اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395052382945500

نفت، توسعه اقتصادی را به حاشیه راند

کد: 1395052382945500

http://goo.gl/72rRng

، تهران , (اخبار رسمی): نفت توسعه پذیری را از اقتصاد ملی ما جدا کرد و هر چند تلاش دولت ها از ابتدای انقلاب به همراه دوری از اقتصاد نفتی بوده است، اما واقعیت اعتیاد اقتصاد به نفت را نشان می دهد.

نفت، توسعه اقتصادی را به حاشیه راند

به گزارش اخبار رسمی و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، دولت ها سعی بسیار برای جایگزین کردن درآمدهای نفتی برای کشور دارند. این ماجرا از زمانی جدی تر شد که نوسان های قیمت طلای سیاه تمام معادلات کشور را بهم زد. محسن مهرعلیزاده، رییس کمیسیون گردشگری اتاق تهران در گفتگو با سایت خبری اتاق تهران درباره درآمد گردشگری ایران اعلام کرد: ایران پتانسیل های زیادی برای درآمد گردشگری دارد. مدت های زیادی است که من عنوان می کنم با توجه به زمان بندی مشخص به طور مثال بازه 15 ساله می توان تمام معادلات درآمدهای نفتی کشور را با درآمدهای گردشگری برعکس کرد.

به گفته مهرعلیزاده، اگر الان سالانه 4.5 میلیون نفر گردشگر وارد کشور می شود و به طور میانگین نفری هزار دلار هم درآمد برای کشور به همراه می آورد، چیزی حدود 4.5 میلیارد دلار درآمد عاید کشور می شود. او ادامه داد: در سال هایی درآمد نفتی کشور حتی تا 100 میلیارد دلار هم بود. اما حالا رقم درآمد گردشگری چیزی حدود 10 درصد رقم درآمد نفتی است که در عرض 15 سال می توان آن را برعکس کرد. این کار باید انجام شود چرا که درآمد نفتی، درآمد دراز مدت قابل اتکایی نیست.

رییس کمیسیون گردشگری گفت: درآمدهای نفتی تقریبا از سال های دهه 30 شروع شد و از همان زمان ها توسعه اقتصادی در خصوص خیلی مسایل اصلی اقتصاد چون وابسته به نفت شده بود، انحطاط رخ داد. به این ترتیب نفت ما را از توسعه اقتصادی جدا کرده است. البته تقریبا تمام تلاش دولت ها از قبل از انقلاب و حالا این بوده که وابستگی به درآمد نفتی را قطع کنیم، اما از همان زمان تا کنون قطع که نشده بیشتر هم شده است. به این ترتیب در حال حاضر حدود 70 درصد بودجه ما از محل نفت است. این رقم زیادی است. در حالی که کشور دارای انگیزه های توریستی و گردشگری است که با کشورهای همسایه قابل قیاس نیست.

او همچنین تاکید کرد: انگیزه های توریستی ایران از جمله انگیزه های تاریخی، اقلیمی، آب و هوا، فرهنگ مردم و پذیرش مسافر و مهمان است. بنابراین یکی از اولویت های دولت باید این باشد که از بخش های زیرربط بخواهد در باره افزایش درآمد گردشگری اقداماتی انجام دهند. در برنامه ششم توسعه، در الزامات توقع شده این است که در عرض 5 سال درآمد گردشگری 5 برابر شود. این به نظر می رسد که خیلی زیاد باشد چرا که هرسال باید یک برابر افزایش رخ دهد. به این ترتیب شاید دور از ذهن باشد. ولی چون رقم فعلی خیلی پایین و رقم پیش بینی شده خیلی بزرگ نیست، اقدامی دور از ذهن نمی رسد. باید راه های سرمایه گذاری باز شود، اعم از داخلی و خارجی و مشارکت ها. در حال حاضر روی راحتی اسکان مسافر کار شده است. همچنین باید چهره ای که بعد از برجام از ایران در دنیا تصویر شده را حفظ کنیم. با این اقدامات افزایش درآمد از محل گردشگری دور از ذهن نیست.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

سال 1263 مجلس «وکلای تجار» به عنوان اولین نهاد حامی تجار ایران شکل گرفت. این نهاد بعدها به اتاق بازرگانی تغییر نام داد. مورخان تاریخ اقتصاد ایران اعتقاد دارند، پایه تمامی فعالیت‌های صنفی و تخصصی بخش بازرگانی کشور از همین نهاد شکل گرفته است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]