، (اخبار رسمی): نماد اعتماد نشانهای است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی اصلی تجارت الکترونیک در ایران به فروشگاههای اینترنتی با هدف ساماندهی، احراز هویت و تأیید صلاحیت داده میشود.
نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟
نشانهای است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی اصلی تجارت الکترونیک در ایران به فروشگاههای اینترنتی با هدف ساماندهی، احراز هویت و تأیید صلاحیت داده میشود .
چرا باید نماد اعتماد بگیریم؟
تأیید صلاحیت و احراز هویت دو گزینه مهم برای اعتمادسازی کسبوکار شماست. طبیعی است که نداشتن نماد به معنای نداشتن هویت معتبر برای کسبوکار در حال فعالیت است. علاوه بر آن بانکها نیز به فروشگاههای بدون نماد درگاه مستقیم پرداخت آنلاین واگذار نمیکنند و در صورت نیاز به مجوز صنف هم باید نماد اعتماد الکترونیک داشته باشید.
آیا همه سایتها باید نماد اعتماد الکترونیکی بگیرند؟
خیر، فقط در صورتی که در سایت شما محصول یا خدمات برای فروش عرضه شده باشد، مستلزم دریافت نماد اعتماد است. سایتهای اطلاع رسانی، شخصی، شرکتی و سامانههایی که عرضه کالا و خدمات ندارند نیاز به دریافت نماد ندارند.
مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیک چگونه است؟
اول: ابتدا ثبتنام در سامانه و ارسال درخواست با پر کردن فرمهای مربوطه.
دوم: ارزیابی درخواست شما توسط سامانه واگذاری نماد.
سوم: احراز آدرس محل فعالیت و شماره تماس از طریق ارسال کد اختصاصی به آدرس درج شده در بخش “تماس” سایت کسب و کار اینترنتی شما. این کد از طریق پست به آدرس شما ارسال میشود.
چهارم: خود آزمایی الزامات نماد اعتماد الکترونیکی که شامل الزاماتی است که سایت شما بر اساس آن بررسی میشود مثل: نوع کالاها و خدمات عرضه شده، نحوه درج مشخصات و ویژگیهای کالاها و خدمات ، محتوا (تصاویر، ویدئو و سایر) ، بررسی تبلیغات و..
پنجم: ارسال و بررسی مدارک فیزیکی. تصویر مدارک زیر از طریق دفاتر اسناد رسمی باید مطابق اصل شده و ارسال شود.
ششم: بررسی نصب کد مجوز در سایت.
هفتم: اعطای نماد.
مدارک لازم برای دریافت نماد اعتماد است؟
متقاضیان حقیقی:
۱- تصویر مجوز فعالیت (مختص کسبوکارهایی است که نیاز به اخذ مجوز از سازمان یا صنف به بخصوصی دارند. (مثلا فروش محصولات حوزه سلامت و دارو نیاز که مجوز سازمان غذا و دارو نیاز دارد)
۲- تعهدنامه شخصیت حقیقی ( این تعهد نامه پس از ثبت نام برای شما ارسال میشود که باید آن را دریافت کرده، تکمیل کرده و ارسال نمایید.
متقاضیان حقوقی (تجاری / غیر تجاری / شرکتها)
۱- تصویر آگهی روزنامه رسمی
۲- تصویر اصل اساسنامه
۳- آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود)
۴- آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره (در صورت وجود)
۵- آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت (در صورت وجود)
۶- تعهدنامه شخصیت حقوقی
۷- تصویر پروانه / مجوز فعالیت
متقاضیان دولتی:
تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه مبنی بر تعلق وب سایت به دستگاه دولتی مزبور
مراحلی که بهتر است قبل از درخواست اخذ نماد اعتماد به آن توجه داشته باشید؟
دامنه سایت باید به نام متقاضی باشد یا در صورت شخصیت حقوقی متقاضی است، به نام یکی از اعضاء هیت مدیره شرکت باشد.
ابتدا کسبوکار اینترنتی خود را کامل و آماده فعالیت کنید، سپس درخواست خود را ارسال کنید تا تأیید الزامات ارزیابی به راحتی صورت گیرد.
اطلاعات تماس کامل شامل: آدرس، تلفن ثابت، تلفن همراه و .. را در بخش تماس سایت خود درج کنید.
سایر اطلاعات و موارد مرتبط با درخواست نماد اعتماد:
در صورتیکه استفاده از خدمات و خرید از سایت شما مستلزم ثبت نام و عضویت کاربر است، باید یک نام کاربری و رمز عبور تست، به طور موقت در اختیار مرجع صادر کننده نماد قرار دهید تا بتوانند خدمات سایت شما را ارزیابی کنند. بعد از دریافت نماد اعتماد میتوانید آن را باطل کنید.
دریافت نماد رایگان است اما فرایند تایید احراز هویت و ارسال پستی مستلزم پرداخت وجه به پیمانکار و پست است.
زمان ارزیابی و طی مراحل نماد صدور نماد از یک هفته تا یک ماه متغیر است. در طول این مدت میتوانید از طریق سایت رسمی صادر کننده مراحل طی شده را پیگیری کنید.
تا قبل از صدور نماد اعتماد، نمایش تصویر نماد در سایت حتی به صورت جانمایی غیرقانونی و مصداق جعل به حساب میآید.
در حال حاضر نماد به صورت تک ستاره و دوستاره اعطا میشود. هر ستاره به معنی کیفیت و اعتماد بالاتر مورد تأیید این نهاد است. برای دریافت ستارههای بالاتر نیز به دریافت گواهینامههای مورد تأیید سازمان تجارت الکترونیک مثل گواهینامه امنیتی SSL است.
مدت زمان اعتبار نماد اعتماد الکترونیکی یکسال است و برای تمدید آن نیازی به ارسال درخواست نیست. در صورتی که کسبوکار شما تغییر ماهیت، اطلاعات یا آدرس نداشته باشد این فرایند خودکار انجام خواهد شد.
برای متقاضیان حقیقی (تا زمان درج این مطلب) نیازی به آپلود تصویر مدارک نیست و فقط کافیست که بهصورت فیزیکی ارسال شود. اما متقاضیان حقوقی قبل از ارسال پستی مدارک نیاز هست که آن را در سایت آپلود کنند.
برای درج و تأیید آدرس پستی الزاما نباید دفتر کار رسمی داشته باشید. کسب و کارهای خانگی میتوانند از آدرس منزل استفاده کنند.
در صورتیکه سایت متقاضی دارای زیر دامنههای متعدد باشد، نیاز به اخذ نماد برای تک تک زیر دامنهها نیست. نماد دامنه اصلی برای زیردامنهها قابل تعمیم است.
در صورتیکه یک متقاضی کسبوکارهای متعددی داشته باشد نیاز به ثبت نام جداگانه و طی مراحل تأیید به صورت جداگانه نیست. از همان کارتابل میتوان درخواست اضافه کردن دامنه را ارسال کند تا ارزیابی و تأیید شود.
با شروع فعالیت سامانه جدید، کسبوکارهای که قبلا نماد دریافت کردهاند برای تکمیل مدارک باید به این سامانه مراجعه کنند.
چنانچه تمایل به اخذ مجوزهای کسب و کارهای انلاین را دارید، با ما تماس حاصل نمایید.
کارشناسان ما در ثبت آی تی با چندین دهه سابقه ی درخشان، مستعدند شما را در تحقق اهدافتان یاری رسانند
### پایان خبر رسمی