، تهران , (اخبار رسمی): این روزها مردم به دنبال امنترین سیستم مالی برای نقل وانتقال پولی خود هستند و بسیاری از شرکتها و سازمانهای واسطه بر تمام اطلاعات افراد کنترل دارند. راه رهایی از این مساله استفاده از پول دیجیتال است که به آن بیت کوین گفته می شود.
به گزارش پایگاه خبری نسیم اقتصاد؛ این روزها پولهای الکترونیک طرفداران زیادی پیدا کردهاند. با استفاده از پولهای الکترونیک و با نقل و انتقال در فضای مجازی میتوان مستقیما به حساب افراد پول واریز کرد. این نظام اقتصادی بنا به گفتهی مسئولان بانک مرکزی درحال بررسی است، پیش بینی میشود تا سال 97 مسئولان مربوط به اجماع نظر واحد برسند که در زیر به چگونگی شکلگیری، نحوهی پرداخت و اظهارنظر مسئولان مرتبط با این حوزه خواهیم پرداخت:
بیت کوین چیست؟
تصور کنید به دوست خودتان در اینستاگرام پیام میفرستید. در حقیقت این پیام را ابتدا برای پایگاههای داده اینستاگرام ارسال میکنید و پایگاه داده اینستاگرام آن را برای دوست شما میفرستد. برخیها برای فرار از چنین قید و بندهایی و رهایی از این کنترل توسط واسطهها، پول دیجیتالی را اختراع کردند که اصطلاحا به آن" بیت کوین " گفته میشود. بیت کوین یکی از پولهای دیجیتالی است که به سرعت در فضای مجازی فراگیر شده است و توسط هیچ ارگان یا نهاد دولتی اداره نمیشود. این پول به کاربران امکان میدهد تا بدون هیچ واسطهای انتقال پول غیر قابل بازگشت انجام دهند. تراکنش فوری و بدون واسطه، پرداخت جهانی، کارمزد بسیار پایین، بیتاثیری تحریم بر بازکردن حساب بیت کوین، امنیت و غیرقابل حک بودن از ویژگیهای این پول است؛ همچنین بیت کوین مانند ارزهای دیگر ارزش دارد و میتواند برای خرید و فروش، تبادلات و تمام فرایندهای مالی مورد استفاده قرار گیرد. بیت کوین یک ارز است و هیچگونه مالکی ندارد. همانگونه که دلار هیچ مالکی ندارد؛ اما نکتهی مثبت بیت کوین نسبت به ارزهای سنتی این است که علاوه بر نداشتن مالک، بیت کوین نیاز به سازمان واسطه هم ندارد.
بیت کوین چگونه کار میکند؟
با پول سنتی، برای انتقال وجه از یک حساب به دیگر نیاز به برخی از سازمانهای واسطه دارید. اما بیت کوین کاملا متفاوت عمل میکند و واسطه را حذف میکند. در پروتکل بیت کوین، اعتماد از سازمان و انسانها به کامپیوترها منتقل شده است. انسان و سازمانهای واسطه میتوانند خواسته یا ناخواسته مرتکب اشتباه شوند، اما کامپیوترها فاقد احساسات و اشتباهات انسانی هستند.
معاون وزیر اقتصاد پیشین درگفتگو با خبرنگار نسیم اقتصاد گفت: قطعا کاربرد شیوههای جدید پولهای الکترونیکی یا هر نوع تکنولوژی که ارتقا مییابد در حوزهی اقتصاد یک امر اجتناب ناپذیر است و لازم است که کشورها آن مدل را با ساختار اقتصادی خودشان مطابقت دهند و از فرصتهای به وجود آمده بهره بگیرند. ایران جدا ازاین مقوله نیست و میتواند از بیت کوین به عنوان یک فرصت درحوزهی اقتصاد ملی استفاده کند. همچنین این مسئله که کشورها قرار است تا چه میزان از این نظام بهره برداری کنند هنوز مشخص نیست؛ اما آنچه که مشخص است این است که اقتصاد کشورها پذیرای این نوع جدید مبادله که در عالیترین سطح پولهای مجازی است شدهاند و از آنجایی که این پدیده توسط دولتها شکل نگرفته است و نظام مردمی و تکنولوژیهای جدید پایهگذار آن بودهاند؛ لذا سوال اساسی این است که دولتها تا چه حد پذیرای این نظام هستند.
معاون پیشین بانک مرکزی دربارهی بیت کوین گفت: نقطهی آغازین فعالیت بیت کوینها شروع شده است و مطالعات موسسات پژوهشی که در 2 یا 3 سال اخیر درمورد این مسئله داشتند صورت منظمتری به خود یافته است. اما هنوز گزارش رسمی از نهادهای ناظر این حوزه که بانک مرکزی است، اعلام نشده است و باید دید که در چه سطحی میتوان از پول الکترونیک استفاده کرد.
این اقتصاددان تاکید کرد: دریک دههی آینده شاهد انجام بخشی از مراودات مالی در این بخش خواهیم بود و بیت کوین در حوزهی پولهای مجازی جایی برای خود باز کرده است و توانسته است اقتصاد حوزهی پولی را به چالش بکشاند؛ بنابراین میتوان با بهره برداری مناسب از آن استفاده کرد.
مستخدمین حسینی درمورد مزایای بیت کوین گفت: مزایای پولهای الکترونیک بسیار زیاد است. ازاین میان میتوان به صرفه جویی در کاغذ اسکناس، نبود تقلب و امکان استفاده در شرایط تحریم اشاره کرد. لازم است بانک مرکزی و موسسات تحقیقاتی نقاط ضعف و قوت آن را درنظر بگیرند.
او ادامه داد: امیدواریم بانک مرکزی به این عرصهی نوین وارد شود و نظام اقتصادی را با عملکرد طرد یک جانبه از مزایایی که این سیستم دارد محروم نکند. همچنین لازمهی اقتصاد سالم بهرهبردن از متغیرهای مختلف درحوزهی پولی مانند استفاده از پولهای الکترونی مثل بیت کوین است. پیشنهاد میشود نظام اقتصادی با بومیکردن و چارچوب گذاشتن برمبنای شرع آن را اجرایی کنند.
### پایان خبر رسمی