند، چراغهایی که کمنور میشوند، تغییر رنگ میدهند یا امنیت خانه را تأمین میکنند و قفلهای خودکار درب منزل با هشدار از پیش تعبیه شده ورود غیرمجاز تنها چند نمونه از اینگونه محصولاتاند. تعداد زیاد محصولات هوشمند و طریقه اتصال آنها به یکدیگر میتواند ساخت خانۀ هوشمند را کمی پردردسر کند. در اینجا، به بیان نکاتی میپردازیم که با کمک آنها میتوانید بدون سردرگمی خانهای هوشمند بسازید.
اولین تصمیمی که باید گرفت این است که میخواهید از کدام پلتفرم دستیار شخصی برای یکپارچهسازی دستگاههای هوشمند مختلف خود استفاده کنید. دو محصول عمده در این حوزه به ایفای نقش میپردازند: پلتفرم اکو (Echo) شرکت آمازون و پلتفرم گوگل هوم (Google Home).
گوگل هوم ۱۳۰۰ دلار قیمت دارد و هنوز تعداد دستگاههایی که با آنها سازگاری دارد کمتر از پلتفرم اکو است. بااینحال، اگر از طرفداران گوگل هستید و یا به شدت غرق دنیای گوگل شدهاید، شاید ارزشش را داشته باشد که به سراغ گوگل هوم بروید؛ زیرا این محصول به خوبی با تقویم، نقشهها و کرومکست گوگل ادغام میشود. ازآنجایی که گوگل هوم در مقایسه با اکو محصول نسبتاً جدیدی در بازار است، قطعاً جای پیشرفت دارد.
آمازون در این زمینه دو محصول شاخص دارد که میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید: اکو (به قیمت ۱۸۰ دلار) و اکو دات (به قیمت ۵۰۰ دلار). تفاوت عمدۀ این دو دستگاه اسپیکر بزرگتر اکو است. اسپیکر دات برای مبتدیانی که تازه به ساخت خانۀ هوشمند علاقهمند شدهاند، گزینۀ بهتری به حساب میآید. علاقهمندان به موسیقی! نگران نباشید؛ اگر میخواهید هنگام گوش دادن به آهنگ صدای بهتری را بشنوید، این دستگاه به خوبی با اسپیکرهای بلوتوث شما هماهنگ میشود.
اکو (که با دستیار هوشمند الکسا Alexa شناخته شده است) از هزاران قابلیت برای ساده کردن زندگی شما برخوردار است. برای مثال، میتوانید از این دستگاه برای گوش دادن به موسیقی زنده از Pandora، Spotify یا Amazon Prime استفاده کنید. الکسا هر آنچه بخواهید را در اینترنت برایتان جستجو میکند و پاسخگوی تمام مشکلات شما است. از او بخواهید تا موجودی کارت اعتباریتان را بگوید، پیتزا سفارش دهد و یا برایتان تاکسی بگیرد. این محصول قابلیتهای زیادی دارد که اضافه شدن تکتک آنها به خانه قدمی بزرگ به سمت هوشمندسازی است.
در مرحله بعد، باید تصمیم بگیرید که کدامیک از قابلیتهای منزلتان را میخواهید ارتقا دهید. به دنبال محصولاتی باشید که با حداقل زمان نصب، مزایایی را که میخواهید در اختیارتان قرار میدهند. به چیزهایی فکر کنید که میتوانید با صدایتان درون خانه و یا از راه دور به راحتی کنترل کنید: خوب است که با چراغها، ترموستات و سینمای خانگی شروع کنید. آیاوتیتی مجموعه کاملی از محصولاتی را که خانه شما را هوشمند میسازند جمعآوری کردهاست.
در اینجا تعدادی از محصولات فوقالعادهای را میبینید که میتوانید استفاده از آنها را در برنامه خود قرار دهید:
ترموستات:
ترموستات Nest(با قیمت ۲۴۹ دلار) از سال ۲۰۱۱ تاکنون محصول کاربردی در این حوزه بوده است. ترموستاتهای Ecobee3 Lite (169 دلار) و Emerson Sensi (129 دلار) قیمت کمتری دارند، اما قابلیت یادگیری بهروزی که در Nest مییابید را ندارند. در ترموستات Nest از سنسورهای داخلی استفاده میشود تا سیستمهای گرمایش و سرمایش منزل شما را براساس حرکاتتان تنظیم کند. میتوانید این ترموستات را از هرکجا که هستید، با استفاده از تلفن همراهتان کنترل کنید. این ترموستات که به راحتی قابل نصب است، تضمین میکند که با صرفه جویی در مصرف انرژی ظرف همان دو سال اول قیمت خود را جبران خواهد کرد. میتوانید با استفاده از الکسا، قابلیت کنترل صوتی را به این ترموستات اضافه کنید: «الکسا! دمای Nest را چهار درجه کم کن».
لامپهای هوشمند:
لامپهای هوشمند شما را قادر میسازند نورپردازی منزلتان را به فرایندی خودکار تبدیل و کم و زیاد شدن نور را تنظیم و چراغها را خاموش و روشن کنید. برندهای زیادی وجود دارند که میتوان نامشان را در این قسمت ذکر کرد اما چند برند محبوب عبارتند از: Belkin، Philips، Hue، GE و Creee. بسیاری از این محصولات، مانند Lifx Color 1000، حتی قابلیت تغییر رنگ را هم دارند. نصب این لامپها آسان است و میتوان آنها را ازطریق تلفن همراه یا بصورت صوتی با استفاده از الکسا یا گوگل هوم کنترل کرد. برخی لامپها به گونهای مهندسی شدهاند که قادرند بیش از ۲۰ سال هم کار کنند. میتوانید لامپهای هوشمند را به صورت جداگانه یا گروهی کنترل کنید و آنها را در حالت «بیرون از منزل» قرار دهید تا زمانی که در خانه نیستید، طوری وانمود کنند که گویا در خانه هستید.
پریزهای هوشمند:
تصور کنید وسایل برقی، مانند پنکه، لامپ، بخاری برقی و قهوهساز را (در واقع، هر چیزی که دو شاخهاش را به پریز میزنید) ازطریق برنامهای روی تلفن همراه یا صدای خود کنترل کنید. برخی محصولات حتی قابلیت نظارت بر میزان مصرف برق را هم ارائه میدهند. میتوانید تصمیم بگیرید برق وسایلی را که در وضعیت استندبای (خاموش) مصرف زیادی دارند قطع کنید (سینمای خانگی! منظورمان تویی!)؛ میتوانید این کار را با استفاده از تلفن همراه و یا صدایتان، و یا قرار دادن این دستگاهها درحالت خودکار برای کاهش مصرف در هنگام شب که از آنها استفاده نمیکنید انجام دهید.
نهایتاً، هنگامی که چندین وسیله را در خانۀ هوشمند خود نصب کردید، میتوانید با استفاده از اکو یا گوگل هوم آنها را یکپارچه کنید. این یکپارچهسازی از طریقرشته دستورات شرطی (If This, Then That) (IFTTT) انجام میپذیرد.
### پایان خبر رسمی