، تهران , (اخبار رسمی): حسابداری ازجمله رشته هایی است که می توان ادعا کرد مدیران کسب و کارها و صاحبان مشاغل به آن بسیار توجه دارند؛ و در نتیجه همین توجه افراد زیادی به دلیل بازار کار خوب حسابداری، این رشته را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب می کنند.
تعریف حسابداری به زبان ساده
برای آشنایی با هر مبحثی نیاز است که در ابتدا یک تعریف کلی از آن را بدانیم. حسابداری نیز از این قاعده مستثنی نیست و با توجه به اهمیت آن در دنیای کسب وکار امروز، آشنایی با حسابداری و تعریف دقیق آن به ویژه برای صاحبان مشاغل و افرادی که تمایل دارند در این حوزه تحصیل کرده و مشغول به کار شوند، لازم است.
برای حسابداری می توان تعاریف متعددی بیان کرد که مهم ترین نکته در تعریف حسابداری ضرورت درنظر گرفتن سمت کاری حسابدار برای تمامی مشاغل است. زیرا امروزه بدون حسابداری اصولی و حرفه ای امکان موفقیت کسب وکار و رشد هرچه بیشتر در حوزه فعالیت غیرممکن می شود.
حسابداری شامل تمام فرآیندهای ثبت امور مالی مرتبط به کسب وکار است. می توان حسابداری را سیستمی تعریف کرد که در آن جمع آوری و طبقه بندی، ثبت و خلاصه کردن اطلاعات و درنهایت تهیه گزارش های مالی در قالب شکل و مدل های خاص انجام می شود.
با رشته حسابداری بیشتر آشنا شویم
حسابداری یکی از رشته های پرطرفدار جامعه امروز است. شاید یکی از دلایل استقبال از رشته حسابداری درآمد نسبتا بالایی است که یک متخصص در اصول حسابداری می تواند به دست آورد. اما باید اشاره کنیم که موفقیت در این رشته تحصیلی مانند هر رشته دیگری به مقدمات و توانایی های به خصوصی نیاز دارد.
همان طور که در بخش تعریف حسابداری بیان شد، یک حسابدار مسئولیت ثبت و مدیریت جریان های مالی کسب وکار را برعهده دارد. با توجه به اهمیت موضوع مالی برای هر شرکت و ادامه فعالیت آن به شرط کنترل دقیق جریان مالی، حسابدار باید فردی متعهد و مسئولیت پذیر باشد.
در کنار تعهد، لازم است حسابدار از ذهنی منطقی با قدرت تحلیل بالا برخوردار باشد. زیرا وظیفه ارزیابی فعالیت های اقتصادی شرکت از نظر سودآور بودن، تعیین شرایط و نحوه بهینه و اصولی پرداختی های شرکت، شرایط سرمایه گذاری در زمینه های مختلف بر عهده حسابدار است.
لازم است بدانید حسابداری به منزله قلب یک کسب وکار معرفی شده است. زیرا گزارشات ارائه شده توسط بخش حسابداری یک شرکت نشان دهنده چگونگی عملکرد آن شرکت در زمینه فعالیت های خود است؛ و داده های مرتبط با سود و زیان، هزینه و درآمد، میزان بدهی ها و دیگر اطلاعات مالی میزان موفقیت شرکت در دستیابی به اهداف تعیین شده برای دوره مشخص را گزارش می دهد.
شاید رشته حسابداری برای برخی رشته ای سخت به نظر برسد. زیرا لازمه انجام امور حسابداری، نشستن بر روی صندلی برای ساعت های متمادی و سروکار داشتن با اعداد و ارقام مختلف و گاه بسیار سنگین و ثبت تمام رویدادهای مالی در نرم افزار حسابداری است. بنابراین توصیه می کنیم اگر واقعا به اعداد و ارقام و امور حسابداری علاقه دارید به سمت تحصیل در این رشته بروید.
رشته حسابداری مستلزم دقت بسیار بالا در ردیابی هزینه های مختلف و ثبت درست آنها در دفاتر حسابداری است. زیرا کوچکترین اشتباه در ثبت اسناد مالی مختلف می تواند هزینه های بسیار سنگینی را به آن شرکت تحمیل کند.
میزان مسئولیت و سختی کار در رشته حسابداری به سطح فعالیت شرکت و اندازه آن نیز بستگی دارد. هرچه یک شرکت در زمینه فعالیت خود رشد و پیشرفت بیشتری داشته باشد، به تعداد کارکنان بیشتر، واحدها و بخش های متنوع تر و نیز فرآیندهای مالی گسترده تری نیاز دارد. بسته به اندازه شرکت ممکن است بخش حسابداری به چندین حسابدار نیاز داشته باشد که در این صورت مدیر مالی و حسابرس نیز در سمت های لازم برای بخش حسابداری تعریف می شوند.
