اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395051980245700

ابتکار هشدار داد

فاجعه پلاستیک‌ها در اعماق دریاها

کد: 1395051980245700

http://goo.gl/NYOXyD

، تهران , (اخبار رسمی): رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت:فاجعه پلاستیک روی زمین نیست بلکه زیر دریاها است و پلاستیک‌ها لطمه فراوانی به محیط زیست دریایی وارد می‌کنند.

فاجعه پلاستیک‌ها در اعماق دریاها

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت از محیط زیست،معصومه ابتکار ،رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه چند اتفاق مهم در جهان در حوزه محیط زیست در حال وقوع است، گفت: آگاهی به مسائل محیط زیست در سطح رهبران و تصمیم‌گیران کشورها طی سال‌های اخیر دچار تحول اساسی شده است به همین دلیل بسیاری از دولت‌ها و هیأت‌های حاکمه به اهمیت مسأله محیط زیست به دلیل آثار جهانی آن واقف شده‌اند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سرعت بالای تغییرات محیط زیست که در اثر تغییر اقلیم رخ می‌دهد، افزود: این تغییرات آثار زیانبار و تخریب‌های بسیاری به دنبال دارد و برای همین سران کشورها معتقدند ممکن است فرصت کافی برای مقابله با تغییرات اقلیم وجود نداشته باشد.

ابتکار با اشاره به اینکه زباله و پلاستیک‌ها امروزه به عنوان یکی از بحث‌های مهم مطرح شده‌اند، گفت: یک سالیست که بحث زباله‌های دریایی مطرح است و روشن شده که فاجعه پلاستیک روز زمین نیست بلکه زیر دریاها است. این پلاستیک‌ها لطمه فراوانی به محیط زیست دریایی وارد می‌کند و به تدریج میزان پلاستیک‌ها از ماهی‌ها بیشتر خواهد شد که در نوع خود یک فاجعه محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه نگرانی دیگر در حوزه محیط زیست مربوط به مسأله تنوع زیستی و گونه‌های در معرض تهدید است، اظهار کرد: کشورهای مختلف برای مقابله با قاچاق حیات وحش و چوب اقدامات متعددی انجام می‌دهند. برای مثال سوزاندن در کنیا سوزاندن 180 تن عاج فیل اتفاق افتاد و اعلام کردند که عاج زمانی ارزش دارد که روی فیل باشد. این یک حرکت نمادین برای مقابله با قاچاق حیات وحش بود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برگزاری اجلاس پاریس در سال گذشته و الحاق کشورها به توافقنامه تغییرات اقلیم، اظهار کرد: در حال حاضر کشورهای مختلف مراحل تصویب این توافقنامه را در پارلمان‌های خود می‌گذرانند و در چند ماه آینده شاهد اجرایی شدن آن خواهیم بود. نگرانی از بحث تغییر اقلیم رو به افزایش است و اخیراً روشن شده که برخی مواد زائد مربوط به جنگ‌های جهانی اول و دوم با ذوب شدن یخ‌های قطبی بیرون آمده‌اند.

ابتکار با اشاره به اینکه سال قبل بحث توسعه پایدار در دستور کار قرار گرفته و تصویب شد،‌ افزود: این مسأله رویکرد خوبی داشت که ایران نیز همراه با جامعه جهانی به این طرح پیوست. بنابراین، نفوذ توسعه پایدار در دولت‌ها تحول بزرگی محسوب می‌شود که حرکت‌های توسعه‌ای را به سمت محیط زیست هدایت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه آثار جنگ، ناامنی و خشونت بر محیط زیست و آثار تهدیدآمیزی که جنگ بر طبیعت دنیا دارد مسأله‌ای است که سال گذشته در اجلاس وزرا پیشنهاد شد، گفت:‌ قرار شد ردپای اکولوژیک و ردپای کربن جنگ مورد بررسی قرار گیرد و سازمان‌های بین‌المللی از این پیشنهاد استقبال کردند.

ابتکار با تأکید بر اینکه ایران نیز از تحولات جهانی در حوزه محیط زیست مستثنی نیست، گفت: در دولت یازدهم با رویکرد رئیس جمهور و وعده‌های انتخاباتی ایشان، از ابتدا اعلام کردیم که سعی داریم طی یک تعامل سازنده، مثبت و به دور از برخوردهای قهری با رسانه‌ها تعامل داشته باشیم، به همین منظور شکایت‌های سازمان محیط زیست و دستگاه‌های مرتبط از رسانه‌ها را طی مکاتبه با وزرا پس گرفتیم و در همان مقطع قول دادیم که از هیچ رسانه‌ای تحت هیچ شرایطی شکایت نکنیم که این اتفاق هم افتاد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه همه ما انسان‌ها به چارچوب‌های اخلاقی خاصی متعهد هستیم، اظهار کرد: اگر مراقبت اخلاقی و تقوای الهی نباشد همه چیز را از دست می‌دهیم. اعلام کردیم که تحت هیچ عنوانی از هیچ رسانه‌ای شکایت نمی‌کنیم. اگرچه برخی رسانه‌ها در کمال ناجوانمردی همت خود را برای تخریب و حاشیه‌سازی سازمان محیط زیست گذاشتند. با این وجود از کسی شکایتی نکردیم. یکی از خبرگزاری‌ها حدود 400 خبرسازی، داستان‌سازی، دروغ‌سازی و ابهام‌آفرینی داشت که هیچ شکایتی در مورد آنها صورت نگرفت. این کارها ابهامی را ایجاد می‌کند که اصل موضوع فراموش شود.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان حفاظت محیط زیست

تخریب محیط زیست و بهره برداری بیش از حد منابع در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان در طی قرن گذشته، چشمگیر بوده و تسریع در این روند در سال 1335 منجر به تشکیل دستگاهی مستقل به نام کانون شکار ایران، با هدف حفظ نسل شکار و نظارت بر اجرای مقررات مربوط به آن شد. در سال 1346 در پی تصویب قانون شکار و صید، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید جایگزین کانون فوق شد. بر اساس قانون اخیر، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مرکب از وزیران کشاورزی، دارایی، ‌جنگ و شش نفر از اشخاص با صلاحیت بود. بر اساس ماده 6 قانون فوق، وظایف سازمان شکاربانی و نظارت بر صید از محدوده نظارت و اجرای مقررات ناظر بر شکار فراتر رفته و امور تحقیقاتی و مطالعاتی مربوط به حیات‌وحش کشور، تکثیر و پرورش حیوانات وحشی و حفاظت از زیستگاه آنها و تعیین مناطقی به عنوان پارک وحش و موزه‌های جانورشناسی را نیز در بر گرفت. در سال 1350 نام سازمان شکاربانی و نظارت بر صید به “سازمان حفاظت محیط زیست و نام شورای‌عالی شکاربانی و نظارت بر صید به “شورای‌عالی حفاظت محیط زیستف تبدیل شد و امور زیست‌محیطی از جمله پیشگیری از اقدامهای زیانبار برای تعادل و تناسب محیط زیست نیز به اختیارات قبلی آن افزوده شد. در سال 1353 پس از برپایی کنفرانس جهانی محیط زیست در استکهلم و با تصویب قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست در 21 ماده، این سازمان از اختیارات قانونی تازه‌ای برخوردار شد و از نظر تشکیلاتی نیز تا اندازه‌ای از ابعاد و کیفیت سازگار با ضرورتهای برنامه‌های رشد و توسعه برخوردار شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس های:

شهر و جامعه | محیط زیست