، تهران , (اخبار رسمی): مدیر ژئوپارک قشم گفت: دو تن از کارشناسان سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) با حضور در ژئوسایت های ژئوپارک قشم، میزان پیشرفت فعالیت های این ژئوپارک را مورد ارزیابی قرار دادند.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان منطقه آزاد قشم، حمید رضا محسن پور با بیان این مطلب، اعلام کرد: بازرسان یونسکو طی سه روز گذشته از ژئوسایت ها، تأسیسات ژئوپارک و نیز شبکه همیاران ژئوپارک جزیره قشم دیدن کردند.
وی ادامه داد: نمایندگان یونسکو در دیدار با انجمن های زنان و شرکت های تعاونی روستایی در زمینه میزان اثربخشی برنامه های آموزشی و توان افزایی ژئوپارک در جامعه محلی قشم گفت و گو کردند و بر اهمیت نقش آفرینی و مشارکت مردم در معرفی و توسعه اقتصاد محلی قشم تاکید کردند.
به گفته مدیر ژئوپارک قشم، سفر ارزیابان یونسکو به جزیره قشم از مدت ها پیش برنامه ریزی شده بود و امید می رود با اعلام گزارش این کارشناسان به شبکه جهانی ژئوپارک های یونسکو، ژئوپارک قشم یک گام دیگر به مجموعه ژئوپارک های جهانی یونسکو نزدیک تر شود.
محسن پور اظهار داشت: طی 18 ماه گذشته براساس تاکید و حمایت های مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اقدامات مناسبی در بسیاری زمینه ها با هدف پیوستن این ژئوپارک به مجموعه ژئوپارک های جهانی و بهره مند شدن جوامع محلی قشم از امتیازهای جهانی شدن این مجموعه انجام شده است.
به گفته وی، قشم با دریافت کارت سبز به عنوان یک برند در حوزه گردشگری بین المللی معرفی خواهد شد و ظرفیت های این جزیره نیز در تمام ژئوپارک های جهان در اختیار علاقمندان سفر به ویژه کسانی که با محوریت ژئوتوریسم و اکوتوریسم سفر می کنند، قرار می گیرد.
مدیر ژئوپارک قشم از غنای فرهنگی مردمان جزیره قشم به عنوان یکی از امتیازهای منحصر به فرد ژئوپارک قشم نام برد و گفت: این ظرفیت نمادی از دوستی انسان و طبیعت را به تصویر کشیده و در کمتر منطقه ای از جهان قابل دستیابی است.
وی ادامه داد: حضور موثر جوامع محلی و تعامل سازنده آنان در همجواری دیرینه با ظرفیت های ارزشمند زمین شناسی و زمین ریخت شناسی برتری و شایستگی قشم را در احراز جایگاه کانونی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نشان خواهد داد.
محسن پور از مشارکت حداکثری جوامع محلی در برگزاری دوره های آموزشی ژئوپارک با هدف توسعه سرمایه انسانی و سپردن امور به قشرهای مختلف مردم روستاهای همجوار با ژئوپارک قشم خبر داد و گفت: این سیاست یکی از رویکردهای موثر برای دریافت برگ سبز ژئوپارک قشم از یونسکو به شمار می رود.
ژئوپارک منطقه ای است با وسعت کافی که مرزهای آن به وضوح مشخص شده و چندین پدیده بارز زمین شناسی در محدوده آن قرار دارد و میراث زمین شناختی آن ناحیه با مدیریتی دقیق و دائمی حفظ و نگهداری شود و این محدوده باید بتواند در توسعه اقتصادی جوامع پیرامون خود نقش مؤثری ایفا کند.
ژئوپارک ممکن است علاوه بر پدیده های زمین شناسی از آثار تاریخی، بوم شناسی، باستان شناسی و میراث فرهنگی و طبیعی دیگر برخوردار باشد که ژئوپارک قشم دارای تمامی ویژگی های یاد شده است.
در صورت ورود ژئوپارک قشم به شبکه جهانی ژئوپارک ها، این ژئوپارک به واسطه واقع شدن در منطقه راهبردی خلیج فارس و از طرف دیگر، به دلیل قرار گرفتن بین ژئوپارک های شرق آسیا و اروپا جایگاه خاصی در منطقه و نیز در سطح جهانی خواهد داشت .
یونسکو طرح ژئوپارک را در پاسخ به نیاز احساس شده به وجود برنامه ای بین المللی برای بازشناسی مکان های دارای جاذبه های طبیعی و ارج نهادن به میراث زمین شناختی به راه انداخت و هدف برنامه «شبکه جهانی ژئوپارک ها» تاکید بر ارزش چنین مکان هایی و همزمان ایجاد اشتغال و تقویت توسعه اقتصاد منطقه ای است.
### پایان خبر رسمی