، قم , (اخبار رسمی): کتاب دنیای سوفی با عنوان انگلیسی Sophie’s world کتابی از یوستین گردر، نویسنده نروژی است. این کتاب داستانی درباره تاریخ فلسفه است که به شکل رمان نوشته شده است. یوستین گردر استاد فلسفه در دانشگاه بود و سالها در برگن فلسفه تدریس کرد
دنیای سوفی به بیش از سی زبان ترجمه شده و تاکنون میلیونها نسخه از آن در سراسر جهان فروش رفته است
گردر به دنبال متن سادهای بود تا از طریق آن فلسفه را به راحتی به شاگردان خود یاد دهد. اما چنین متنی نیافت و به همین خاطر خود در صدد نوشتن کتاب دنیای سوفی برآمد. کتابی که در همان چند سال اول انتشار با استقبال بسیار خوبی روبهرو شد، به بیش از سی زبان ترجمه شد و تاکنون میلیونها نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رفته است.
در قسمتی از پشت جلد کتاب دنیای سوفی آمده است: «گردر استاد سادهنویسی و ایجاز است. سه هزار سال اندیشه را در ۶۰۰ صفحه میگنجاند، و زیرکانه از قول گوته میگوید: «کسی که از سه هزار سال بهره نگیرد تنگدست بهسر میبرد.» و چه راحت مباحث پیچیده فلسفه غرب را، بیآنکه مبتذل شود، به زبان ساده و شیوا و همهفهم بیان میکند؛ از جمله، بهرهجویی مسیحیت را از نظریههای افلاطون و ارسطو، ریشه گرفتن فرهنگ اروپایی را از فرهنگ سامی و هند – اروپایی، هگل را و بحث آنچه عقلی است ماندنی است، و دوران خود ما را و انسانِ محکوم به آزادی را و غیره و غیره.
چکیده کتاب دنیای سوفی
این کتاب داستانی درباره تاریخ فلسفه است. در واقع این کتاب با وجود همهی مفاهیم فلسفی که در خود گنجانده است، رمان محسوب میشود. رمانی خودآموز درباره تاریخ فلسفه. محبوبیت کتاب هم در همین است که یوستین گردر، مفاهیم را در قالب داستان بیان میکند. بنابراین این کتاب یک کتاب خشک فلسفی با اصطلاحات سنگین نیست و میتوان لذت خواندن یک رمان خوب را تجربه کرد.
یک روز وقتی سوفی از مدرسه به خانه برمیگردد، مثل همیشه صندوق پستی را چک میکند. اما این بار با نامهای که برای خود او آمده است غافلگیر میشود:
«امروز فقط یک نامه در صندوق بود و آن هم بهنام سوفی. روی پاکتِ سفید نوشته شده بود: «سوفی آموندسن، شماره ۳ کوچه کلوور». و دیگر هیچ. نمیگفت از کیست. تمبر هم نداشت.
در را که بست پاکت را باز کرد. تکه کاغذی بهاندازه خود پاکت درون آن بود. روی آن نوشته شده بود: تو کیستی؟
همین و بس، فقط دو کلمه، دست نوشته و علامت سوال بزرگی بهدنبالش.
این سوال به اندازه کافی ذهن سوفی را درگیر کرد اما این پایان ماجرا نبود. سوال عجیب دیگری هم برای این دختر نوجوان از طریق نامه فرستاده شد که او را دعوت به تفکر میکرد. سوال بعدی باعث شد به طور کلی ذهن سوفی درگیر آن شود: جهان چگونه به وجود آمد؟
در ادامه کتاب، این نامه از حالت دو کلمه و تک جمله خارج شده و شکل نامه واقعی به خود گرفت. نامههایی که در آن به سوفی در یافتن پاسخ به این سوالات کمک میکرد و به تدریج فلسفه را به او یاد میداد. در ادامه شخصی که نامهها را ارسال میکرد خود را آلبرتو کناکس فیلسوف معرفی میکند که قصد آموزش فلسفه به سوفی نوجوان را دارد.
کتاب دنیای سوفی برای کسی که فلسفه را به خوبی مطالعه کرده است و با افکار بسیاری از فیلسوفان آشنایی دارد، در حد یک جمع بندی ساده است. ولی اگر فردی فلسفه نخوانده باشد نمیداند از کجا شروع کند یا نمیداند آثار چه فیلسوفی را مطالعه کند، این کتاب قطعا گزینه مناسبی برای خواندن است.
افراد میتوانند چکیدهای از نظریات هر فیلسوف را در این کتاب بخوانند.
علاقه مندان میتوانند کتابهای بیشتری را در قسمت معرفی کتاب لوشه مشاهده کنند.
### پایان خبر رسمی