، تهران , (اخبار رسمی): سهم بازار، درصد فروش یک شرکت در یک دورهی زمانی مشخص در بازار است. سهم بازار با میزان فروش شرکت تقسیم بر میزان فروش کل محصولات در صنعت مورد نظر در همان بازهی زمانی محاسبه میشود.
سهم بازار، درصد فروش یک شرکت در یک دورهی زمانی مشخص در بازار است. سهم بازار با میزان فروش شرکت تقسیم بر میزان فروش کل محصولات در صنعت مورد نظر در همان بازهی زمانی محاسبه میشود
به گزارش اخبار رسمی به نقل از سپینود شرق؛ با توجه به رابطهی سهم فروش یک شرکت نسبت به فروش محصولات کل در آن صنعت میتوان اندازه شرکت نسبت به بازار و رقبا را تعیین کرد. ما قصد داریم در این مقاله شما را با مفهوم سهم بازار، اهمیت آن و نحوهی محاسبهی آن آشنا کنیم.
اهمیت سهم بازار
یکی از عوامل بسیار مهم از دیدگاه سرمایهگذاران تغییرات سهم بازار یک شرکت در زمینهی تولید محصولات است. افزایش و کاهش سهم بازار توانایی یک شرکت در رقابت در بازار را تعیین میکنند. هرچه میزان تقاضا در بازار افزایش شرکتی که سهم خود را در بازار ثابت نگه داشته است نیز با افزایش سهم روبهرو خواهد شد. بنابراین میتوان گفت شرکتی که سهم خود را در بازار حفظ میکند سریعتر و بیشتر از رقبا درآمد خواهد داشت.
افزایش سهم بازار این امکان را به شرکتها میدهد تا مقدار سوددهی خود را افزایش دهند. از جمله عناصری که شرکتها برای افزایش سهم بازار خود در کل بازار برای جذب مشتریان بیشتر انجام میدهند عبارتند از کاهش قیمتها و تبلیغات گسترده. اندازه سهم بازار معمولا برای هر کشوری به صورت جداگانه محاسبه میشود. سرمایهگذاران نیز میتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را از سازمانها و منابع مختلف مانند گروههای تجاری، سازمانهای قانون گذاری تجارتی و در خیلی از مواقع از شرکتهای هم پایه خود به دست آورند.
محاسبهی سهم بازار
1. تعیین زمان؛ برای انجام محاسبههای دقیق و منطقی باید دورهی زمانی میزان فروشها را تعیین کرد. این دوره میتواند سه ماهه، یک ساله و یا چند ساله باشد.
2. محاسبهی درآمد کلی شرکت؛ تمامی شرکتها گزارشهای مالی سالانه دارند. این گزارشها شامل میزان فروش شرکت، فروش برخی محصولات خاص، ارائهی خدمات به همراه گزارشات مالی است. برای ارزیابی شرکتهایی که محصولات تولیدی بسیار متنوعی دارند نمیتوان به طور دقیق میزان درآمدها با همدیگر را محاسبه کرد و باید به دنبال اطلاعات برای نوع خاص از محصول بود.
3. پیداکردن فروش کل در بازار؛ میزان فروش کل بازار میتواند از آمارهای ثبت شده در سازمانهای معتبر تجارت و صنعت و یا به صورت گزارشهای عمومی بدست آید. برخی شرکتها نیز در ازای دریافت مبلغی این اطلاعات را در اختیار متقاضیان قرار میدهند. اگر تعداد انگشت شماری از شرکتها در صنعت مورد نظر تسلط داشته باشند، شرکتهای کوچکتر مانند لوازم خانگی و ماشینهای بزرگ که فروش کمتری دارند میتوانند با استفاده از کل فروش شرکتهای فروش کل صنعت را حساب کنند.
4. محاسبهی سهم بازار یک شرکت برابر است با حاصل تقسیم میزان فروش شرکتهای مورد نظر به فروش کل شرکت بنابراین اگر شرکتی میزان 1میلیون دلار حاصل از فروش محصولات خود داشته باشد و تمامی شرکتهای فعال در صنعت نیز فروش کل برابر با 15 میلیون دلار را داشته باشند میتوان با تقسیم این اعداد بر یکدیگر سهم بازار شرکت را تعیین کرد.
درک نقش سهم بازار
1. شناخت و درک استراتژی شرکت در بازار: تمامی شرکتها بر این باورند که محصولات و خدماتشان منحصر به فرد است و به همین دلیل هر محصولی در بازار با اختلاف قیمتهایی مواجه میشود. هدف انجام این کار جذب مشتریانی است که به حداکثر رساندن مقدار سود شرکتشان کمک کند. داشتن سهم بازار بزرگ چه از لحاظ درآمد و یا فروش همیشه بیانگر سود زیاد نیست. به عنوان مثال سهم بازار شرکت جنرال موتورز در سال 2011، 19.4% بوده است که تقریبا 6 برابر سهام بازار بیامو را شامل میشد، چیزی برابر 2.82%؛ اما سود اعلام شده از سوی جنرال موتورز برابر با 9.2 میلیادر دلار بود. در حالی که شرکت بیامو سودی برابر با 5.3 میلیارد دلار داشت. مقایسه آنها نشان میدهد شرکت بیامو درجهی سود آوری بیشتری نسبت به جنرال موتورز داشته است.
2. تعریف پارامترهای بازار: معمولا شرکتها به دنبال جذب بیشترین سهم در بازار هستند؛ اما بیامو میداند که هر کسی که قصد خرید ماشین دارد، نمیتواند خریدار محصولات آنها باشد (چون مشتریان خودروهای لوکس کمتر از ده درصد هستند)، پس در زمینهی شناسایی بازار سیاست خاصی را پیش گرفت. در غیر این صورت مقایسه و ارزش سهم بازار درست نبود.
3. شناسایی سالانه تغییرات در سهم بازار: تغییرات در سهم بازار نشان دهندهی تاثیر گذاری و یا عدم تاثیر گذاری استراتژیهای شرکت در بازار است.
منبع: سایت سپینود شرق
### پایان خبر رسمی