، (اخبار رسمی): میوه خشک بهترین انتخاب برای جایگزینی با تنقلات ناسالم است. بنابراین این محصولات انتخاب مناسبی برای میوه در خارج از آن فصل هستند. میوههای خشک قابل نگهداری در طولانی مدت بوده بنابراین علاقهمندان میتوانند با ثبت برند میوه خشک ایدهای نوین برای کارآفرینی داشته باشند.
میوههای خشک باید در قالب بستهبندی خرید و فروش شوند و باید بر روی بستهبندی، پروانه ساخت وزارت بهداشت، تاریخ تولید و مصرف و نشان استاندارد ثبت شده باشد.
در این مقاله به صورت جامع روشهای ثبت برند میوه خشک توضیح داده میشود.
انتخاب نام مناسب برای برند میوه خشک
پایه و اساس شروع هر نوع فعالیت تولیدی، انتخاب نام تجاری و ثبت آن نام تجاری (برند) برای جلوگیری از کپیبرداری است. نام برند، باید قانونی و قابل ثبت باشد.
طبق قانون، برندی قابل ثبت است که جدید و ابتکاری بوده و گمراهکننده نباشد. به این معنی که نام و نشان تجاری، نباید مشتری را از لحاظ جنس یا مبدا علامت به اشتباه بیاندازد. به عنوان نمونه، برای پارچه نخی نمیتوان نامی به عنوان سفید پنبه انتخاب کرد، زیرا ممکن است مشتری تصور کند که پارچه مزبور پنبه است یا آنکه در علامت ویژگیهایی وجود داشته باشد که مشتری را راجع به مبدا کالا به اشتباه بیاندازد.
آیا ثبت برند اختیاری است یا اجباری؟
در حقیقت ثبت برند، اختیاری است. با این وجود، در مواردی که سلامت مردم و مصلحت جامعه ایجاب میکند علائم به ثبت برسند.
در این خصوص ، ماده 1 قانون ثبت علائم و اختراعات مقرر کرده است: داشتن علامت تجاری اختیاری است مگر در مواردی که دولت آن را الزامی قرار دهد.
به موجب مصوبهی سوم اردیبهشت 1328 هیاًت وزیران، ثبت علائم برای هر یک از این موارد الزامی است:داروهای اختصاصی مورد استعمال طبی که با نسخه پزشک یا بدون آن مصرف میشود.
مواد غذایی که در لفاف و یا ظروف و به اسم مشخصی باشد مانند کنسرو و مواد غذایی، آردهای مخصوص، چایهای مختلف، شکلات، آب نبات، پنیر، شیر، مربا، ترشی، کره و روغنهای مختلف و غیره.
آبهای معدنی یا گازدار، شربت آبهای میوه … که تحت اسم و ظرف مشخصی به معرض فروش گذارده میشود.
لوازم آرایشی که برای استعمال مستقیم بر روی بدن انسان به کار میرود مانند صابون، ادکلن و پماد، خمیر، پودر، محلول عطریات.
تمام اجناس دارویی و طبی و مواد غذایی مذکور در این آیین نامه، اعم از آن که در داخل ایران ساخته و یا در خارج ساخته و وارد کشور شود و در بازار تحت اسم مشخصی که بر روی برچسب آن زده میشود به معرض فروش قرار گیرد. حتما باید دارای علامت صنعتی یا تجارتی ثبت شده باشد و در روی برچسب نکات زیر تصریح شود:
الف- اسم تجارتی و نشانی سازنده جنس با قید کشور مبدا
ب- شماره ثبت علامت در ایران
بر اساس ماده 2 این آیین نامه، علامت و مشخصات بالا باید قبل از، به معرض فروش قرار دادن جنس روی اجناسی که از خارجه وارد شده قید شود.
برچسب مقرره در ماده 1 باید طوری الصاق شود که نتوان آن را از روی لفاف یا ظرفی که در آن جنس به معرض فروش گذاشته میشود.
به سهولت برداشت و تنظیم آن باید به طریقی باشد که نام کشور مبدا و نام و نشانی سازنده علامت و شماره ثبت و از زمانی که وزارت بهداری اعلام کند شماره و تاریخ اجازه فروش در ایران خوانا باشد.
در یک اظهارنامهی ثبت علامت تجاری باید نکات ذیل درج شود.
اسم، شماره ملی، نشانی، کدپستی و تابعیت متقاضی و در صورتی که متقاضی شخص حقوقی است، ذکر نام، نوع فعالیت، اقامتگاه، محل و شماره ثبت، تابعیت، مرکز اصلی هر شناسه دیگر آن الزامی است.
توصیف و تعیین اجزاء علامت و تعیین حروف مشخص در صورتی که علامت مورد درخواست ثبت مشتمل بر حروف خاص باشد.
ذکر کالاها و خدماتی که علامت برای تشخیص آن ها به کار می رود،با تعیین طبقه یا طبقات درخواست شده طبق طبقهبندی بینالمللی
ذکر حق تقدم درصورت درخواست
رشته فعالیت مالک علامت
ذکر علامت جمعی در صورتی که ثبت آن مورد درخواست باشد.
اسم، شماره ملی، نشانی و کدپستی نماینده قانونی متقاضی، در صورت وجود.
اسم، نشانی و کدپستی شخص یا اشخاصی که صلاحیت دریافت ابلاغها در ایران را دارند،در صورتی که متقاضی مقیم ایران نباشد.
علاقهمندان جهت ثبت برند و ثبت برند میوه خشک میتوانند با ثبت آی تی تماس بگیرند.
### پایان خبر رسمی