، تهران , (اخبار رسمی): نشست «فرصتهای ورود به بازارهای بینالمللی (ایران پس از توافق)» روز چهارشنبه 28 مردادماه از ساعت 17 الی 20 در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در راستای ضرورت ورود به بازارهای جهانی و همچنین شناخت استراتژیهای ورود به این بازارها، اطلاع از فرصتهای موجود در این زمینه و مؤلفههای تأثیرگذار بر نحوه ورود به بازارهای بینالمللی در راستای برنامهریزی بلندمدت سازمانها و شرکتها توسط تیم تحلیل موسسه اقتصاد ایرانیان برگزار میشود.
در شرایط فعلی اقتصاد جهانی که سیاستهای باز تجاری و رفع موانع تجاری بین کشورها موجب کمرنگ شدن ابزارهای حمایتگرا از صنایع شده است، شرکتهای مختلف صرفنظر از اندازه و نوع صنعت دریافتهاند که امتناع از مشارکت در بازارهای جهانی نمیتواند یک انتخاب صحیح برای طولانیمدت باشد
به گزارش روابط عمومی موسسه مطالعات و پژوهشهای اقتصاد ایرانیان، تیم تحلیل این موسسه معتقد است، با توجه به احتمال بهبود شرایط اقتصادی و توسعه مبادلات بینالمللی، تصمیمگیری و برنامهریزی سریعتر جهت ورود هدفمند به بازارهای بینالمللی از اهمیت حیاتی برخوردار است و شناسایی فرصتهای ورود به بازارهای جهانی، مزیتهای رقابتی صنایع مختلف، استراتژیهای ورود به بازارهای بینالمللی و عوامل تأثیرگذار بر این استراتژیها قبل از هرگونه اقدامی ضروری به نظر میرسد و براین اساس نشست «فرصتهای ورود به بازارهای بینالمللی» با توجه به این مباحث در قالب یک نشست تخصصی برای مدیران شرکتها و نخبگان صنایع مختلف برگزار میشود.
توسعه ارتباطات، افزایش تعاملات بینالمللی و حذف مرزهای اقتصادی و سیاسی، فضای بازرگانی بینالمللی را تغییر داده است و در دهههای اخیر شرکتها جهت سودآوری بیشتر به دنبال بازارهایی فراتر از بازارهای داخلی بودهاند.
در شرایط فعلی اقتصاد جهانی که سیاستهای باز تجاری و رفع موانع تجاری بین کشورها موجب کمرنگ شدن ابزارهای حمایتگرا از صنایع شده است، شرکتهای مختلف صرفنظر از اندازه و نوع صنعت دریافتهاند که امتناع از مشارکت در بازارهای جهانی نمیتواند یک انتخاب صحیح برای طولانیمدت باشد. کما اینکه شرکتها با محدود کردن فعالیتها به مرزهای کشور خود و کاهش قدرت رقابت، در مقابل رقبای خارجی نیز مجالی برای ادامه فعالیتهای اقتصادی نخواهند نیافت.
در همین راستا، محورهای ارائهشده در این نشست عبارتند از:
- چشمانداز اقتصادی ایران در شرایط پس از تحریم
- فضای کسبوکار پس از تحریم
- چالشها و فرصتهای صنایع مختلف
- استراتژیهای ورود به بازارهای بینالمللی
- مؤلفههای تأثیرگذار بر نحوه ورود به بازارهای بینالمللی
- دوره گذار تاریخی از بازارهای داخلی به بازارهای جهانی
گفتنی است، طی سالیان گذشته تحریمهای اعمالشده و همچنین تعرفههای گمرکی وضعشده از طرف دولت، با ایجاد بازاری انحصاری برای برخی صنایع، آنها را از رقابت، رشد و ارتقای کیفیت دور نگه داشته است. اگرچه شرایط اقتصادی نه چندان باثبات داخلی و ورود رقبای خارجی به کشور در برخی موارد، حاشیه سودهای آنها را تحت تأثیر قرار داده است، اما در صورت لغو تحریمها، سرازیر شدن سیل سرمایهگذاران و شرکتهای خارجی به کشور میتواند زنگ خطری برای شرکتها و صنایع مختلف باشد.
فرصت لغو تحریمها و بازگشت اقتصاد کشور به شرایط قبل از اعمال تحریمهای مالی و اقتصادی علاوه بر اینکه بستری مناسب جهت رشد بخشهای مختلف اقتصادی فراهم میکند، از طرف دیگر میتواند چالشهای پیشبینینشدهای را نیز به همراه داشته باشد.
قابل ذکر است که علاقهمندان به حضور در نشست «فرصتهای ورود به بازار بینالمللی» میتوانند با شماره 02188611819 داخلی 114 تماس حاصل فرمایند.
### پایان خبر رسمی