حسابرس و مدیر مالی کیست؟
حسابرس فردی است که وظیفه کنترل و نظارت بر کار بخش حسابداری شرکت را برعهده دارد. در واقع حسابدار وظیفه ثبت امور مالی و ارائه گزارش های مختلف مالی را برعهده دارد، درحالیکه حسابرس با چک کردن تمام حساب های شرکت و فعالیت های حسابدار صحت گزارش های حسابداری را تایید می کند. در واقع وظیفه حسابرس پیدا کردن اختلاف های احتمالی در حساب ها و دفاتر ثبت شده حسابداری است.
مدیر مالی را مسئول سلامت مالی یک شرکت معرفی می کنند. وظیفه مدیر مالی، نظارت دقیق بر مسائل مالی سازمان به منظور اطمینان از رعایت اصول و قوانین، تهیه صورتحساب های مالی و گزارش های فعالیت های تجاری شرکت، تحلیل وضعیت بازار و موقعیت شرکت در بازارهای رقابتی و ارائه راهکارهایی برای رشد و پیشرفت شرکت در زمینه فعالیت و درنهایت کمک به مدیران برای تصمیم گیری بهتر در مسیر دستیابی به اهداف شرکت است.
به همین دلیل مدیر مالی به تجربه و دانش کافی در امور حسابداری نیاز دارد، باید اطلاعات دقیق و به روزی از تکنولوژی و زمینه فعالیت شرکت داشته باشد و درنهایت از قدرت تحلیل بالایی برای پیش بینی نتایج تصمیمات اتخاذ شده برخوردار باشد.
فرصت های کاری برای دانش آموختگان رشته حسابداری
حسابداری فرآیندی است که از شناسایی رویدادهای تجاری و اقتصادی موجود در یک سازمان یا شرکت شروع شده و پس از تعیین چگونگی اندازه گیری آنها، تمامی رویدادهای شناسایی شده در دفاتر حسابداری ثبت و ضبط می شوند. با توجه به اینکه اطلاعات جمع آوری شده توسط حسابدار به صورت گزارش های مالی مختلفی به مدیران ارائه می شود؛ می توان گفت هدف نهایی تعریف شده برای حسابداری کمک به مدیران برای تصمیم گیرندگان کسب وکارها است.
بنابراین هر کسب وکاری برای کنترل هزینه ها و محاسبه میزان سود حاصل از فعالیت های خود به یک حسابدار نیاز دارد. به عنوان شاهد این ادعا می توان تعریف معروف حسابداری که آن را زبان تجارت معرفی کرده اند را گواه گرفت. پس اگر رشته حسابداری را به عنوان رشته تحصیلی خود در دانشگاه انتخاب کرده اید و یا به آن علاقه دارید، مطمئن باشید که درصورت کسب دانش مورد نیاز حسابداری، آینده کاری خوبی پیش رو خواهید داشت.
با توجه به تحولات مداوم تکنولوژی در عصر جدید، حسابداری نیز تغییرات مختلفی را به خود دیده است و این تغییرات بر کار و به ویژه مهارت های مورد نیاز برای یک حسابدار تأثیر گذاشته است. شاید این سوال برای برخی مطرح شود که با وجود تغییرات در دنیای حسابداری و طراحی و تولید نرم افزارهای حسابداری پیشرفته، بازار کار حسابداری در آینده تغییری خواهد داشت یا خیر؟
در گزارشی اعلام شد که در ماه اکتبر سال 2019 تنها 16200 آگهی استخدامی با عنوان حسابداری در امریکا ثبت شده است و نیز ادعا شد که تا سال 2028 بازار کار حسابداری و حسابرسی رشدی در حدود 6درصد خواهد داشت. البته به استناد چنین اعداد و ارقامی نمی توان گفت هر فردی که در رشته حسابداری تحصیل کند، می تواند آینده کاری درخشانی برای خود تصور نماید. زیرا تغییرات گفته شده در حسابداری باعث تغییر مهارت های مورد نیاز برای یک حسابدار شده است.
اغلب حسابدار به عنوان فردی که اطلاعات مالی را دفاتر حسابداری ثبت و حساب های شرکت را کنترل می کند، معرفی می شود. در حالی که امروزه با ورود نرم افزارهای حسابداری پیشرفته، حسابدار به عنوان نوعی مشاور برای کمک به مدیران در تصمیم گیری های مهم معرفی می شود.
براساس تغییر وظایف حسابدار باید فردی که رشته حسابداری را برای خود در نظر می گیرد، مهارت تجزیه و تحلیل داده های حاصل از گزارش های ارائه شده توسط نرم افزارهای حسابداری را داشته باشد و به واسطه مهارت های ارتباطی و هوش هیجانی مناسب با برقراری ارتباط مناسب با مدیران بتواند بهترین راهنمایی ها را ارائه دهد.
بنابراین افرادی که به دنبال موفقیت در زمینه حسابداری هستند خوب است در کنار فراگیری اصول و دانش حسابداری، مهارت هایی مانند توانایی تجزیه و تحلیل داده ها، تفکر استراتژیک، مهارت برقراری ارتباط مؤثر با دیگران و مدیریت افراد را نیز در خود تقویت نماید.
### پایان خبر رسمی