، (اخبار رسمی): یکی از پر طرفدارترین و نام آشناترین چسبها برای عموم مردم و هنرمندان و نجاران، چسب چوب است. در اینجا به معرفی این محصولُ کاربردهای متفاوت و نکاتی که باید در حین استفاده رعایت شود میپردازیم.
انواع چسب چوب را میتوانید در وبسایت بهفام کالا مشاهده کنید و سفارش خودتان را ثبت کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن و با بهترین قیمت به دستتتن برسد.
چسب چوب ابتدا در قرن 17 در کشور های اروپایی وارد بازار شد و برای چسباندن قطعات چوبی از این نوع چسب استفاده می کردند. با گذر زمان این چسب در تمامی کشور ها همه گیر و تبدیل به یک متریال پر طرفدار شد.
البته نا گفته نماند که جنگ جهانی اول هم به بیشتر دیده شدن این چسب کمک کرد، زیرا برای ساخت کشتی و واگن ها قطار و خیلی دیگه از ابزار های مربوط به جنگ در آن زمان از این محصول استفاده میشد.
چسب چوب مایعی غلیظ و سفید رنگ است که بر پایه رزین ونیل استات است به همین علت است که حلال آن ها آب هست و با رنگ های پلاستیک به راحتی ترکیب میشوند.
تفاوت رزین ونیل استات با رزین اکریلیک در مقاومت به آب است، محصولاتی که بر پایه رزین اکریلیک هستند بعد از خشک شدن در مقابل آب مقاوم هستند ولی چسب چوب که بر پایه ونیل استات است بعد از خشک شدن هم به آب مقاوم نیست و ضعف دارد.
کاربرد چسب چوب متریال
چسب چوب متریال، چسب بسیار پر طرفداری برای چسباندن چوب و مجسمه و کارهای هنری است. به این خاطر که چسب چوب زود خشک نمیشود و به خاطر حالت خمیری و انعطاف پذیری که دارد به شخص اجرا کننده فرصت این را میدهد که کار خود را دقیق تر و در زمان بیشتری انجام دهد. البته بیشترین استفاده از چسب چوب همانطور که از نامش پیداست در صنعت چوب و مبلمان است.
در صنعت مبلمان و چوب و بسیاری از مکانهایی که میخ و پیچ، کاربردی ندارد از این چسب استفاده میکنند. برای این کار از گیره فلزی استفاده میکنند و آن دو سطح را آغشته با چسب میکنند و بعد روی هم قرار میدهند و درون گیره در فشار تا چندین ساعت نگه میدارند. حدودا یک ساعت برای این کار کافیست ولی برای اطمینان بیشتر میتوانید زمان بیشتری به آن ها بدهید. از چسب چوب برای چسباندن چوب به فلز و یا وسایل فلزی نمیتوانید استفاده کنید.
به دلیل قدرت بالای چسب چوب بعد از خشک شدن چسب میان دو قطعه چوبی دیگر هیچ راهی برای جدا کردن این دو قطعه نیست به جز شکستن این قطعه ها که طبیعتا کار مطلوبی نیست، چسب چوب ها در دو نوع تولید میشوند اولین نوع سفید رنگ هست و نوع دوم بی رنگ است.
البته هر دو نوع در ابتدا سفید رنگ هستند ولی نوع اول بعد از خشک شدن همچنان سفید میماند و نوع دوم بعد از خشک شدن کاملا بی رنگ میشود و اثری از آن دیده نمیشود. عموما بسته به سطح کار باید بین این دو نوع انتخاب کرد. مطلبی که در مورد این چسب هاست نوع دوم این محصول که بعد از خشک شدن بیرنگ میشود رو چسب با کیفیت تری میدانند که حقیقتی درست است. عموما چسب های درجه یک بعد از کار بی رنگ میشوند.
ترکیب سیمان و چسب چوب
رزین ونیل استات رابطه خوبی با سیمان دارد و به همین دلیل خیلی از استادکارها سیمان را با چسب چوب ترکیب میکنند و برای درزگیری و درست کردن ملات برای چسباندن کاشی و سرامیک استفاده میکنند. به گفته بسیاری از اساتید حتی ملات بسیار قدرتمندتری نسبت به چسب کاشی و سرامیک است. با این تفاوت که بعد از ساخت این ترکیب باید خیلی سریع اجرا شود به این دلیل که بعد از یک تا دو ساعت ملات خشک میشود و غیر قابل استفاده است.
کاربردهای چسب چوب
- ابتدایی ترین کاربرد این چسب ها در ساخت مبلمان، صنایع چوبی، معرق کاری، ام دی اف
- چسباندن قطعات گچی و ابزار گچی به گچ دیوار و گچ بری در خانه ها و دفاتر کار و تالارها
- درست کردن ملات برای چسباندن سرامیک و کاشی و سنگ
- در کارهای هنری و تمامی سطوح از جمله کاردستی ها و چسباندن مقوا، کاغذ، سفال به دلیل بی بو بودن و آب پایه بودن
چسب چوب مایعی خوب و کارآمد برای زیر کار سطوح چوبی که قصد رنگ آمیزی آن را دارید است. به این صورت که چسب چوب را کمی با آب رقیق کرده و روی کل سطح بزنید و فرصت بدید تا خشک شود. با این کار زیر سازی رنگ را انجام دادید و فقط نیاز به اجرای رنگ روی سطح دارید. برای زدن چسب به سطح مورد نظرتان میتوانید از قلمو استفاده کنید.
نکات ایمنی
نکته: برای چسب و وارنیش زدن روی سطحتون از قلموهای ارزون قیمت استفاده کنید زیرا ممکن است آسیب زیادی به قلمویتان وارد کند.
برای کار کردن با این چسب از دستکش استفاده کنید، زیرا مواد شیمیایی به کار رفته در این چسب ها میتواند باعث حساسیت در بدنتان بشود و برایتان مشکل ایجاد کنند.
از بهترین برندهای سازنده چسب چوب میتوان به برند شمال، ساعی، پارس، مشهد، دلتا اشاره کرد که بنا به صلاحدید هر شخص میتوانید برند مورد نظرتون رو تهیه کنید
.پیشنهاد ما برای کارهای سنگین مبلمان بهترین برند شمال و مشهد است.
### پایان خبر رسمی